心跳的回忆

标题: ******沙坪化妆品市场的占领者~~~~~KIKO******* [打印本页]

作者: kiko    时间: 2004-6-11 11:27
标题: ******沙坪化妆品市场的占领者~~~~~KIKO*******
我要比心机比心机~~~~~~~~!!!!!!又学又做!!! 只许成功!不许失败! 细佬们的好提议,我会接受的。男士化妆品你哋帮我推销一下呀! 奸爸爹~~~~~~~!

作者: 17    时间: 2004-6-11 11:30
有咩男士化妆品啊? 介绍下喇。呢排成日涯夜搞到啲皮肤好差。
作者: 華美子    时间: 2004-6-11 11:31
咁你要多加油~~~
作者: kiko    时间: 2004-6-11 11:33
好,如果成功凡上鹤山论坛嘅人我都打九折好嘛???? 记住我啊! 男士化妆品系JIMMY帮我谂嘅!多谢JIMMY!
作者: 華美子    时间: 2004-6-11 11:43
你打本地品牌的主意~OR 外地的呢?? 外地的我或者都知少少的.
作者: kiko    时间: 2004-6-11 11:45
样样都想试下罗! 你有乜好意见???
作者: Jimmy    时间: 2004-6-11 12:39
各位.........有乜野意见请发上嚟........... 帮帮KIKO创业............铺路...........
作者: 華美子    时间: 2004-6-11 14:31
咁你係想做護膚品的 推銷, OR 真的美容??? 凡事要從基本的智識開始, 唔想花錢去學的, 就要留意報紙雜誌的美容事項, 弄清皮膚的基本護理.(這很重要的!!!) 而且每個品牌都有佢自己本身的一個謢膚方程式,好似數學咁, 購買之前要聽下市場上的一D 用後反應, 知道市場實際反應. 明確抓緊每個品牌的實際對象(皮膚類型). 不過最主要的係要懂得未來發展的方向, 跟得貼,追得上!!! ............
作者: Vodka    时间: 2004-6-11 15:17
Sale護膚品首先要自己D皮膚OK先

作者: 鬼    时间: 2004-6-11 17:07
我都要扮靓~~ 我要榴莲香水~~
作者: Vodka    时间: 2004-6-12 00:04
我喜欢Rose味的
作者: 非也    时间: 2004-6-12 00:28
做就要做出名既牌子。。。。 护肤同彩妆都系直接涂系块面道既,最紧要系消费者对产品有信心。
作者: kiko    时间: 2004-6-12 01:53
多谢你地既意见!!!!!!!!!1
作者: kiko    时间: 2004-6-12 02:25
我一定会听取你哋意见,比心机做! 不过你地要帮衬下我支持我啊!!!!!! 最紧要系帮衬!1
作者: 明知故犯    时间: 2004-6-12 02:27
沙坪食咗屎消费不起高档产品````````` 先向中档 后进高档
作者: 明知故犯    时间: 2004-6-12 02:30
全力支持姐姐创业 卖身做姐姐的大后备支援军..............yeah``````````!
作者: 非也    时间: 2004-6-12 02:33
如果有 碧欧泉 雪肌精 或者资生堂 既护肤品, 我就帮衬下啦。(不过要平D哦)
作者: 非也    时间: 2004-6-12 02:34
以下是引用明知故犯在2004-6-12 2:27:00的发言:
沙坪食咗屎消费不起高档产品````````` 先向中档 后进高档

好多中档既就系甘执左架。。。。
作者: kiko    时间: 2004-6-12 02:49
以下是引用明知故犯在2004-6-12 2:30:00的发言:
全力支持姐姐创业 卖身做姐姐的大后备支援军..............yeah``````````!

细佬~~~~~~~ 好感动啊!!!!!!! 有朝一日成功,我唔会忘记你~~~ 攞货实揾你做咕喱!嘻嘻嘻嘻~~~~~~~
作者: Jimmy    时间: 2004-6-12 10:23
以下是引用非也在2004-6-12 2:33:00的发言:
如果有 碧欧泉 雪肌精 或者资生堂 既护肤品, 我就帮衬下啦。(不过要平D哦)

