心跳的回忆

标题: @***鹤山人日记***@ [打印本页]

作者: 非也    时间: 2004-7-2 11:35
标题: @***鹤山人日记***@
每一日我地身边都会发生唔同既事,无论你系边,都可以将你每日发生既野写上黎。 大家交流下,互相感受下。
作者: 非也    时间: 2004-7-2 11:44
7月2日 雨转晴 已经病左4日啦,今朝6点几就落雨行雷嘈醒左。 真系唔明白,大热天竟然感冒。 好惨啊,仲有两份论文同一份设计作业未做啊。点死。
作者: 阿net    时间: 2004-7-2 12:53
7月2日的鹤山沙坪 天气闷热 28%~38% 紫外线强度属于强 岩岩赶完份培训练习题,上班时。。。道路上热浪逼人,近年觉得最热系今年了。
作者: 菜菜    时间: 2004-7-2 14:35
7月2日 深圳 宿舍的兔子发烧了,还拉肚子!点算啊!
作者: niko    时间: 2004-7-2 15:36
7月2日 中山 老晒返来罗。。。终于答应响我地宿舍装个冷气。。。 心情无比愉快,做起野来都得心应手。。。
作者: 明知故犯    时间: 2004-7-2 16:25
7月2日 由于昨晚休息,好闷。提早训觉,今日非常好精神。 训醒后发觉张床已经变成水床,郁闷!!! 出街后好热,无聊,想死! 今年好热!
作者: YNOTESONY    时间: 2004-7-2 17:07
7月2日 广州 今日上班迟到(原因:寻日太热,训吾着),顶,比罚钱!无奈 外面热到S,公司入面就冷到S,我真系想S!

作者: 非也    时间: 2004-7-2 18:45
7月2日 现时18:38 忽然怀疑我家的两只仓鼠是不是都是公的。 PS. 菜菜:你的兔子应该带它去看兽医了。 看来中国真的很热,提醒大家要保重,一冷一热很容易生病的。
作者: Jimmy    时间: 2004-7-2 20:25
7月2号... 啱啱冲完凉............天气好热.................开住空调...........心情还是那么的闷热........ 唔知点解摸住个键盘都觉得系热嘅.............. 我好怕热............好怕晒..................这样的天气何时会结束..................
作者: 非也    时间: 2004-7-3 20:55
7月3日 阵雨 咳死我啦,唉。 星期六,无节目。就甘系屋企无聊左一日。
作者: 阿net    时间: 2004-7-3 21:40
7月3日 无踏出过屋企门口一步,感觉上无寻日甘热。 早上有人黎清理部空调,即刻凉好多。 响屋企训佐成日,然后吃阿妈煲的靓米沙粥。。吃饱饱之后上网睇紧电影。。。 本来约好朋友晚上出去坐吓,但系行雷闪电落雨要搁置了。
作者: Jimmy    时间: 2004-7-3 21:50
7月3日........天气行雷闪电.....想下雨........... 烦................

作者: kiko    时间: 2004-7-3 21:59
???????????????????
作者: Jimmy    时间: 2004-7-3 22:13
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

作者: 非也    时间: 2004-7-3 22:16
欢迎大家写日记。。。。
作者: carmen    时间: 2004-7-4 02:01
凌晨了,准备睡觉,明天去鹤城…………8:00出发,忽然想出去游车河,不知道外面有什么呢?
作者: 阿net    时间: 2004-7-4 11:48
7月4日 AM11:47 晴间多云 早上同个朋友去喜盈门饮完茶,中午响屋企避暑。 下午去佛山逛吓,太耐无出去,要去广东第三大城市感受吓D城市气息先得,唔系就好快out嘎了 今晚又有朋友话去游水喔,我都好想去咖,不过都赶唔返嘎了,睇情况啦。
作者: 非也    时间: 2004-7-4 12:11
7月4日 12点08分 发现自己最近真的很懒,什么事都不想做。好像在混日子。 现在,有点想家了。。。
作者: Jimmy    时间: 2004-7-4 12:28
7月4日....阴转有雨.... 心情一般......... 唉.....原来今日喉咙痛.........想发烧想感冒咁嘅款................ 下午准备去佛山..........也太耐无去过了..........不过天气不佳.....唔知影唔影响行程...

作者: carmen    时间: 2004-7-4 12:46
好想去游泳……
作者: MK    时间: 2004-7-4 13:33
7月4日 阵雨 朝早食完早餐返工。。。放工。。。食饭。。。再返工。。。等食晚饭。。。之后继续返工。。终于放工。。。。打算同女友去三夹。。。去完之后返屋企训大觉。。第二日继续返工 唉。。。。。
作者: carmen    时间: 2004-7-4 16:49
没人陪我去游泳啊…………晚上没节目,希望有生意做~
作者: Jimmy    时间: 2004-7-5 10:46
7月5日.........晴.... 今日起床........仍然系重冒感........喉咙好痛...好唔舒服..... 昨晚三点入睡......一早起来..........想见到想要见的人........ 可惜唔知去咗边.............唔够打扰对方.............因为对方近排烦紧和忙紧某些事情....... (脑海里充满着对方的影子..........无法自拨.....) 好了....... 我也是应该俾心机创业了吧.................
