Discuz! Board

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

我的复杂学校生活路程(希望大家可以用心读)

新手上路

楼主
讲去我既学校生活,哎~~~~太多啦,我读既学校可能比一个大学生重多!!!! 我真名叫威文,其实沙坪既纪元,镇中,广州既外语外贸,南国工商学院入边,我都系一个大“红人”,讲起以前,我都有的后悔同羞耻~~~~~~ 我系1997年,6年级升中果阵,天意弄人,由于我无比班主任推荐,我202分够分都上吾到纪元,去左果阵人人都认为差既镇中,不过还好系尖指班!!初初读过阵心里感觉不太好,(可能由于外界对自己的影响吧),但我重系学到野,重加入左书画班,老师话我很出色,有天份,话我升高中就会提名我去广州艺术学院,过阵起,我对镇中完全改观了~~~~~~ 一学期眨眼就过左,系暑假既一日,妈妈同我讲,可以搞我去纪元,由于妈妈系教育局既,我知道距一定搞店,我心中又兴奋又有的吾舍得,(人生就系甘,总要为自己选择一条成长既路,但呢次吾系~)当我选择继续留系镇中过时,妈妈已经送我到左纪元了,新既校园生活又要从新适应了: 纪元系寄宿学校,环境好好,但我既成绩就无甘好啦~惨~~!!纪元的学生级数真系好高,我系镇中最好既尖指班都有10几名,但系纪元,无论我几努力,始终排尾2,3~~~可怜!!(“可能自己重未适应挂!!”我自己甚至老师同同学都甘安慰自己!!) 光阴似箭,到左我系纪元第二个学期啦,既系初二!可能系由于15,16岁系热血方刚时期吧,但系我无将呢种热血灌注系学习方面,而系调皮捣蛋方面~~~~~~ 我仿佛已经放弃左学习了,我成日系学校搞事,排拖,同老师闹交,整估同学,打架,更严重既系:我成为纪元创校以来第一个可以系夜深爬后山逃校出去玩既学生(讲真,而家的师弟都系翻抄我呢招,而家纪元后山的军用铁网墙都系因我而建)~~真系惭愧!!! 哎~~~讲到我好尴尬,我吾想写住啦,看看读者既反应先考虑写吾写落去,希望大家比多的意见~~~~~~~~~~~~~~~~。
人生变幻无常, 遭遇曲节离奇; 不在乎天长地久, 只在乎曾经拥有。⊙=⊙骨骨上⊙=⊙

3万

新手上路

沙发
其实我都明你嘅心情嘅,我以前都有个朋友,因为分数唔够所以入唔倒一中,之后佢就俾钱买咗学位,后来佢同我讲,佢係果度真係好鬼惨,冇个真正嘅朋友,果度D人勾心斗角,D成绩又唔好,D老师又冇好面色,其实咁样真係好惨咖。。。。
人系世界上最討厭既然動物

新手上路

板凳
在学校里最出名的有两类人:1、成绩好又听话的 2、成绩差又捣蛋的 看来,你应该属于后者吧。少壮不努力,老大徒伤悲! (不过,如果你不是老大,而是老二、老三的话,就不用伤悲了,哈哈!!)
心似白云常自在,雨如飘絮任东西。 (欢迎浏览我的主页 http://cyz.86jh.com/ )

新手上路

地板
反应好热烈,你继续讲埋落去啦,,,好想睇下~~~~~~
:∴★∵**☆.∴★∵**☆.::∴★∵*  █████.同一个星空下★..**.   █田█田█.我望著天空的星星雨* ◢██□██◣对你发誓说:我愛你

新手上路

多谢大家既意见!!我会吸取教训,今晚我会继续写后来发生既事~~~~
人生变幻无常, 遭遇曲节离奇; 不在乎天长地久, 只在乎曾经拥有。⊙=⊙骨骨上⊙=⊙

新手上路

吾好意思,早排有的事,今晚我会写埋后传!!!

3万

新手上路

好哦,我期待等咖
人系世界上最討厭既然動物

新手上路

等我既丑事啊?

6万

新手上路

去左纪元,系咪辛苦左好多呀?学习? 甘你书画点呀?无发展落去啦?
[color=#7B68EE]▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄◣[/color] [color=#1E90FF]鱼鱼[/color] [color=#1E90FF]每天都會过得開開心心的魚魚[/color]

6万

新手上路

继续写埋落去啦~~~好想知下文喔
[color=#7B68EE]▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄◣[/color] [color=#1E90FF]鱼鱼[/color] [color=#1E90FF]每天都會过得開開心心的魚魚[/color]