Discuz! Board

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

To 明知故犯

1万

新手上路

楼主
睇到你既頭像《百人斬》,令我聯想起南京大屠殺。 我地系有自由選擇頭像既權利,但系你選擇既呢個頭像,向人傳遞一種血腥大屠殺信息,令人聯想起南京屠殺、日本軍國主義復辟等一系列令廣大愛國人士不愉快的事情,我覺得無論片中屠殺的是任何人都是不應該的。 所以我懇請你更換新的頭像。 Thanks your regard!
我既武器系飛刀,無錯,就系飛刀! 飛系小李飛刀既飛, 刀系小李飛刀既刀。

14万

新手上路

沙发
呵呵。其实我都觉得,不过呢只头像是我最原先用的头像,比较有纪念价值哦。。。。 昨晚我突然睇到呢只旧头像,好想怀念一下,所以就换了。。。呵呵!!! 既然俾到你有呢种错觉,那我就换其他的囖!
[B]初吻给了烟.....寂寞是我弹落的烟灰![/B] [shadow=255,red,2][size=5]行为偏僻性乖张 那管世人诽谤[/size][/shadow]

14万

新手上路

板凳
果个头像系我最原先用的啊,好有纪念价值啊。 不过俾到你有呢种错觉,那我就换吧
[B]初吻给了烟.....寂寞是我弹落的烟灰![/B] [shadow=255,red,2][size=5]行为偏僻性乖张 那管世人诽谤[/size][/shadow]

1万

新手上路

地板
好,多謝你先 其實作為一個健康既論壇,唔應該宣揚日本果D垃圾。 或者我偏激左D,但系對於日本政府現時的態度,我對它地以往既所作所為系絕唔會原諒既。 我作為一個中國人,我系絕唔會買日貨既,我唔會強求大家同我一樣,但我仍希望大家可以在我既影響下少買日貨,拒買日貨。因為我地每貢獻比日本商人一分錢,日本就會多一分力量復辟它既軍國主義。
我既武器系飛刀,無錯,就系飛刀! 飛系小李飛刀既飛, 刀系小李飛刀既刀。

2万

新手上路

百人斬? 边个啊? 无印象既?

2万

新手上路

楼上果个,你都无上咁耐咯。。你梗係无印象喇,得闲都唔上嚟吹吹水点得咖。
不因寂寞而寂寞!不过我享受寂寞^-^

2万

新手上路

点解听落去有骨既?

新手上路

哦!!我知道係边个!我都係赞成搂住既讲法~~
[glow=255,yellow,2]高人一等既我係高不可测的[/glow]

新手上路

爱国可以值几钱?卖国又值几钱呢?

1万

新手上路

以下是引用mark在2004-4-11 15:30:00的发言:
爱国可以值几钱?卖国又值几钱呢?

唔是所有野都可以用錢可以計既。
能夠成為一個中國人可以話系有幸,但又可以話系不幸 有幸的是:我地可以繼承中華民族沉積左三千幾年既優秀文化傳統,我地既先祖為我地留低一大筆無價的財富,我地既文化對世界有深厚既影響。 不幸的是:我地除左繼承財富外,仲要繼承近三百幾年來的屈辱史,我地唔能夠忘記呢段被人欺負既歷史,我地要比其它民族加倍勤奮努力,先可以能夠好似我地既先祖甘樣吐氣揚眉。 我地系中華民族既一份子,中華民族既榮譽就系我地既榮譽,盡管我地無為此出過一分力,我地一樣會分得這麼一份光榮,所以請做好我地自己,一齊維護中華民族既尊嚴!