心跳的回忆

标题: 沙坪历史名店~~~~~~~~蓝冰洋! [打印本页]

作者: kiko    时间: 2004-6-9 11:17
标题: 沙坪历史名店~~~~~~~~蓝冰洋!
哗! 差唔多有八九年无入过蓝冰洋了,寻日入去风采依然不变!冰水依然系果几味雪糕依然系果几款!装饰亦无乜点变过,但老板唔知转左几个呢? 不过都系唔错,耐不耐去下,怀旧一下,都系沙坪一个好去处!
作者: 明知故犯    时间: 2004-6-9 11:19
系啫~~ 一阵还去唔去果度食三丝炒糯米饭啊??????
作者: kiko    时间: 2004-6-9 11:23
你唔眼训就去罗~~~~~~~~ 影低佢比我地鹤山嘅朋友外地嘅朋友欣赏下三丝炒糯米饭嘅式相! 睇下吸唔吸引到人去帮衬佢! (我哋帮佢做宣传,要佢地免费请我食番餐先得啰!)
作者: 明知故犯    时间: 2004-6-9 11:30
梗要啦。。。。。 叫醒JIMMY仔距啦~~
作者: Vodka    时间: 2004-6-9 12:36
嘩,個炒飯又真系幾正的呀,不過每次都系打包的,一個又食唔曬,只食到一半又好似太浪費!
作者: 明知故犯    时间: 2004-6-9 12:50
一齐去食过啦。。。。 你食唔嗮,我可以帮你手食埋咖
作者: Vodka    时间: 2004-6-9 14:16
好呀,哈哈,現在市道差,搵食艱難,財政又赤字...... 唉,都系同你兩個人夾份食一份三絲糯米飯算了!
作者: 明知故犯    时间: 2004-6-9 15:35
头先去食完啦。。。。好好味!!!! 我食嗮碟饭,KIKO姐就食咗一半。。早知叫埋你去,咁就无得剩喇。。。。。 如果你都想去,联络我哋!
作者: 明知故犯    时间: 2004-6-9 15:36
迟下就会有今日的照片放上来啦。。。。 大家可以欣赏完再去食咖
作者: Vodka    时间: 2004-6-9 15:41
呵呵,多謝先~~~! 聽講粵海後面都有間食糯米飯好正的,但我未去過,你地知唔知邊間?
作者: 明知故犯    时间: 2004-6-9 15:46
问JIMMY比较清楚。。。 因为距行开果头
作者: Jimmy    时间: 2004-6-9 16:15
影唔到..........
作者: kiko    时间: 2004-6-9 18:06
相影唔到????????? 无可能架~~~~ 粤海后面果间系快活林系米啊???
作者: Vodka    时间: 2004-6-9 18:21
系呀,以前去果打邊爐,就系冇食佢D炒飯!!
作者: 華美子    时间: 2004-6-9 18:57
仲有無好介紹??
作者: kiko    时间: 2004-6-9 19:05
我地早几日先去过快活林食饭, 果度D野唔错架!几好味!仲好便宜添, 比起兰苑仲抵食!
作者: Kenny168    时间: 2004-6-10 09:50
嗰道老板我都几熟,有时间可以叫Ghost CALL我一齐去!!
作者: Jimmy    时间: 2004-6-10 11:12
我唔清楚.......
作者: kiko    时间: 2004-6-11 10:50
以下是引用Kenny168在2004-6-10 9:50:00的发言:
嗰道老板我都几熟,有时间可以叫Ghost CALL我一齐去!!

有无我地份啊????????
作者: 鬼    时间: 2004-6-11 17:13
以前有味叫炸雪糕~ 几怀恋下~
作者: 非也    时间: 2004-6-12 02:36
以下是引用鬼在2004-6-11 17:13:00的发言:
以前有味叫炸雪糕~ 几怀恋下~

吃过啊。。。。。 不过都系般般者~!!
作者: kiko    时间: 2004-6-12 03:00
未试过~~~~~~
作者: Jimmy    时间: 2004-6-12 10:20
唔好试................ 会累你一世架!
作者: 17    时间: 2004-6-12 16:35
以下是引用Jimmy在2004-6-12 10:20:00的发言:
点解咁讲啊??

作者: kiko    时间: 2004-6-14 19:40
以下是引用Jimmy在2004-6-12 10:20:00的发言:
系罗,点解甘讲?

作者: Jimmy    时间: 2004-6-15 01:02
后悔罗....唔好食嘅.........

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1