Discuz! Board

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

家鄉--鶴山.沙坪[贴图]

新手上路

楼主
各位身在他鄉的鶴山人, 一齊來看看沙坪的近況照片吧~ 聲明: 以下照片屬作者拍攝作品, 請勿挪作他用! 江沙公路與鶴山大道交匯處 建設中的鶴山汽車總站 煥然一新的文明路 沙坪唯一的人行天橋已經拆除 黃昏下的沙坪河 還記得新村街嗎? 前進路是現時沙坪最亮麗的 依舊繁華的中山路 圖書館門前的崇仁路(好多牛雜檔啊!) 繼續睇... 因為工作關係, 今次冇乜時間處理相片, 所以效果唔係幾好, 大家多多包涵... 新世紀商業城 麥肯姆 民潤新七星超市(百佳已經撒離) 新鶴路 沙坪另一個大型超市--惠客隆 鶴山職業技術高級中學 職中一角 職中一角 鶴華中學正門 紀元中學 紀元中學真係好靚, 不過相機唔夠memory, 影得幾張, 唔好意思啊! 紀元一角 紀元一角
想知道我是誰嗎? [color=#FFFFFF] ████┐   █┐  █┐  █┐ ███┐  ███┐ └█┌─█┐ █┌█┐ ██┐ █│█┌──┘ █┌──█┐  █│ █│█┌┘└█┐█┌█┐█│█│ ██┐█│  █│  █│ █│█████│█│└██│█│ └█│█│  █│ ████┌┘█┌──█│█│ └█│└███┌┘└███┌┘ └───┘ └┘  └┘└┘  └┘ └──┘  └──┘ [/color]

新手上路

沙发
嘻嘻嘻..多謝各位贊賞, 其實我都好少影相, 一流實在唔敢當, 有FEEL就好, 其實沙坪仲有好多地方直得去影. 得閑再影多D俾大家睇. 如果有邊位在外的鶴山朋友想知道鶴山某處近況, 可以講底, 唔係太遠的話, 在下樂意將瞬間畫面帶俾各位~ 小靈兒, 修改內容都唔好將圖片的說明刪埋啦~ 我改返先... 可能係寬頻D朋友睇唔到呱, 其實我本來打算UPLOAD上去BBS, 不過我好似冇權限. 如果妳想做一個介紹鶴山欄目, 可以用這些照片, 因為原件我已經DEL了, 如果照片要發表, 請註明照片由我們網吧提供就可以了.
想知道我是誰嗎? [color=#FFFFFF] ████┐   █┐  █┐  █┐ ███┐  ███┐ └█┌─█┐ █┌█┐ ██┐ █│█┌──┘ █┌──█┐  █│ █│█┌┘└█┐█┌█┐█│█│ ██┐█│  █│  █│ █│█████│█│└██│█│ └█│█│  █│ ████┌┘█┌──█│█│ └█│└███┌┘└███┌┘ └───┘ └┘  └┘└┘  └┘ └──┘  └──┘ [/color]

新手上路

板凳
沙坪的确不能与大城市比,毕竟是被农村包围的城镇,公民意识很差,这点很难改变,除非沙坪实行全面改造。道路窄也就只怪规划者没有长远目光了,唉~ 我们小市民又可以怎样? 昨天去照了纪元和职中,纪元真的好靓喔!!百佳早就拾笠啦,换成“民润新七星”,同“麦肯姆”一样,都没有进去拍,别人营业场所,入内拍照不是太好,只照了个门面,呢两日得闲就整理俾大家睇下啦。

新手上路

地板
全部都系用数码相机拍。 各位唔好意思啊~ 呢几日出差在外,过几日先返,暂时都唔可以将相片放出来。临近年底,好多o野做啊!我一有时间就会将D相摆返上BBS。

新手上路

新拍的相片已經加入到第1樓, 因為冇時間去處理, 所以效果唔係幾好, 大家多多包涵啊~ 請小靈兒幫忙將圖片upload一下啦, 可能有網友睇唔到. 唔該曬! 去吃飯先~~~