心跳的回忆

标题: [求助]身在异乡感觉如何了??? [打印本页]

作者: jos    时间: 2004-5-24 11:51
标题: [求助]身在异乡感觉如何了???
我想问呢度有几多位系身在异乡咖???\本小姐我都想出去大世界闯一闯喇...人地话做游子吾好..但日日响呢度俾我妈管,都吾好....呜呜....

作者: 非也    时间: 2004-5-24 13:28
出过先知既。。。。 想当初我第一日到新加坡就已经晚上1点几,然后即日7点几就去返学了。。。。 感觉有些少陌生啦,不过一切还好。 如果你自己有甘既心既,甘当然应该出下去啦。。。。
作者: jos    时间: 2004-5-24 16:44
你已经出左去2年喽..下一年系米就可以返来了呢?
作者: ghost    时间: 2004-5-24 16:50
想感受身在異鄉的感覺你可以在本版入邊找下天哥發的文章!!好清楚架!
作者: 非也    时间: 2004-5-25 00:05
以下是引用jos在2004-5-24 16:44:00的发言:
你已经出左去2年喽..下一年系米就可以返来了呢?

后年。。。
作者: jos    时间: 2004-5-27 15:16
乜吾系3年咩?? TO: GHOST 天哥D文章??乜BBS度有呢个人咩??
作者: 胡子哥    时间: 2004-5-28 11:29
‘出来有好有吾好啦~ 睇你自己既姐~
作者: jos    时间: 2004-6-9 15:32
TO :胡子哥 你家下响边读书咖??感觉如何了呢??有没有想家呀??
作者: MK    时间: 2004-6-28 21:06
天哥叫血霸天...无记错既话以前睇过距D血泪史
作者: jos    时间: 2004-6-30 15:06
稳返出黎俾我望望啦。。吾该。。。血霸天,我见过距发言呙。。。
作者: devil-f    时间: 2004-7-13 02:06
妖.....系出面有几辛苦 ....我就无觉得拉......外面边度都有朋友就得拉......
作者: jos    时间: 2004-7-16 11:26
呵呵。。我都觉系。。所以一考完试,我都决定出去闯闯。。
作者: japer    时间: 2004-9-9 11:16
我也有同感呀@@ 我在外工作,,.......当然了,外面的环境是好一点,可以始终.....还有家呢? 真的不知怎样面对很多事情@@@@
作者: japer    时间: 2004-9-9 23:25
上面的兄弟。不用说什么要外面有多不好的地方,讲有什么用,现实一点,讲得外面甘吾好,到外面做咪?我叼¥¥¥¥¥¥¥ 不如去中东西做烧鸡易啦···· 讲··· 我也只是出点气。在外面困难重重!!做可以做,但是做得好就难了·
作者: 非也    时间: 2004-9-10 18:54
环境问题,心态问题,压力问题。。。。
作者: devil-f    时间: 2005-2-22 08:17
呵呵.....想开D..压力自然化为动力拉.......其实讲到底..那里都一样.....一样要生活..一样要工作.........

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1