Discuz! Board

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

雅图士既新厂—-----不是人待的地方

新手上路

楼主
高考完毕,我地成班同学仔去佐雅图士既新厂(利奥包装厂)打暑期工!果D组长,督导,科长等等既领导好死中意闹人咖!成只老虎甘!好恐怖啊!讲嘢又大声又成日讲粗口!离晒大普咖!唉!我有个同学就是甘样比距地闹到辞职走佐啦!

3万

新手上路

沙发
打工系咁架拉.................. 受唔到气就唔好打工罗.......
http://hc.heshan.com.cn http://ia.heshan.com.cn http://jimmy.heshan.com.cn

14万

新手上路

板凳
我以前因为人事关系入到一个最休闲的部门,结果我都是做咗3个月就走人..... 走人原因:打交......... 打交原因:某只北仔(唔系针对全部北仔)成日俾面色我睇.....
[B]初吻给了烟.....寂寞是我弹落的烟灰![/B] [shadow=255,red,2][size=5]行为偏僻性乖张 那管世人诽谤[/size][/shadow]

新手上路

地板
记得以前我都响度做过暑期工,里面D组长之类的人真系好恶嘎,不过我果阵时个组长刚好系同学个姐姐,故对我特别好。。。唉,不过都系做左几日就忍唔住走左罗。。。
愚蠢的女人爱男人而不了解男人,聪明的女人了解男人而不爱男人!!

新手上路

对暑期工都甘就真系几过分
那晚的事,不是我冲动,而是你温柔!

1万

新手上路

持住自己有小小权,就立乱闹人,离谱, 话唔定你地第日做番佢阿头,闹番佢够本,!世界轮流转,做人唔好太嚣张!
送枝玫瑰俾你@->-->--- γ^ō^γ哩个笑容问你點挡☆

2万

新手上路

嗯。 相对我地公司会好小小! 不过都相当严格,係就係辛苦左啲、之但係我地又做得几开心嘅! 一得闲又多活动锅,又多息休!
不因寂寞而寂寞!不过我享受寂寞^-^

新手上路

唔知系咪大公司就关系复杂既呢?我谂系啦。我地个单位就系啦,以前无甘多官系度就样样都好好的,现在越做越大,官就越多,争风吃醋,明争暗斗。作为领导的,无理取闹,严人宽己!收入好,代遇高,从不拖欠工资,假期多,活动多,每年又月旅游,逢年过节又有野分,甘又点?都留唔住好员工的心,搞到收甘多就走甘多,尤其是大学生。 其实依家就业机会多佐,唔似得上一代人甘一份工就做到退休果日了,年轻人可以出去闯下呢个世界!而唔使系度受你气!

新手上路

我去过雅图士噶新厂做.......果度噶人..都唔系人黎咖...一日只系上10个小时...果D组长...乜人都闹...仲有D督导...都唔系女人黎咖....日日都唔停个死口咖....仲系句句粗口....仲有个科长....就无乜点...一系就唔出声..一出黎就吓你一惊...句句都系"名名"-------粗口.....真系犀利啊....去过一次都惊晒......
☆℡?_?may may←(~(~)─wing↘ ╰☆ ┎┈┈┰┈╱╲ 妠麽噯伱為什麽☆ゞ ┆~~~~┃~~◣╱ 我止噯大白壹個... ┆~~~~┃~~~~ 以後都荃芯荃億噯伱 ┖┈┈┸┈┈☆ 伱拭我嘚壹切↗ || <↗我嘚字典里祉有大白壹朲☆ ǎ``+→拭我蕞噯嘚朲.我噯穎<←

新手上路

听讲过
永恒不变的只有变化本身!!