心跳的回忆

标题: 你会维修电脑吗? [打印本页]

作者: 热情少男    时间: 2002-10-26 18:07
标题: 你会维修电脑吗?
你会维修电脑吗? 你会维修电脑吗???我部电脑主板上插键盘鼠标的插口有D问题。。可以请教一下吗?
作者: 依然    时间: 2002-10-29 18:28
移番正距咯。
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-10-30 22:27
罗距出离,再安返落去,可能线路松左者
作者: 星仔    时间: 2002-11-1 18:34
一系你个主板有问题罗,换左距啦,主板好平之吗~1
作者: IORIMAI    时间: 2002-11-2 20:51
换个usb的啊
作者: 秋暮    时间: 2002-11-3 00:05
有D乜野问题先得架!!! 好似去睇医生一样,对医生讲:“医生,我有病啊!”但你又是唔讲你点唔舒服,点医啊!!
作者: Ken_Master    时间: 2002-11-21 22:38
系咯!!又唔讲有乜问题!!!点帮你啊???
作者: 秋暮    时间: 2002-11-29 22:51
唉。
作者: 功夫小子    时间: 2002-12-24 01:54
你拆开机箱,拆出主板。在键盘接口附近有一个R124的芯片,你用万用表量一下,如果唔通就是佢了。你就去卖过一下芯片返来换过就行。 不过并不是每一块主板都是那个型号的,有些可能唔同。
作者: 功夫小子    时间: 2002-12-24 01:56
你拆开机箱,拆出主板。在键盘接口附近有一个R124的芯片,你用万用表量一下,如果唔通就是佢了。你就去卖过一下芯片返来换过就行。 不过并不是每一块主板都是那个型号的,有些可能唔同。
作者: 秋暮    时间: 2002-12-26 23:39
想买都唔知去边度买啦!
作者: 功夫小子    时间: 2002-12-27 00:29
广州天河有得卖。
作者: 随风    时间: 2002-12-27 14:06
你可以拿去电脑公司整,不过要七.八十元左右. 自己去广州换可能要六十元左右.未计车费....
作者: 秋暮    时间: 2002-12-29 00:21
尼度D电脑公司有无D甘既水平啊!
作者: 功夫小子    时间: 2002-12-29 11:47
有我知道有一间有。
作者: 秋暮    时间: 2002-12-29 12:54
边间啊??
作者: 舒情狮子王    时间: 2003-1-12 19:15
我教你,用个大棰仔大力D响住你个主板卜落去。得佐,无得弹.

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1