作者: carmen    时间: 2004-7-5 10:53
JIMMY你创了什么业?
作者: Belial    时间: 2004-7-5 11:08
7月5日,AM 11:00   今日相比下天氣有點比平時涼!但是還是覺得郁悶ing ...早上六點,因想起某人而醒左了,發覺自己連口水也流緊出來了,但是還是不想起床,於是就這樣繼續睡了,但是,當我聽到手機的鬧鐘進,已經不知是第N次的響了,今天又睡過頭了,這幾天天氣就如我的心情一樣時時變的,我不敢開車上班,於是就這樣坐起了雀仔番工了!   一回來廠就是見到F同她的BF一齊手拉手地上樓,真是郁悶ing ...   當食完早餐後才知原來茶包已喝光了,才知自己已愛上了喝茶,覺得水沒有味的!!
作者: carmen    时间: 2004-7-5 12:41
…………………………………………………………
作者: jos    时间: 2004-7-5 16:28
7月5,天气时阴时晴 今日天气没有之前2日的闷热,但我依然都系觉得头重重,好郁闷的感觉, 寻晚发恶梦了,梦见某D人某D事,累到我差D迟大到,仲无食早餐添,可怜!早上到家下,一直坐响部电脑面前上网上网,相信落班后又系自己一个人回家睇电视训觉吧。。。好闷,这样的日子如何过?唉~~~
作者: YNOTESONY    时间: 2004-7-5 17:04
7月5号,阴天 今日心情好左好多,因为寻晚终于将D野做晒,但还未知道有乜问题,不过今日终于可以尽情甘玩游戏了。
作者: 非也    时间: 2004-7-5 18:22
7月5日 阵雨 天啊,点解病左甘耐仲未好架。 今日都几黑仔架,返学途中落起大雨,无带伞,只好淋雨啦。。。。 返到学校,个老师讲左两句就去左开会啦。今日净系讲左个半钟课咋。 小息个时同同学去买左一只戒指同项链,都几金下,我同学话,女仔系甘架啦。 返到屋企附近,林住去买D鼠粮俾我四只鼠鼠。天啊,好贵啊,五十几RMB一包。 仲唔系好多个只,真系唔舍得。 最后买左20几RMB既坚果棒。。。
作者: carmen    时间: 2004-7-6 10:43
7月6日 阴~ 心情有时好有时一般……点解无生意做嘎………………唉……………… 周末去广州3日,希望顺利……
作者: Jimmy    时间: 2004-7-6 11:10
7月6日........阴转晴... 昨晚一点几训.............早上六点几就醒来了..........后来到了七点几又训入.... 八点十八分俾手机闹钟叫醒...........赶忙刷牙.................. 差不多九点到达小榄公...........饮早茶................. 后来同NET哥去沙坪三大旅行社问路线同报价..........(无靓女及....NET几失望啊!)
作者: 明知故犯    时间: 2004-7-6 12:18
7月6号 清早5点半老细返到来、见到我偷鸡训觉。 我心惗:呢锅又死得人多囖。 点知佢无点闹我。好好彩,过到骨啦。 心情比较好。 不过我要揾的人还未揾到。我一定要刮到条木嘴。! 将佢分尸!将佢手脚全部打断! PK~~
作者: carmen    时间: 2004-7-6 15:54
下午了,差不多一个礼拜没有生意了……
作者: 菜菜    时间: 2004-7-6 18:26
7月6号 今天主管要我学ASP,看了一天!脑子还是一团糟!咋办?
作者: Belial    时间: 2004-7-6 21:05
7月6日 阴 今日又系郁闷的一天,早上三点几被某人的QQ上线声吵醒了,一看手机,五六条QQ上线通知的短信,到底这么晚了某人为何还不睡呢?到底是为什么?真是搞不懂她心里到底是想着什么,早上,五点多钟,梦见了自己睡过了头,想像现时已是十一点,但是立即一见手机才知是五点五十八分,于是继续睡,七点多,又是一阵短信声吵醒了我,查看才知原来又是某人七时零六分时上的QQ通告短信,唉,都快上班了还上QQ做什么呢?我发觉我越来越搞不懂她到底是在搞什么了. 早上八时几九时,终于接到了姐姐的电话,于是起身,十分钟后去到了老二的楼下跟老二一齐去同老大饮茶了.茶后便是进行四天学车的第一天了,真是郁闷! 晚上五时半,一个人走在久阳西下的公路上,发觉自己真是有点空虚,寂寞,终于有点后悔不听姑姑话回老家叫个靓靓的女人结婚算了,唉,我何尝唔想啊,但是想到二十二岁仔咁快就结婚,真就是有点儿的......唉...真是郁闷!! 行着行着,终于忍不住了终于提起了电话打给了某人,但是,对方很快就级线了,再次打时已经是"全球通全球服务,复本机号请挂机,....."我到底是不是还是放不低对佢呢?唉.....八时又再次觉得郁闷,于是便开着050行下街仔,睇下有冇意外收获,但是收获的既然是某人.....我想当时的她应该是刚刚坐SHE BF HOME GO SHE HOME BA...我没有回头,也没有看.只是默默地对自己说:'忘记她吧,她不是你的人了,她也不是以前你喜欢的她了,现在的她不适合现时的你的...赶快忘记她吧!!' 回来家楼下,还是觉得很郁闷ing ..于是走进了大眼妹哪间"龟零高"里食了一个十二元的GLG,终于还是决定回家等F的电话了,我想F今日应该是收八点吧,对于F我真是充满了希望,我真的希望可以扣到佢,原因我都唔知,我只系知我同佢一齐真系好开心!!不知F的BF几时去DG呢?真是希望佢越快走越好!!! 别一方面不知F会不会真的要去SZ呢?不过我啉佢去SZ时我也应该在USA了. 几天了,都唔见L果个死衰妹嚟揾我,真系有点儿挂住佢天,唉!!!L啊L,今晚快比电话我啦....我好郁闷啊!!!!! 回想寻晚,等了好内,终于可以同F倾计啦,但是却接到了家姐嘅电话,等到听完家姐的电话了,却F差不多睡着了,真是郁闷ing ... 总之一句讲晒,今日又是郁闷的一天,唉..郁闷ing ... 不知何时才能脱离这种心态,这种环境,F,我要! PM 9:01