碧泉红茶??雪肌鸡精??? 滋生堂??? 咁似啲又饮又食嘅野嘅???????? 怪鸡................
作者: 17    时间: 2004-6-12 16:30
哈哈哈~~~~ 啲名係咁嘅喇。。。
作者: kiko    时间: 2004-6-12 17:57
资生堂好贵~~~~拍得住SK 2
作者: Jimmy    时间: 2004-6-12 18:57
我听都未听过......... 滋生堂...健生堂我就听得多........
作者: kiko    时间: 2004-6-12 19:27
你甘OUT~~~~~~~ 交学费比我,等我教下你啦!
作者: 非也    时间: 2004-6-12 21:55
资生堂唔会好贵。 200几蚊既野都几多。 SK2 D野就真系贵,不过我仲未使用SK2。 SK2系D 30几岁既女人用既。。。。
作者: kiko    时间: 2004-6-13 00:45
我会尝试各种品牌! 希望适合各阶层年龄的人士!
作者: Jimmy    时间: 2004-6-13 00:49
我都想试下S咔2
作者: 華美子    时间: 2004-6-13 18:11
LAMCOME, BIOTHERM & CLINIQUE 呢幾個都好~~~
作者: 非也    时间: 2004-6-13 19:15
LANCOME 的粉饼超好,好多人都用,而且唔会好贵,百几就有交易。最重要既系拒适合亚洲既女性。 他的睫毛膏也是一流的,拉长同加密效果好好。 BIOTHERM 护肤品做得比较好,他的卸妆水就不错。 CLINIQUE 我无TRY过,MM介绍一下。 另外,ANNA SUI 的粉底液 和 散粉(加珍珠的) 也不错,而且她的化妆品全都带淡淡的玫瑰香呢。 MAC的眼影 眼线 腮红。。。。 BODY SHOP 既面膜膏。。。 正~!!!!
作者: kiko    时间: 2004-6-14 00:07
你哋好专业~~`多谢! 不过我而家作为一个专业美容顾问我可以话你哋知,选择护肤品唔一定系要贵, 而系要选择适合自己皮肤的产品!要先适合嘅产品就一定要了解自己系乜野皮肤! 有乜问题欢迎问我我会尽能力帮你地解决!
作者: kiko    时间: 2004-6-14 00:08
以下是引用非也在2004-6-12 21:55:00的发言:
资生堂唔会好贵。 200几蚊既野都几多。 SK2 D野就真系贵,不过我仲未使用SK2。 SK2系D 30几岁既女人用既。。。。

资生堂美白精华素系人民币1092元 唔贵咩???????

作者: kiko    时间: 2004-6-14 00:09
以下是引用Jimmy在2004-6-12 18:57:00的发言:
我听都未听过......... 滋生堂...健生堂我就听得多........
资生堂系日本的!

作者: 非也    时间: 2004-6-14 01:22
无必要罗甘贵既野黎卖罗。。。 资生堂好多产品都唔贵架。。。。 但系SK2就多数都贵罗。。。。
作者: 非也    时间: 2004-6-14 01:23
祝你生意兴隆啊。。。。
作者: kiko    时间: 2004-6-14 08:20
以下是引用非也在2004-6-14 1:23:00的发言:
祝你生意兴隆啊。。。。

多谢先………………………………(我在筹备紧) 但我而家系经销紧系玫琳凯厘个国际品牌的化妆品,你听过未啊?
作者: 明知故犯    时间: 2004-6-14 09:09
以上全部无听过`````````````` 建议揾一啲比较大众熟悉的牌子返来卖
作者: carmen    时间: 2004-6-14 09:56
甘多位姐姐,有无D男士面膜可以清楚黑头嘎?要坚野哦~!
作者: 非也    时间: 2004-6-14 11:03
以下是引用明知故犯在2004-6-14 9:09:00的发言:
以上全部无听过`````````````` 建议揾一啲比较大众熟悉的牌子返来卖

其它牌子你未听过都算啦(其实都系名牌), 如果你连资生堂呢D甘“大众”既品牌你都唔知,真系。。。。晕。。。。。 得闲行下街街先得啦。。。。。
作者: 非也    时间: 2004-6-14 11:14
以下是引用kiko在2004-6-14 8:20:00的发言:

多谢先………………………………(我在筹备紧) 但我而家系经销紧系玫琳凯厘个国际品牌的化妆品,你听过未啊?

我觉得拒同 美宝莲 有D似。。。。
作者: Jimmy    时间: 2004-6-14 11:15
以下是引用kiko在2004-6-14 0:08:00的发言:

资生堂美白精华素系人发币1092元 唔贵咩???????

更正一下....系人民币1092元.......
作者: 明知故犯    时间: 2004-6-14 11:44
以下是引用非也在2004-6-14 11:03:00的发言:

其它牌子你未听过都算啦(其实都系名牌), 如果你连资生堂呢D甘“大众”既品牌你都唔知,真系。。。。晕。。。。。 得闲行下街街先得啦。。。。。

我皮肤好。唔使用护肤品。所以唔知````
作者: Jimmy    时间: 2004-6-14 11:58
我皮肤差.................呜呜呜!!
作者: Vodka    时间: 2004-6-14 13:24
仟色秀,ROSE系列產品,以前沙坪商場冇得買(只有美容院有),但有晚行過至尚,見到佢門口好大個牌向度SALE!唔知系咪有得價!個人比較喜歡SPA同香熏系列的產品!
作者: kiko    时间: 2004-6-14 13:57
以下是引用Jimmy在2004-6-14 11:58:00的发言:
我皮肤差.................呜呜
我同你搞靓佢!

