vic8 发表于 2004-3-22 19:43:00

鹤山的前途与发展???

觉得我地鹤山依家发展成点?

城市规划建设,市容,道路规划建设。面临目前存在的问题与往后的发展

作为鹤山人,我地有责任为家乡建设出谋献策吗?

你认为点做?请提供你的建议。

晓风 发表于 2004-3-23 12:31:00

金玉其外,败絮其中

vic8 发表于 2004-3-23 18:17:00

此话何解??点解自己事无人理??

非也 发表于 2004-3-25 23:04:00

绝对赞成晓风既讲法,

鹤山就系百姓无乜钱,政府无乜钱,最多钱系咩人?

你知我知天知地知啦。

消费水平唔算低,但系工资水平就好低,人才流失大。

总既黎讲管理制度都好有问题。

枫叶林 发表于 2004-3-27 00:09:00

前途是光明的,道路是曲折的

只能甘讲啦,不过作为鹤山人,我地应该为鹤山作D贡献!

十九 发表于 2004-3-29 10:26:00

点吾好,我也想回来住,但我啊妈就老是把我丢出去。。。

呜呜呜……凄凉!

Harry 发表于 2004-4-9 11:29:00

鹤山鬼有得发展咩!政府人员只系挂住参污,今年既三月份香港报纸头条话鹤山书记既前妻有成千万身家,而家仲无做野,正面睇距地系离左婚,但系谁知内情呢?距D钱系边度黎?

点讲好?鹤山呢个地方人人都系甘样!政府无为个市作出过奉献,可以甘讲,点样点会有得进步,有得发展!

Harry 发表于 2004-4-9 11:35:00

再加上而家出黎社会既人就知啦!个个都离开鹤山出去外面谋生,点解出去呢?唔通鹤山无野做?唔系,系因为鹤山太差太差~

唔讲其它,就系讲下D政府人员啦!个个都开住部几十万既车,打份工未最多几千蚊一个有,边会有甘多既买呀?

鹤山,唉,无野好讲,实在太差太差!

17 发表于 2004-4-10 16:00:00

唉.谂起宜家既社会真系令人不禁泪下!

老鼠飞上天 发表于 2004-4-10 18:42:00

鹤山是中国社会的缩影,无论你走到哪个城市都会发现腐败,都可以看到贫富悬殊,区别只在于程度.

以前中学的时候也对鹤山心淡,所以来了上海读大学,这几年走了不少城市,开始觉得回鹤山也是一个不错的选择.

发展机遇哪里都有,关键在自己.

页: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 鹤山的前途与发展???