作者: kiko    时间: 2004-7-7 10:02
7月7日 晴 寻晚三点几先训,但今朝都系七点半醒,未起床我就会谂:今日我应该要做乜好呢? 我只系知道一阵约左细佬们去饮茶,但之后我又会去边呢?无乜明确目的,生活无乜乐趣.好耐无去学电脑了,好懒! 只知道生活系好无聊,浪费好多时间,未有真正做出一件成功的事情
作者: Jimmy    时间: 2004-7-7 11:17
7月7日.........晴....... 昨夜很晚才入睡..........脑里一直想着一件事.............连梦里也是在想........ 脑子里一遍狼藉...............终于五时多醒了一次.......发了一短信........(没有得回复!) 六时多再一次醒来........(打开手机.....还是没有得到回复...........唉...........够绝的了.) 十一时.........醒来............感冒依然还是没有好转.........想下应该下午约朋友出去打打篮球............. 唉..........再睇下手机.............屁都无个响下.........................郁闷啊......... (究竟我是不是在发梦........是真还是假?????????????????????????????) 算啦.................................................................................................................................................................................................................................
作者: 阿net    时间: 2004-7-7 11:20
7月7日 晴。。。sun shine。。。 早上醒来,懒懒洋洋,好耐去去打球了,体能都下降晒。 中午要上班,太阳伯伯系唔会手下留情的,你即管晒啦。 发觉部pc成日出问题,睇黎下午要搞搞距先得囖。 PS:哎呀~~你班友仔吖,明知道我得闲,有茶饮都唔预我,系咪想搞小集体冷落我先!

作者: 明知故犯    时间: 2004-7-7 12:17
7月7日。 今日一上班就想起我笔债还有一段长时间才还得完。 心就痛到死。所以我就拼命赚外快! 到早上结数时一睇,发觉我一整晚的努力无白费。。。。 有一笔唔错的意外收入,心情极好!!!! 如果唔系怕住老板突然袭击检查,一定会更加多! 如果继续咁样做落去,我那笔债好快就填完~~~~~~~~~~ 我要继续努力!!!虽然咁做好系唔好。 但是都是别人累我的。我都无办法。老板,对唔住囖!! 天嗱!~~~那条白痴木嘴还未俾我揾到佢啊~ 你快蒲头啦。我好想亲手将你打到残废呀~~~~你乖啦、听话啦! 你出来俾我打锅金金哋嘅啦!!!!! 我还想将我部“失聋通”变成我最中意的V80呀!!! ---------------------------------- PS:姐姐,老二,老四你哋去饮茶都无打包俾我?!~难为我为咗填数系度挨肚饿! 55555555555555。。。。。心痛!肚饿! 我都是返去食昨晚剩下的冷饭菜汁囖!

作者: Jimmy    时间: 2004-7-7 16:24
我训到十一点几先起床.....无去饮早茶啫....唔知老大同老四有无去!
作者: Belial    时间: 2004-7-7 17:37
冇啊,老大成十點幾先比電話我!!
作者: 非也    时间: 2004-7-7 20:22
七月七日 时雨 今日七月七日,令我林起一首歌“七月七日晴” 今日同我三个女仔一齐去左市中心个间健身中心行,原来唔系好贵,都几抵。 有冲凉房仲有三温暖,有健身器材,仲有愈加,健身舞,HIPHOT同街舞学 正啊。。。。 最正既系拒有10日既免费试用。。。。(偷笑)
作者: Belial    时间: 2004-7-13 08:31
7月12日 天氣如我的心情般時大熱時大雨   今日是我呢一個月最郁悶的一天,早上,F把相機還給我時也把我們的通信工具還給了我,我覺得很郁悶,幾小時後,她再同我講:你放棄吧,半年後我將會過SZ。然後我就講,不怕阿,只不過是SZ,但她繼續講:我是同BF一齊過SZ的。唉,冇言ing ..之後她還是哪一句:放棄吧!我沒有怎樣說,只是講:好的,我放棄吧!與此的同時,我的JING一陣劇痛,真是很痛!唉。真是慘!我就是這樣痛了一整天,雖然是這樣,我還是與她聊了一整天,晚上,我給她發了一條MSG,但是沒有回應!真是慘,郁悶ing ... PS:是不是不同語言世界的人心理就不同,到底這個F是在想什麼呢? 我是不是失敗了,沒有機會了? 2004.7.13 AM 8:30
作者: kiko    时间: 2004-7-13 08:33
7月13日 一早起床即刻开住部电脑,睇下QQ有无人留言比我,点知系扑空的~~~~~ 谂起老四寻晚讲过BBS应该会搞掂,就即刻上来发表下先~~ 今日有乜安排呢?谂谂下都系去学下野罗,好耐无上过课了!