作者: kiko    时间: 2004-6-14 13:59
以下是引用carmen在2004-6-14 9:56:00的发言:
甘多位姐姐,有无D男士面膜可以清楚黑头嘎?要坚野哦~!

你买唔买先???????? 系就联系我!黑头系唔可以挤架!唔可以用鼻贴嘅!
作者: Jimmy    时间: 2004-6-14 14:12
咁点先去黑头啊? 我有好多啊?!
作者: 明知故犯    时间: 2004-6-14 14:31
还有去酒米啊。。。 我经常要挨夜,所以都几粒酒米咖`````5555555555
作者: Jimmy    时间: 2004-6-14 15:34
几粒啫.....无事嘅..........无事嘅........ 我都间中有一两粒出现........ 吱咗拒就无事架啦.......哈哈哈!
作者: Vodka    时间: 2004-6-14 15:59
唔好講我聽是什麼導出液,騙人的!我情願去美容院清好過!
作者: kiko    时间: 2004-6-14 16:09
你愿意去美容院比块面人地搞?? 一停用就惨架了,越搞越差,!
作者: Jimmy    时间: 2004-6-14 16:10
边只野去黑头同酒米最有效!???
作者: kiko    时间: 2004-6-14 16:14
电话问我啦!!!!!!!
作者: Jimmy    时间: 2004-6-14 16:16
哦哦......... 收到........ [fly](请注意:KIKO现在是我的美容顾问.......拒好专业架!)[/fly]
作者: Vodka    时间: 2004-6-14 16:19
以下是引用kiko在2004-6-14 16:09:00的发言:
你愿意去美容院比块面人地搞?? 一停用就惨架了,越搞越差,!
呵呵!第一次聽到有人話我D皮膚差...無言中!(雖然我時去時唔去,但也不會變差吧!)但你又知唔知皮膚吸收最好的時候系在半睡眠狀態時?所以只有專業的美容按摩師可以幫到自己!香熏護理中有一部是要刮沙的,難道自己動手刮?

作者: Jimmy    时间: 2004-6-14 16:24
我依家想揾个钱刮莎都无......... 唉.............
作者: kiko    时间: 2004-6-14 16:25
甘我唔系一竹打沉一船人的!!! 每个人肤质唔同,每个人都有适合自己保养的方法,都有适合自己的护肤品!
作者: Jimmy    时间: 2004-6-14 16:30
嗱..........几PRO....... 支持你架KIKO姐..........
作者: Vodka    时间: 2004-6-14 16:32
其實飲食同睡眠最為重要!四川個D,淨系用清水洗面咋,乜都唔渣的,又咪甘靚一點瑕疵都沒有好似雪甘,但又白裡透紅,好過我地D南方人幾十萬倍!
作者: Jimmy    时间: 2004-6-14 16:36
我日前响报纸度睇到....一个医生话用清水洗面系最好嘅洁面乳..... 清水系最有效的............
作者: Vodka    时间: 2004-6-14 16:44
PRO唔PRO首先就要睇能不能將自己搞好羅,首要任務來的,也是本錢!
作者: kiko    时间: 2004-6-14 19:34
甘最好用纯净水洗面! 我都觉得睡眠同饮食系最关键的!!!!
作者: Jimmy    时间: 2004-6-15 01:03
怪唔之得.你今日咁早训罗........ 唉......变罗.......变罗......变晒罗............ 过多个星期你就会唔记得我嘅罗!
作者: kiko    时间: 2004-6-15 03:07
而家又米起身陪你倾计!!!!!! 点唔记得你啊??????/
作者: Vodka    时间: 2004-6-15 18:50
早起看日出嘛,正!
作者: Jimmy    时间: 2004-6-15 19:08
楼上.......你去睇.叫埋我.........
作者: kiko    时间: 2004-6-16 00:28
有日出睇就掉低我啰~~~~~~~``` 哦,继续训觉
作者: kiko    时间: 2004-6-18 00:17
得闲响下我电话啦~~~~~~
作者: Jimmy    时间: 2004-6-18 00:29
征聊..........
作者: kiko    时间: 2004-6-19 00:06
我真系准备开铺架了, 提多意见比我啦~~~~~~~~~
作者: kiko    时间: 2004-6-23 13:36
不过我未谂到最佳位置! 比D意见啦~~~~~~

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1