Discuz! Board

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

这次我们真的最后一次分手

14万

新手上路

楼主
其实这个决定我只是今早才决定。。 凌晨我上通宵班,傍晚7点几你先在中山休息回来沙坪,夜晚9点的时候你话要和旧同事聚一聚,但是你到凌晨5点才到我上班的地方找我,累我担心你整个晚上,你居然还可以笑笑口地对我讲:“我同事请我去酒吧玩嘛,之后我去咗XX网吧上网囖,上到累咗就顺便在那里睡着咗。” 我听咗之后好激气,你男朋友我都在网吧上班,你就去其他网吧上网,你宁愿在其他网吧睡觉都不愿来陪下我,当时那种感觉真的好难受,如果你唔想陪我上班,你可以返我家睡觉吖,唉!!!!!!!!!其实呢件事只是一件小事,不过从呢件事我已经知道我们已经无咗恋爱的感觉。 早上10点我送你去搭车返去佛山,在路上我吞吞吐吐咗十几分钟才将“我们还是分开一段时间比较好”这几个字讲得出口。。。。。。。。。。。。。呢十几个字你知道我要下几大的决心才讲得出口嘛?你一定唔知!!因为你唔是我。 之后你就回了一句:“嗯,我知道了,你唔使送我去啦,你自己返去先啦”。。 在回来的路上我的眼好蒙好蒙,我尽可能唔哭出来,我走到一条后巷拿出一支烟点着,我只希望其他人以为我只是俾烟熏红咗眼睛,熏到满眼都是眼泪。。。。 回到网吧发呢只贴之前,我的情绪还是好低落,但我唔想其他人同情我,安慰我。我要学会强颜欢笑 我自己的事自己搞掂自己负责。。。。。。。 以后我会将自己深埋在烟雾当中~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[B]初吻给了烟.....寂寞是我弹落的烟灰![/B] [shadow=255,red,2][size=5]行为偏僻性乖张 那管世人诽谤[/size][/shadow]

14万

新手上路

沙发
从认识你的第一日到今日或者以后的日子我始终都坚信我最爱的人就是你。。。。。。 其实我真系唔想分手,我发觉你对我的感觉已经开始变质,已经开始慢慢变淡,连最起码出街想拖一下你的手你都嫌三嫌四。所以我只有被逼讲出分手。。。我真系唔想咖,我都好痛苦。 我对你唔够好,我希望你呢一班火车可以找到一嗰最好的,最幸福的终站!!! 衷心的祝望!
[B]初吻给了烟.....寂寞是我弹落的烟灰![/B] [shadow=255,red,2][size=5]行为偏僻性乖张 那管世人诽谤[/size][/shadow]

14万

新手上路

板凳
以下是引用音乐无限之吉他手在2003-10-20 13:36:50的发言: 唔系挂,你居然甘样出卖自己青春,喂,你唔要比我啦,无谓浪费嘎! “枫暴来吧,给我吧~~”
死开啦。。。。。湿佬

14万

新手上路

地板
呢几日我都听紧《十年》,第一句歌词我好欣赏,好正,“如果那两个字没有颤抖 我不会发现 我难受 怎么说出口 也不过是分手 ” 讲得出呢两嗰字如果无颤抖就唔会难受,呢两嗰字有好多种讲法,但是讲得出口的一样系“分手”呢两嗰字。。。 十年之后我地如果再相遇,甘我地还系唔系朋友呢?或者在呢十年之内还可以有间中 的问候,不过已经无咗裹种温柔甜蜜,卿卿我我。。。。 今日之前的日子我可以对所有人讲:“我最爱的是你”。往后的日子我还未知道,但我都可以讲一句:“无人比你对我更加好”。。。 [枫暴]我想同你讲一句:“其实我唔想咖,对唔住, 可能我地的分开对大家都会好过一啲囖,又或者系我拖累咗你,对唔住!”

14万

新手上路

唉。算啦

14万

新手上路

哦/88