作者: niko    时间: 2004-7-13 15:08
7月13日 一片乌云密布,实然希望大雨快些降临; 记得自己曾经很讨厌下雨的天气。因为它会让我增加无止尽的伤感与落寂,更害怕在这样的雨里独自去回忆那些无法触及的过去。可这一刻,我却喜欢上了这样的天气,这样的大雨,让我有一种畅快淋漓的感觉。 不要想,不能想,就算想得太多,只能做的也只有陪她渡过这段不堪的过去;微笑吧!正所谓:“笑一笑,十年少;愁一愁,白了头。”用微笑的力量去帮助她吧!
作者: YNOTESONY    时间: 2004-7-13 15:59
7月13号,阴 今日的气还没下,心情跟天气一样,因上星期2给人破门而入,将偶的PC主机给托走,顶,新买的显卡还没有到一个星期,诅咒个贼,出街比车撞。
作者: carmen    时间: 2004-7-14 00:51
今天心情不好,跟师傅去西樵开庭,居然被审判员有意刁难……我靠~!居然不按照法定程序来办案???有意刁难外地人???我靠~!!! 罪不容,诛~!
作者: 明知故犯    时间: 2004-7-15 03:54
7月14日 一觉醒来,发现自己的头好痛,头又晕,周身无力,肌肉酸痛。。 食咗药又训咗几个钟,直到下午3点几才出街。原来唔使上班的时间真系极无聊 后来又去咗上网。上咗QQ听着歌。 咁就过咗一个无聊的下午。沉闷!!!! 返到屋企吃完饭,又食咗药,跟住就躺在客厅训着咗。。。 醒来发觉已经9点几,冲凉出街。。 原来今晚全世界都无节目,被逼屈在网吧睇《大佬爱美丽》。 我好想要一只罗家英戴住果只耳环呀~~~~~
作者: Belial    时间: 2004-7-15 08:23
7月14 晴 起身,上班,發郵件,吵交,發郵件,做野,發郵件,吵交,下班,比人呃,比人放飛機,郁悶ing ... 又一天了!!~~~~
作者: kiko    时间: 2004-7-15 09:54
7月14日 终于去学电脑了,原来都几辛苦~ 下昼起屋企倾电话,训觉,超闷~~~~ 晚上食完饭,好闷,叫老二出来倾下计,谂住叫表妹出来玩,点知又系放我飞机, 晕,返到屋企仲要比人哦几句,心情差到唔系人甘嘅品,唉,超烦,做人真烦!!!!!!!
作者: 阿net    时间: 2004-7-15 12:50
楼上的,有豆腐花吃已经好唔错嘎了。

作者: 我系我    时间: 2004-7-15 21:35
7月15日晚21:34 哇,发觉你地既日记都几好睇
作者: Belial    时间: 2004-7-16 11:15
7月15日 晴,聽講好快就要打風了   今日都系哪麼的郁悶!做野都是哪麼的冇心機,人選擇多了,是不是就會迷失方向呢?   晚上,一個人走在靜靜的路上,漸覺一個人原來是如此的孤獨,即使可以有好多的靚女在一起,心都還是覺得哪麼的空虛,車行使在好爽好快的瀝青路上,時速快達80了,唉在SP咁樣的爛鬼街上開哪麼快是不是很危險呢?或者是呢半年來我已漸漸開始習慣了這樣開車,此時此刻此境令我想起了哪首“認錯”中的--'一个人走在傍晚七点的台北city' ,雖然現在不是七點是十點,嘿嘿!!真是令人覺得一個人的生活是如此的空虛!   夜色又夜了一點了,老大,同老二去了L哪裡玩,也叫了我一齊去,去到哪裡時,看見L又是著了哪條迷人的超短褲仔,嘿嘿,又是哪條96CM的長美腿(我幫佢度出來的),雖然氣氛是哪麼的好,但卻不見得我是怎樣的開心,因我內心還是哪樣的空虛,寂寞!今夜又是一個很想人陪的夜晚! ......(還有些不開心的事,不提了) 2004-07-16 AM 11:13

作者: jos    时间: 2004-7-16 11:25
7月16日   阴天(偶有些许阳光) 心情一般,并没有什么特别开心特别不开心的事情。 但我知道我呢几日过得有些许的烦,因为某些事,某些人。只系我不愿去想而已。连续3日俾人放飞机,有不闷的吗?我又不自觉的想起以前那个了,罗距黎同现在这个作比较。真无奈~~~连发梦都无奈。
作者: Jimmy    时间: 2004-7-16 12:00
哎呀.......老四............有我哋响度...........怕乜野闷啊......... 习惯一下........一个人住的感觉吧.........也挺好的................... FREEDOM..............DO U KNOW? I LIKE THIS..............FEELING........FEELING.............
