Discuz! Board

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

鬼???我信有架。。。

3万

新手上路

楼主
眼见为实,虽然我见不到鬼,但我就见到比鬼上身个个人喇。。。 旧年年中,我地条村有个女仔结婚,甘样农村摆喜酒好热闹架嘛,全村人都去饮喜酒,个女仔个阿叔,大概五十岁度啦。距有两间屋,距地一家人住响旧屋个度,但距老豆个神位就搬左去新屋个边,甘食饭个阵要敬下祖先架嘛。距地就甘响旧屋拜左无去新屋个边。。事情就发生响距食饱饭之后………… 距食饱食后就回家,他家与新娘家住得很近,同时也挨着我家。。。大概食晚上八点几钟度啦,(个阵我也回家了,但我妈在场。)天都好黑吓咯,距跌跌撞撞甘企响门口,模模糊糊甘讲:“点解我无酒饮架,点解我嫁孙我会无酒饮架?”当时D人以为距饮醉酒,当时D人仲响度笑距,但D人觉得越来越唔对路,有个比较年老既婆仔按住距只中指,问距:“你系边个呀?”距话:“我系齐叔呀(唔记得叫乜叔咯我,应该无记错),大嫂。”原来系男主角个老豆。后来距仲话:“你地都无心既,我嫁孙我都无酒饮。。”甘D人就问距识唔识在场个D人,距个个都认得,就连我阿妈距得认得出系边个个“深抱”,之后男主角个老婆喇喇声罗D野去拜神。。之后无几耐个男主角就跌低左。。后来醒返D人问距知唔知发生乜事,距话坐响厅个阵见到距老豆行埋来,之后就唔知,不过而家成个身都好累好累………………
在我们年少的时候, 我们都渴望自己能无私地爱着所爱的人, 并渴望着所爱的人也能无私的爱着自己! 于是,带着这种信念, 我们在爱的路上出发了! 我微笑,是为了你微笑!!!

3万

新手上路

沙发
呢件事系千真万确既,虽然我平时吹水吹得多,但摆明吹水我都唔会晒时间打甘长。。。。 所以我信系有鬼既。。。。或者唔可以讲系鬼啦,或者叫神灵咯,不过真系不可思议架。。
在我们年少的时候, 我们都渴望自己能无私地爱着所爱的人, 并渴望着所爱的人也能无私的爱着自己! 于是,带着这种信念, 我们在爱的路上出发了! 我微笑,是为了你微笑!!!

1万

新手上路

板凳
哇噻~~~俾着我见到的甘既场面实吓亲死罗

2万

新手上路

地板
我有疑问.....点解个婆要按住佢中指????
http://www.hsrbbs.com/photo/chris01.gifI like english,design,shopping,etc

3万

新手上路

唔知。。。。。。。。乡下D人话有人鬼上身。按住距中指就可以同鬼讲野。。。。。有机会试上唔者????

2万

新手上路

当然要一试........按住中指边一度???
http://www.hsrbbs.com/photo/chris01.gifI like english,design,shopping,etc

6万

新手上路

呵呵,好恐怖,你吾怕呀,真系按住距个中指? 哈哈,系我就吾得咯,可能我细胆无用呱~~
[color=#7B68EE]▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄◣[/color] [color=#1E90FF]鱼鱼[/color] [color=#1E90FF]每天都會过得開開心心的魚魚[/color]

新手上路

唔应该叫中指。应该叫中指既指夹。有你既任何一只手指既指夹用力压住巨。。 不过甘做相传唔系可以同鬼倾计。。只系可以将鬼同身上赶走。
江湖总干事-----天哥 [urL]http://www.heshanren.com[/urL] 力拔狂风歼万敌, 龙吟骇浪卷千舟。 手执闪雷轰天地, 脚踏圪坤震山河。 ————血霸天

2万

新手上路

即系点呀?讲明白小小啦?用自己的手夹按住佢的手夹还是点样?

2万

新手上路

即系点呀?讲明白小小啦?用自己的手夹按住佢的手夹还是点样?