Harry 发表于 2004-4-13 18:54:00

系既,,,,,等緊果日!

★靓坤★ 发表于 2004-4-13 23:04:00

唉 不过首先要清理了鹤山那班腐虫!~~~~~~~~~~~

这是四在必行的

Harry 发表于 2004-4-15 23:19:00

呵呵呵!哪個城市沒有呢?只系鶴山D又爛D之嘛!鶴山多的事!哪有一天富起呢?

非也 发表于 2004-4-16 16:05:00

<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Harry在2004-4-9 11:35:00</I>的发言:</B><BR>再加上而家出黎社会既人就知啦!个个都离开鹤山出去外面谋生,点解出去呢?唔通鹤山无野做?唔系,系因为鹤山太差太差~

唔讲其它,就系讲下D政府人员啦!个个都开住部几十万既车,打份工未最多几千蚊一个有,边会有甘多既买呀?

鹤山,唉,无野好讲,实在太差太差!

</DIV>
<BR>鹤山实在唔系无野做的,只不过鹤山D工资实在低左D,晋升机会小,加薪幅度细,靠关系上位既人多甘罗。

加上物价又唔系低过人,点样留得住人啊,人地都系为两餐者,唔通就为左建设鹤山就去冒D甘既险咩。。。。。

非也 发表于 2004-4-16 16:13:00

<DIV class=quote><B>以下是引用<I>老鼠飞上天在2004-4-10 18:42:00</I>的发言:</B><BR>鹤山是中国社会的缩影,无论你走到哪个城市都会发现腐败,都可以看到贫富悬殊,区别只在于程度.

以前中学的时候也对鹤山心淡,所以来了上海读大学,这几年走了不少城市,开始觉得回鹤山也是一个不错的选择.

发展机遇哪里都有,关键在自己.

</DIV>
<FONT style="BACKGROUND-COLOR: #f3f3f3">同意一半。。。。 要发展系要靠自己,但都要讲地利。。。。</FONT>

机遇系边道都有,不过都要讲百分比。。。。 边个唔想稳多两蚊钱,自己个袋都未有钱,又讲咩建设鹤山。。。。       

如果政府官员有建设鹤山既思想甘就阿弥陀佛啦。。。。。如果政策完善既话,相信好多鹤山人都好愿意留系道的。。。。 但系带头既人做唔好,其他人可以点??仲有边个对鹤山有信心啊。。。。。。<BR>

非也 发表于 2004-4-16 16:25:00

始终个个系自己屋企,边有话唔爱架。。。。

你睇以前几多人出国,几多人移民。。。。依家中国有发展既机会,系国家需要拒地既时候,依家几多海归派回流为中国做贡献啊。。。。。

俗话讲得好,人往高处走,水往低处流。。。。要人地做贡献,都要有贡献既机会。领头人做唔好,跟系后面既人可以做D乜野。。。。

★靓坤★ 发表于 2004-4-18 19:17:00

唉               虽然是甘讲

但捂是话想贡献就贡献的 啊

社会问题还在度的话

你想贡献都无地方比你贡献啊

还有贡献这些东东还是要靠个人觉悟的

Harry 发表于 2004-5-18 11:31:00

入党咩1

明知故犯 发表于 2004-5-19 09:58:00

鹤山俾我的感觉就是我朋友说过的一句话:"扑距只街,死又唔系处女,系度扮嗮上菜"

Jimmy 发表于 2004-5-20 02:38:00

唉............官逼民反罗............再咁贪法.............

大家啲子孙后代......................食屎都无得食.............

点解唔学下香港咁...........整个溓正公处.......出嚟...........我真系好中意听到香港果边溓正公处话捉到啲乜乜贪污受贿人员..........真系好大鼓舞啊.......

页: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 鹤山的前途与发展???