Discuz! Board

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

爱佢就要俾到幸福佢

新手上路

楼主
不知不觉又一年了,系呢一年里有我伤心嘅也有我开心嘅事。係呢一年中最令我难过既莫过于跟女友分手了,不过就系因为甘我人生嘅转折点也开始了。 年头跟自已第最爱嘅人分佐手,当时真係几伤心咖,同时我也好嬲佢,因为我觉得佢对我好唔公平好无情,但而家唸返起觉得好无畏同好无必要,其实自已当初无去追佢既话就唔会有公开佐之系既伤痛了:)。而家唸返起来我真要同佢讲声谢谢。如果唔系佢既话我而家仲係一个无目标无事业嘅人。也正因为佢既离开而激发佐我(并唔係对佢死緾烂打而系事业方面)因为我唸通佐,作为一个男人事业永远系在第一位嘅,至于爱情~~~~~有缘既话伴自已一生一世既人终有一日会出现嘅。有佐事业爱情先更稳固,因为如果无事业无一定嘅经济基础既话唔通日日啰住只馒头就当系爱情既浪漫咩,更讲唔上俾到幸福俾自已所爱既人了,如果唔能俾到幸福俾佢既话咁跟本唔配去爱佢,既然要去爱佢既话就一定要俾到真正既幸福俾佢,只要有佐自已既事业我唸呢一切都会俾到佢。 如果而家要我拣爱情同事业既话,我绝对会选后者。始终事业系男人嘅第一位:)
开往人生巅峰的电梯已经有故障了,而且在等电梯的人已排成了长龙,如果想到达巅峰只有一步步地爬上去。终有一日我们将在那里相遇。 C\:My Documents\bboo4.gif

新手上路

沙发
但俾唔到唔代表唔爱佢啊!
如果要我因为唔做而后悔,我情愿做左之后先黎后悔!

新手上路

板凳
讲得岩所以讲要同埋距系埋一齐 爱距,甘就要俾到幸福俾距如果唔系~~~~~~~~~~
开往人生巅峰的电梯已经有故障了,而且在等电梯的人已排成了长龙,如果想到达巅峰只有一步步地爬上去。终有一日我们将在那里相遇。 C\:My Documents\bboo4.gif

新手上路

地板
甘你努力啦!
如果要我因为唔做而后悔,我情愿做左之后先黎后悔!

新手上路

我支持你
[move][glow=255,red,2]为何如此不幸,上帝爱世上人[/move][/glow]

新手上路

我努力并唔系因为将来俾到乜边个而系男人始终事业系第一位:)