作者: 阿net    时间: 2004-7-16 13:15
7月16日 中午阴天,准备刮台风 难得一日休息,一觉就训到11点半,吃饱饱闷闷地就上网遛达遛达。 寻晚听到一D说话,搞到个人无乜moon,有些东西同自己想像中、了解的截然不同。呢个世界,总有一些事情可以令你感到迷惘的。 心情嘛嘛地,唔系几开心,又唔系话hurt个种,平平淡淡中只系有DD空洞的感觉。
作者: Jimmy    时间: 2004-7-16 13:19
听到乜野说话啊??边个嘅说话啊??? 讲嚟听下.........QQ
作者: 非也    时间: 2004-7-16 19:33
7月16日 今日凌晨4点几先有觉训,份市场策划方案写到我呆下呆下。 晨早九点几又要爬起身返学校交份作业。 下午两点先上课,中间呢断时间真系闷到抽晒筋。 最后一节市场管理课,就要考试啦,唉。。。。 个鬼佬都唔透露DD内容范围俾我地。。。。点算啊。。。。。
作者: Belial    时间: 2004-7-17 08:45
以下是引用Jimmy在2004-7-16 12:00:00的发言:
哎呀.......老四............有我哋响度...........怕乜野闷啊......... 习惯一下........一个人住的感觉吧.........也挺好的................... FREEDOM..............DO U KNOW? I LIKE THIS..............FEELING........FEELING.............

THX,多得你地陪我,我先冇咁無聊!!
作者: Belial    时间: 2004-7-17 09:08
7月16日,有幾時落下水   郁悶的一天開始了,今日因HK打風原因,早上HK佬全部走曬,下午,更郁悶的事發生了,我隔離左條友竟然在我出左去出邊的時候,將我個位,我台機交給比一個十分高大,十分威猛既,類似於山東大漢既----GZ姑娘,暈。真的好大只啊!!   傍晚時分,看到了公司的哪些什麼風采的報刊之類的,看到了哪些在發表的文章,一時心血來潮,打算繼續把我哪編已過去了的“想起小靈通”寫下去,用來發表一下。   晚上,我的車都不知是何故,竟然行起黎成日死火,又冇力,更加可惡的時死火一不能再著火,系唔系注定我現在就要買車車呢?如果買左既話,應該是點樣處理我的050號呢?唉!~~~   畫廊後,C給我發了條MSG,雖然我真的有點想C開頭陪下我,但是...想了下,還是免了!之後回去就是一時小的清潔工作。   准備訓啦,但是卻想起,F開頭,已經兩晚沒給我電話,也沒給我短信,唔通我地就咁樣就平靜下來了?故事就咁樣結束?好像太什麼了,我想我們應該還可以發展到下一集吧,真是郁悶ing 。   星期天,我地將會去漂流,雖然要去學車,但是卻交左錢,而且還有F開頭一齊去,所以....其實F開頭去都應該好開心的,但是嘔血的是,佢會同佢BF一齊去,你話嘔唔嘔血啊,還有更嘔血的是,F話:哪天我介紹我BF給你認識啊,暈!~~ 介紹給我認識有什麼用呢?不過想清一層,如果不介紹的話,我地又點樣可以一齊玩呢?嘿嘿!!唉!!真系嘔曬血!!都不知是開心好啊,還是郁悶好!   今日真實地發覺:原來,時間真的可以沖淡一切,可以好易地將兩個人的感情沖得比淡水還要淡,但是,或者會在某天,某一情感下,讓你想起了某人,而且會讓這些淡淡的感情,不再淡,而會是更架激列!~~ 2004-07-17 am 09:06
作者: Jimmy    时间: 2004-7-17 11:12
7月17日.....晴转阴(阴转晴) 台风好似唔愿走.........唉.........天氣咁鬱悶.........人更加鬱悶啦......... 一早起來.......覺得好無助.....唔知想點咁樣.............. 我唔可以再咁樣玩落去啦........我工作了..............但是應該揾啥工作來幹? 我真系無乜頭緒........(其實我做酒吧.....可惜羅唔到牌照.........不過前日撞啱個哎呀朋友.....他跟我說....如果我真系想做.......可以幫我搞到.......不過個牌照要好幾萬.....) 唉.............唔知可信程度有幾多............真系煩啊................就算羅到都唔想自己做..... 自己一個人做好辛苦的.......我試過了...........唉...........天啊.........點解要咁樣對我呢? 想揾份工作都咁難..........唉.............又唉聲歎氣了..........唔系咁樣.......可以點樣?
