Discuz! Board

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

鬼???我信有架。。。

3万

新手上路

楼主
眼见为实,虽然我见不到鬼,但我就见到比鬼上身个个人喇。。。 旧年年中,我地条村有个女仔结婚,甘样农村摆喜酒好热闹架嘛,全村人都去饮喜酒,个女仔个阿叔,大概五十岁度啦。距有两间屋,距地一家人住响旧屋个度,但距老豆个神位就搬左去新屋个边,甘食饭个阵要敬下祖先架嘛。距地就甘响旧屋拜左无去新屋个边。。事情就发生响距食饱饭之后………… 距食饱食后就回家,他家与新娘家住得很近,同时也挨着我家。。。大概食晚上八点几钟度啦,(个阵我也回家了,但我妈在场。)天都好黑吓咯,距跌跌撞撞甘企响门口,模模糊糊甘讲:“点解我无酒饮架,点解我嫁孙我会无酒饮架?”当时D人以为距饮醉酒,当时D人仲响度笑距,但D人觉得越来越唔对路,有个比较年老既婆仔按住距只中指,问距:“你系边个呀?”距话:“我系齐叔呀(唔记得叫乜叔咯我,应该无记错),大嫂。”原来系男主角个老豆。后来距仲话:“你地都无心既,我嫁孙我都无酒饮。。”甘D人就问距识唔识在场个D人,距个个都认得,就连我阿妈距得认得出系边个个“深抱”,之后男主角个老婆喇喇声罗D野去拜神。。之后无几耐个男主角就跌低左。。后来醒返D人问距知唔知发生乜事,距话坐响厅个阵见到距老豆行埋来,之后就唔知,不过而家成个身都好累好累………………
在我们年少的时候, 我们都渴望自己能无私地爱着所爱的人, 并渴望着所爱的人也能无私的爱着自己! 于是,带着这种信念, 我们在爱的路上出发了! 我微笑,是为了你微笑!!!

9万

新手上路

其实一D都吾恐怖啫 因为如果系自己亲人嘅话 佢应该都吾会伤害你``咁又有咩好惊呢
如果爱你是错,我宁愿一错再错,即使你从来没爱过我;如果失去你是对,我情愿一辈子都不要对,即使你很讨厌我!! 在这世上,或许你不是最好的,却是我最爱的!!!!!!!

新手上路

嘻嘻~~~就系~ 甘你到时点拍?
[fly][B]嘻嘻~~我又来啦~~ 嘻嘻~~~~~睇来都有几个人识我啦~~~~~[/B][/fly]

6万

新手上路

哈哈,罗埋部DV,小心比D女仔骂
[color=#7B68EE]▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄◣[/color] [color=#1E90FF]鱼鱼[/color] [color=#1E90FF]每天都會过得開開心心的魚魚[/color]

3万

新手上路

佢一定成日带部DV机出街,因住人地以为你偷拍裙底春光啊
人系世界上最討厭既然動物

6万

新手上路

定系你随身带住部DV机呀
[color=#7B68EE]▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄◣[/color] [color=#1E90FF]鱼鱼[/color] [color=#1E90FF]每天都會过得開開心心的魚魚[/color]

6万

新手上路

你有无甘及时,稳到部DV机拍抵呀

新手上路

如果我系现场,我会马上用DV机拍低距,慢慢研究!!!
人生变幻无常, 遭遇曲节离奇; 不在乎天长地久, 只在乎曾经拥有。⊙=⊙骨骨上⊙=⊙

3万

新手上路

哗。。如果係猛鬼,你仲点敢埋佢身,仲夹手指添??
人系世界上最討厭既然動物

新手上路

哗~~~真系噶~~呢野我都听过啊~~
[fly][B]嘻嘻~~我又来啦~~ 嘻嘻~~~~~睇来都有几个人识我啦~~~~~[/B][/fly]