Discuz! Board

搜索
热搜: 活动 交友 discuz
楼主: vic8

鹤山的前途与发展???

2万

新手上路

系既,,,,,等緊果日!

新手上路

唉 不过首先要清理了鹤山那班腐虫!~~~~~~~~~~~ 这是四在必行的
[glow=255,red,2]生活的乐趣 是天真的快乐的笑 网络的真趣 是多样的精彩 《★♂靓坤♀★》[/glow]

2万

新手上路

呵呵呵!哪個城市沒有呢?只系鶴山D又爛D之嘛!鶴山多的事!哪有一天富起呢?

1万

新手上路

以下是引用Harry在2004-4-9 11:35:00的发言:
再加上而家出黎社会既人就知啦!个个都离开鹤山出去外面谋生,点解出去呢?唔通鹤山无野做?唔系,系因为鹤山太差太差~ 唔讲其它,就系讲下D政府人员啦!个个都开住部几十万既车,打份工未最多几千蚊一个有,边会有甘多既买呀? 鹤山,唉,无野好讲,实在太差太差!

鹤山实在唔系无野做的,只不过鹤山D工资实在低左D,晋升机会小,加薪幅度细,靠关系上位既人多甘罗。 加上物价又唔系低过人,点样留得住人啊,人地都系为两餐者,唔通就为左建设鹤山就去冒D甘既险咩。。。。。
我们都落难在海里 当相遇的时候 你说 抱紧我吧,我们互相需要 可是我冰冷的身体 没有温度 你知道的 我曾经尝试去抱你 只是我温暖不了我自己 我又怎么可以带给你温暖呢 这样的拥抱怎么敌得过海水的冰冷

1万

新手上路

以下是引用老鼠飞上天在2004-4-10 18:42:00的发言:
鹤山是中国社会的缩影,无论你走到哪个城市都会发现腐败,都可以看到贫富悬殊,区别只在于程度. 以前中学的时候也对鹤山心淡,所以来了上海读大学,这几年走了不少城市,开始觉得回鹤山也是一个不错的选择. 发展机遇哪里都有,关键在自己.
同意一半。。。。 要发展系要靠自己,但都要讲地利。。。。 机遇系边道都有,不过都要讲百分比。。。。 边个唔想稳多两蚊钱,自己个袋都未有钱,又讲咩建设鹤山。。。。 如果政府官员有建设鹤山既思想甘就阿弥陀佛啦。。。。。如果政策完善既话,相信好多鹤山人都好愿意留系道的。。。。 但系带头既人做唔好,其他人可以点??仲有边个对鹤山有信心啊。。。。。。
我们都落难在海里 当相遇的时候 你说 抱紧我吧,我们互相需要 可是我冰冷的身体 没有温度 你知道的 我曾经尝试去抱你 只是我温暖不了我自己 我又怎么可以带给你温暖呢 这样的拥抱怎么敌得过海水的冰冷

1万

新手上路

始终个个系自己屋企,边有话唔爱架。。。。 你睇以前几多人出国,几多人移民。。。。依家中国有发展既机会,系国家需要拒地既时候,依家几多海归派回流为中国做贡献啊。。。。。 俗话讲得好,人往高处走,水往低处流。。。。要人地做贡献,都要有贡献既机会。领头人做唔好,跟系后面既人可以做D乜野。。。。

新手上路

唉 虽然是甘讲 但捂是话想贡献就贡献的 啊 社会问题还在度的话 你想贡献都无地方比你贡献啊 还有贡献这些东东还是要靠个人觉悟的
[glow=255,red,2]生活的乐趣 是天真的快乐的笑 网络的真趣 是多样的精彩 《★♂靓坤♀★》[/glow]

2万

新手上路

入党咩1

14万

新手上路

鹤山俾我的感觉就是我朋友说过的一句话:"扑距只街,死又唔系处女,系度扮嗮上菜"
[B]初吻给了烟.....寂寞是我弹落的烟灰![/B] [shadow=255,red,2][size=5]行为偏僻性乖张 那管世人诽谤[/size][/shadow]

3万

新手上路

唉............官逼民反罗............再咁贪法............. 大家啲子孙后代......................食屎都无得食............. 点解唔学下香港咁...........整个溓正公处.......出嚟...........我真系好中意听到香港果边溓正公处话捉到啲乜乜贪污受贿人员..........真系好大鼓舞啊.......
http://hc.heshan.com.cn http://ia.heshan.com.cn http://jimmy.heshan.com.cn