作者: kiko    时间: 2004-7-17 13:32
7月17日 今朝我去上左堂美容课,老师从中教会我地工作的正面心态,其中一条,希望楼上果位可以受用,:要用积极心态去做事,不要老给自己找借口,不要埋怨上天给自己的不足,(要相信自己系可以做得到的,要给自己信心,如果你连自己都唔相信自己,点叫人相信你?)不要和消极的人在一起,消极的人系没有动力的,要与你想成为榜样的人在一起,你相信自己也能做得到! 上天在考验每一个人,你能接受挑战吗?
作者: jos    时间: 2004-7-18 14:08
7月18日,13:56PM 今日好惨。。要一早起身。难得一个假期呀,呜呜~~~~又泡场了。 今早去我同学度,一入门口距就话见到以前果位呙,搞到我原本好好既心情,都变差,真想PK距。。 中午老细就好似催命鬼甘叫我返厂打文件呙。天,真系好晒耶 寻晚,其实真系有些少吾开心的,不过无紧要啦,人吾可以要求太多的,毕竟对我已经算好了。。唉,有时真觉自己烦,蠢事做一次就够了0,为何又要自找麻烦呢??天。。。希望吾好再好似以前甘啦。。
作者: Jimmy    时间: 2004-7-18 14:22
7M18TH..... 烦到嘿咁........ 烦到嘿咁........ 烦到嘿咁........ 烦到嘿咁........ 烦到嘿咁........ 烦到嘿咁........ 烦到嘿咁........ 烦到嘿咁........ 烦到嘿咁........ 烦到嘿咁........ 烦到嘿咁........ 烦到嘿咁........ 烦到嘿咁........ 烦到嘿咁........
作者: 明知故犯    时间: 2004-7-18 16:43
7月18日 有雨 一觉睡到中午1点半,无胃口吃饭,一屁股就坐在椅子上看电视,隔无半个小时老大打电话来。。简单几句后就收线了。 继续看电视,闷!!!!!!!! 3点半出街逛咗一阵,又兜返去网吧打机。一个人真闷。 今晚又唔知去边度浪费我多余的时间。。 想番起昨晚的傻事,有点偷笑。昨晚两条麻甩佬在宝丽金饮完酒下来都过两点了。我朋友极度苦闷睡不着,拉住我逛咗正个沙坪市区几圈,一直逛到凌晨5点才各有各归家睡觉。。。。 阿妈成日叫我找点事做下。唉。。。。有水饮边个想食沙呢??? 自己一无样子,二无文凭,三无身材,四无经验,五无人民币,可以做到乜呢? 阿妈一味叫我出去打工,唉。都24岁啦。还去打工?我阿妈真无脑! 2000年时我都问过我屋企罗钱搞番间网吧,点知屋企有钱借俾人哋,都唔支持我。 好死唔死,以前我阿妈还同我讲:“过多几年等你再大啲先啦” 上几日我想番起阿妈同我讲呢句话就系屋企发嗮大火闹我阿妈:“而家我都算成熟啦,现在你出钱俾我都唔知有乜好搞,大生意你哋又俾唔起咁多,小生意其他人都做到唔做啦。你俾钱我做,学人执屎咩?”。。。。。。唉```我都唔知自己做乜会发咁大火。。。。、做人真系……………………唉,有时真系唔想做人,死咗好过! 阿妈上几日帮我去算过命,算命那个人话我对钱睇得好轻,用钱好似倒水咁样,还话我同人一齐做生意好容易亏本,极容易俾人呃。做生意果方面呢,我自己就唔太清楚、不过用钱方面我自己都觉得自己当钱唔系钱、 唉``````````````````````````````` 外面的世界很精彩,外面的世界也很无奈!
作者: Belial    时间: 2004-7-19 00:27
7月17日 好像有点水仔下 今日有点平凡,也有一点平淡,早上,发邮件,下午亦系发邮件,不过,我开始觉得F对我好像没有了以前的哪种热情了,或者可能呢排发生的事太多,或者佢开始觉得不太了解我呢一只鬼了,或者又系佢开始觉得自己再同我热情下去,对我,对佢,对大家都不太好了,或者就系因为咁样所以佢经常想我做佢哥哥啦,但是我如果选择的话我会选择做佢情人,而唔做佢的哥哥!虽然咁样,但是有时佢都会主动问候我,而C呢?佢今日亦好平静,没有同我发邮件吵交了,呢一点我真的好开心,因为我真的唔系我地一见面就系度射来射去,不过,我也渐渐咁样觉得呢几天的C,好像变了,或者会不会是发生了什么事呢?不懂! 下午,五点半LL就比电话我揾我食饭了,系中山路转左两转后,我地就走左上去食饭. 晚上,我同老大,老二去了一转开平,呢一转真系睡得好舒服!!回来后同无良佢地宵夜到点几先走,唉,听日仲要早起身,唉!!!真是难挨,难道生活就如此难挨!! 夜的来临,就如吞没了一切,今夜好平静,真的好平静,而F也都冇比电话我,也冇发短信给我,系唔系真的倾电话多左就会冇野讲呢?但是我同你真的好像有好多野讲........明天将会是郁闷的一天!!!!!! 2004-07-19 AM 0:26
作者: Belial    时间: 2004-7-19 10:17
