Discuz! Board

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

生命-------------给我的亡友

14万

新手上路

楼主
阿康,对于你既死我唔知想讲D乜,本来想揸番起已经好耐无掂过既笔为你写番D野既。。 不过而家都于事无补,读书时以前成日帮你写作文,写情信追女仔。。但是而家你就比我快走咗一步好想为你写D野,不过我已经无咗果份心情。。。作未读书时学校既第一才子,而家你去世。我竟然唔想写番D野来怀念你。。。。。。。。。。 你话过今年要等你第6嗰姐姐嫁埋先要距今年既利是既。。。。点解你唔等埋先去啊。。 你讲野都唔讲信用既。。。我得知你去世既时候,我接电话既手都震埋,我好唔想相信呢嗰系一个事实,但是你的确已经离我远去。。。我会怀念读书时我帮你写作文,写情信追女仔既日子。。毕业之后我地虽然少咗联络,但你还是我最好既老友 阿康你系我最好既同学,最好既朋友,最好既兄弟。。。。 你以前送比我条珠链我会一直戴住嘎。。 我会好挂住你嘎。。。 你系天堂睇住我啊,我会努力做人嘎嘞。。。。 而家我虽然唔想揸笔为你写D野,但是我揾咗首歌送比你          周华健既《朋友》 这些年 一个人 风也过 雨也走 有过泪 有过错 还记得坚持甚麽 真爱过 才会懂 会寂寞 会回首 终有梦 终有你 在心中 朋友 一生一起走 那些日子 不再有 一句话 一辈子 一生情 一杯酒 朋友 不曾孤单过 一声朋友 你会懂 还有伤 还有痛 还要走 还有我
[B]初吻给了烟.....寂寞是我弹落的烟灰![/B] [shadow=255,red,2][size=5]行为偏僻性乖张 那管世人诽谤[/size][/shadow]

新手上路

沙发
呜~~~~ 好感动啊!
有人同我倾我会好开心 无人同我倾我会好闷

14万

新手上路

板凳
大家睇还睇。。唔好踩我只贴啊。。。踩我贴者就是与我明知故犯为敌。。。。
[B]初吻给了烟.....寂寞是我弹落的烟灰![/B] [shadow=255,red,2][size=5]行为偏僻性乖张 那管世人诽谤[/size][/shadow]

新手上路

地板
吾好甘伤心了,你比心机D做野,开心D做人,相信拒在世界的另一个地方知道也会很开心的有人说过,这只是另一种存在,你想念拒,拒会感应到,会为你祝福的。
零犀共点, 弧圆同心, 度划人生。

14万

新手上路

前几日我还同你有讲有笑倾紧计。。 估唔到第二日你就甘样去咗。。。。。。。 你还未结婚嘎,你忍心就甘样去咗咩。。。 你还话过同我一齐开公司做世界。。。。 点解你甘无信用 衰仔我一嗰人好好受咩。。 你甘残忍丢低我一嗰人咩

新手上路

你吾好甘啦,相信拒都吾想见到你甘样架。
零犀共点, 弧圆同心, 度划人生。

新手上路

就系咯!

14万

新手上路

阿康,以前读书时一到星期六日,你就会打电话比我嘞,“明少,去唔去饮茶啊?”。。 果时我地两个人次次星期六日都去饮茶既,。。我记得有一次你同我都冇带钱出街,你就卖咗你部单车,将D钱去饮茶。。惗起来都几搞笑。。我还好想听多次你呢句话---“明少,去唔去饮茶啊?”。。。呢一句话系我地两个人既默契,而且我知道呢一句话已经成为永恒。。以后都冇机会再系我耳边出现。。。。

新手上路

又提伤心野?

6万

新手上路

好感动! 朋友,真心的朋友好难~~~~珍惜珍惜~~~!
[color=#7B68EE]▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄◣[/color] [color=#1E90FF]鱼鱼[/color] [color=#1E90FF]每天都會过得開開心心的魚魚[/color]