Discuz! Board

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

我家乡既诡异传闻(一)

新手上路

楼主
我家乡系鹤成南洞,系我条村,我有几个传闻:今日先讲一个比大家听听: 很多年前,系我家乡有个阿叔,间屋就系我妈妈间屋后边,距有快田地就系妈妈间屋门前个鱼塘旁边,怪事就发生系一个傍晚~~~: 果日,果个大叔发紧高烧,但系距为左快田,无好好休息依旧做住每日要做既工夫,直至傍晚,距先担住肥料辛苦甘挨翻屋企,就系经过我妈妈间屋过阵,距见到一的好离谱同非常不可思议既野~~~~~~~ 天已经黑啦,距隐约而惊讶甘见到一个身型极之庞大既怪物:外表似人,两只眼大得有点同脸不合比例,耳朵大到下垂过左下巴,果只野居然横跨甘,坐系我妈妈间屋同邻居间屋之间,好庞大啊!正好挡住呢位阿叔翻屋企既路。呢个大叔当时已经病得好辛苦,加上甘吓一吓,真系快晕低!!距真系惊到死啦,但系距听人讲:果的野只系想吓系人,如果见到就当无事发生,拨开头发打开额头直冲过去!!!于是,距照住甘做,走到快到过只野裤浪底过阵,距见到一快红色既野突然从上面甩左落离,想上一看~~~啊~~~~!!系果只野既利啊!!!条利好似栋墙甘拦住距,见到甘既情况,呢位阿叔两只眼开始花了,系就快晕既时候,听后面突然有人叫既名:“*叔!!!!!!”当距向后望过阵,距已经晕低系快地到!! 当距醒左之后,距发现已经系屋企,原来系距既同乡兄弟头先扶距翻离,距马上问他的兄弟头先有无见到过的野,距既兄弟讲:“头先我见你好似比人点左穴甘,郁都吾郁系度发呆,但系我又见你面前好似有的野挡住你,当我叫你果阵,你就晕低啦!!!”周围既乡亲都问距发生咩事,距就将头先见到既野讲晒比带啊听,当时我妈妈同我大姨等都在场,之后有人话距发烧烧坏脑,但系有人话距比 鬼挡路 ,乡亲中有个系学风水同命理既,距话:“听你甘讲,我相信果只系我地村既山神,距拦住你可能系条路有危险,吾比你过!!! 果然,系第二日,距行去田果阵,发觉我妈邻居既围墙倒塌左,一问屋主,发现系寻晚傍晚无故倒塌既,距见状,马上去市场买来几斤烧肉去祠堂还神~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 件事传左30几年,系我妈妈告诉我既,我会迟些回家乡问问当时人求证!!!!!!
人生变幻无常, 遭遇曲节离奇; 不在乎天长地久, 只在乎曾经拥有。⊙=⊙骨骨上⊙=⊙

3万

新手上路

沙发
唔通个个大叔平时做得好事多。。。神灵保佑。。。。
在我们年少的时候, 我们都渴望自己能无私地爱着所爱的人, 并渴望着所爱的人也能无私的爱着自己! 于是,带着这种信念, 我们在爱的路上出发了! 我微笑,是为了你微笑!!!

新手上路

板凳
我个人认为好心就会有好报!!!所以大家要做读多的善事,吾好做违背良心既事~!!
人生变幻无常, 遭遇曲节离奇; 不在乎天长地久, 只在乎曾经拥有。⊙=⊙骨骨上⊙=⊙

3万

新手上路

地板
係咯,,,可能做得多好事真係会有神灵保佑咖,大家唔好做咁多坏事啊
人系世界上最討厭既然動物

新手上路

但系的人做左亏心事之后,系因为心理作用先产生幻觉~~~~~

9万

新手上路

以下是引用化骨在2002-11-5 12:58:43的发言: 但系的人做左亏心事之后,系因为心理作用先产生幻觉~~~~~
绝对同意`
如果爱你是错,我宁愿一错再错,即使你从来没爱过我;如果失去你是对,我情愿一辈子都不要对,即使你很讨厌我!! 在这世上,或许你不是最好的,却是我最爱的!!!!!!!