7月18日,晴與陰與雨   早上,成兩點幾先睡入眼,或者可能心情唔靚,所以唔想睡覺。早上6點十分,手機響了,但系我冇起身,而系繼續睡多五分鐘,起身後就洗了個靚面,然後背起大包准備今日的行程-----清遠漂流   原來咁早起身系因為想去文華飲早茶既,但系,去到先知,想飲早茶?請七點再來吧!唉,失望ing ... 於是,我地就走進了面包店食了個包包,然後就見到F,然後就是上車開車了!   一路上,我只系系度睡覺,聽PDA入邊的歌,因為今日的心情好像不太好,而F就坐在我地後邊後邊哪裡,兩小時過後,我地來到了清遠,上左果條乜鬼野江的船上邊,邊食飯,邊睇風景!唉。睇得風景來就唔食得飯,食得飯來就錯過了風景。而吐血的是,竟然我行開小小映幾張相咁哮,系番來果時已經湯都冇曬了,唉,洗唔洗咁狼?唉。又系冇胃口,只是食左兩塊所謂的走地難我就停手了,也沒有食飯!原來心情唔好真的不用食飯的!!嘿嘿!我想如果我天天的心情不好的話我的減肥計劃一定會好成功!但是又有誰喜歡天天都心情不好呢?食飯過後都是人來人往地在映相,我映左幾張後就沒有映了,只是站在船邊上看風景!雖然此時我好想同F一齊映番張相,但是。SHE'S BF系度,於是我就沒有開口了!!但是時不時遠遠地看她!!看她在與BF映相!又是吐血了!於是我轉過身去睇風景,幾十秒後,F走過來對我講,我們一齊照張照片咯!!噢GOOD,於是我地就走上了船頭,一起映了張相,隨後又與SHE的BF AND SHE 一齊照了一張相。暈!!!真是搞笑!   飯後,就是什麼探險,唉,小朋友GAME,然後就是目的了,漂流!漂流前我花左三十幾蚊,買左支小時候好想買的玩具水槍,嘿嘿!你們死定了,漂流中同人打水真的打得好激,而F就是跟左我地後邊,SHE‘S BF同我們達成了共識,一齊打人!暈,什麼時候變得哪麼好。唉。。。。。。。。。。。不想提了!!   九點幾,番到了SP,佢的BF真提出奇的好,竟然又邀請我一齊食飯,吐血!唉,還是不提了!!!!!!!!!   唉!!!唉。。。。。。。   在回程上,我都是睡,但是去到了龍江,我醒了,我望左窗外發呆,在想:早知今日是這樣的,我就唔去了,開心了別人,快光了別人,目賭了別人快樂,但是卻苦悶了自己,去了今日,玩了今日,小開心了今日,郁悶了今日後,令我迷失了方向!令我開始懷疑自己,我能繼續下去嗎?我能成功嗎?我能下手嗎?我迷失方向了,或者我就是唔應該生出來就是這麼的善良!
作者: Jimmy    时间: 2004-7-19 11:20
老四.......慢慢来嘛..........有鸡会的.............
作者: Jimmy    时间: 2004-7-20 11:38
7月20日........"阴"有"部"分雨......... 心情烦重............想搞生意...........但唔知做乜野好..........烦烦................
作者: Jimmy    时间: 2004-7-22 20:56
7月22日....晴........大暑.... 热...........今日忙...........好忙.............心情极差....................超差........... 超烦....................做人难..........做好人更难............ 饿............超饿.............................唉.............
作者: Jimmy    时间: 2004-8-16 21:56
8月16日.....晴. 反反复复考虑紧某件事....... 不知如何是好............ 烦.........闷............
作者: Belial    时间: 2004-8-18 08:16
8月17日,陽光燦爛,但我的心卻是陰陰地.... [Today is [U]A.C.S[/U] in Leo LastDay ] 思念是一種啊玄的東西, 如影,隨形 無聲又冇息,出沒在心底 轉眼,吞沒我 在寂寞裡, 我沒力抗拒, 特別是夜裡, 哦~~~想你到無力呼吸 恨不能立即, 朝你狂奔去, 大聲的告訴你, 我願意為你, 我願意為你, 我願意為你, 忘記我姓名, 就算多一秒, 讓你停留在我懷裡, 我什麼都願意, 什麼都願意 為你~~~ 希望你的離開不會是一種錯,而是走上幸福道路的開頭! 2004-08-18 AM 08:16(我想我今日是在LEO最早上班的一天了~~)
作者: jos    时间: 2004-8-18 09:16
8月18日....阳光普照,好闷热的一天 心情还算不错哦... 其实平时好多野自己罗黎烦,都系吾谂的好...想想,烦个D.发觉自己满幸福的...嘻嘻
作者: 明知故犯    时间: 2004-8-19 06:56
八月十九日 早上六点五十一分 我发觉一个人原来真的可以乜都唔玩都可以闷咗一整晚通宵,我又会咁傻的,呵呵~~~ 离生日还有十日,二十几年前我就是这样弹咗出来的,原来时间真是可以过得很快哦. 嗯----------------原来我还是一事无成,去读书?还是工作?读书要征得家长同意,工作又要访朋问戚,唉~~~~凡人真是烦人....... 不过当前问题就是帮老大的店子搞到有声有色. 过咗生日之后我又是过些乜嘢样的日子呢?呢个问题等同于问一个白痴"你有几多条脚毛呀?"....... 真是白痴!
作者: 忘了忘不了    时间: 2004-8-19 17:16
2004-08-19 PM:4:21   19一个我喜爱的Number,也是我生命开始的一个Number,虽然天天在家但我真的从不感到寂寞,以前的我并不喜欢长时间玩游戏,但现在我喜欢了,因为游戏可以暂时将大脑释放出来的信息暂时隔离...   过去,从前,往事,昨天...太多太多的记忆太多太多的过去,原来人的memory card比任何的PC memory容量要大的很,并且不能强行DEL."如果有一天我们再见面,时间会不会倒退一点,也许我们都忽略互相伤害之外的感觉;如果哪一天我们都发现,好聚好散不过是一种遮掩;如果我们没发现就给彼此多一点时间..."   离开了原来的生活环境,改变了原来的生活习惯开始向我人生的另一个生命历程启航.过去不想见的,不想听到的,今天终于这些信息不会再传送给我了,真值得庆幸!
作者: Jimmy    时间: 2004-8-22 22:31
天意弄人 绝
作者: jos    时间: 2004-8-23 15:17
8月23日 时晴时阴 前2日发生了好多事,另我觉得原来自己真系不细了,但都好彷徨,以后我该如何做呢?是我想太多了吗??我不知道,是我还象以前甘幼稚无知甘易俾人扼?我更加不知道,只知道年纪越大,烦恼就越多.原来成人的世界真是不好过.好多人好多事不能睇表面.同是朋友,我该相信谁呢??还是谁个都不信...我不想理呀...天...好烦.
作者: 非也    时间: 2004-8-23 21:23
8月23日 从寻日开始,有D莫明既心烦。有想哭既冲动。 唉,真系觉得自己有D不知好歹。。。
作者: 非也    时间: 2004-8-25 21:30
8月25日 雷阵雨 心情郁闷到极点。。。好烦人。。。。
作者: Morning    时间: 2004-8-27 13:48
8月27日 整天下着雨 今天正式由试用期转正!但感觉无咩点,都系一样!除左人工多左就无乜野啦!都唔明点解要搞个试用期出黎,真系无聊!随着阴阴地既天气,使之成个人都好舒服!D大佬全部去晒开会!好轻松!
作者: 非也    时间: 2004-8-31 18:51
8月31日 超级郁闷。。。。
作者: 17    时间: 2004-9-1 10:37
9月一号 天晴 有点烦闷,有点心绪! 思索紧某事!
作者: Belial    时间: 2004-9-1 15:22
8月31號 八月,最後一個晚上   今日,又系百般無聊既一天,下午,因為心情唔靚,所以早收左(仲有另一個大原因),就咁樣,呢一個星期既早收就用左啦,收工後,車左F去買野,可能佢今日唔舒服啦,所以無論我點樣既佢去食飯佢都系話唔去,真系唔知佢做乜。買完野之後就送左佢番去,睇來今晚又可以唔食飯了!原來真系,冇飯食!   八點半,去左KFC食左個包包,有時真系唔知,如果我長此食下去,我到底會是繼續肥下去,還是會慢慢瘦下去呢?我真系想知,因為我現在又肥左啦!   十點,去左三夾吹下風仔,原來心情差,人見到既野都會差,原來真系唔想見到既野就系偏偏比我見到,C開頭,一個著住裙仔既佢,一個話唔會著裙仔既佢,今晚居然著起了裙仔!雖然見到,我還是當自己見唔到,因為我唔想我自己再想下去,也唔想自己再想起佢!   最近,我發覺得我自己真系好鐘意開快車,可能系最近開車上班多左,愛上左果種開快車轉急彎既感覺!呢一種漂下漂下既感覺真系好爽,就如把所有煩腦既野拋到腦後一樣。但是,真系越來越覺得危險,或者我的車的前輪已經擦到光曬了!或者是現在轉彎果時的漂下漂下太大了!!無聊! 9月既第一個中午 PM 3:25
作者: 非也    时间: 2004-9-10 19:02
9月10日 心情实在差,唔知点解呢几日甘多坏消息,虽然唔关自己事,但系都系唔开心。 郁闷。。。。
作者: japer    时间: 2004-9-12 21:35
发贴心情
喜欢交友的找我。。。···我是鹤山的。现在在深圳工作··我是JAPER···├『鹤山人在他乡』给我留言···

作者: Mint    时间: 2004-9-13 15:43
9月12号 好晒 今日系team 4既开学日,再过一个月就期末考!好紧张! 今日作业好多!

作者: kiko    时间: 2004-9-20 06:05
9月19日 极为之担心,极为之燥闷,极为之激气,极为之顃恼! 郁闷的一天又这样过去了,!
作者: 17    时间: 2004-9-23 14:17
9月23日 天晴 有点微风 近几天心里都在思索男人最极为烦恼的几件事。 但我现在可以做的只有随缘!

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1