心跳的回忆

标题: 我当距系兄弟,距当我系契弟(心淡)!!! [打印本页]

作者: 明知故犯    时间: 2003-8-27 13:23
标题: 我当距系兄弟,距当我系契弟(心淡)!!!
冚家铲!!!!!!!!! 我之前系某嗰地方工作,我去之前无提过有几钱工资呢样野,我纯当为帮朋友的心态去帮距,点知距和距的家人夹埋屈我穿柜桶底,我日日为距挨生挨死,距甘样对我!!! 心淡囖!! 我系距度做野时,全部一脚提,晚晚帮距挨通宵,扫地,倒水俾客人,收钱,乜都系我做嗮!结果都系500蚊一嗰月,甘都算喇,点鬼知距屈我!!!!话我穿柜桶底!! 工资都无得发俾我,~!甘我都算数喇,我唔同距地计较,我屋企唔系好有钱,不过我都唔会志在裹几百蚊的。点知我无做之后既一嗰星期,距家人打电话俾我,叫我去交多几百蚊才将扣押的身份证返还俾我~ 我即刻叫距去食屎喇!!!有乜事应该系我离开当日讲清讲楚嘛,隔成嗰星期先叫我去俾番啲钱距地喔。我 diao diao 距地!!!!!!!隔成嗰星期乜野数目都改嗮啦,呢嗰摆到明就是明屈既,距地做人做到成甘,的确够贱 虽然距地对我不仁,不过我都唔会对距地不义的,我唔会公开距地间野叫乜名的!!!
作者: 闪舞元素    时间: 2003-8-27 14:29
唉……
作者: 傻K    时间: 2003-8-27 14:43
唔开心既野忘记拒啦!
作者: 枫暴    时间: 2003-8-28 14:42
我明啦!! 搞成甘啊?? 唔系啊嘛?? 乜距有无甘贱格啊?? 搞到你甘卵兴啊?? 中意米打残距囖!!有咩所谓啫~~~~~~~~嗬~~~~~~~~
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2003-8-28 23:40
明少..哄下我,,,我帮你罗返个身份证吖....
作者: Devil风    时间: 2003-8-29 10:21
唉,惨!就算系误会你,都唔使甘对你挂~~!
作者: 明知故犯    时间: 2003-8-29 17:42
话之距死啦,反正我已经叫我阿叔在派出所立咗案
作者: 至IN是油仔    时间: 2003-8-31 22:18
我知边间姐...... 使唔使我讲出来啊??????????????????
作者: 枫暴    时间: 2003-9-1 13:20
你唔好甘抵死啦!!好呒??
作者: 至IN是油仔    时间: 2003-9-4 22:34
边个边个?????????
作者: 茶字典    时间: 2003-9-5 12:32
呵呵。。。 我知我知。。。 我以前个网名。。。
作者: 水百合    时间: 2003-9-26 21:33
系咪成日要明少你上夜班果间呀!~?
作者: 明知故犯    时间: 2003-10-5 11:07
系囖。。。。就是裹间垃圾“乜友”网吧囖
作者: 鹤山滑嘟嘟    时间: 2003-10-5 17:22
正契弟
作者: 天涯浪子    时间: 2003-10-6 22:03
系唔系《好友网吧》啊??? 个老板甘无良架~~~我地以后唔好去帮亲啦~
作者: 至IN是油仔    时间: 2003-10-21 00:14
系姐。。。。。。
作者: 小光    时间: 2003-10-23 23:44
傻明`你吾讲明件事仲好`一讲我就把几火咯~! 果间野正老屈来既~ 我响果度做时都俾距屈距话我赶客甘就距踢左出来啦~! 枉仲为左“朋友”呢两个字就辞左学友果份甘舒服去帮距手 点知距甘屈我~``激到我七甘~! 未见过D甘既人~!! 仲成日响人地面前话做人要有人性~~又话做老板要顾住D打工仔个饭碗喔~我diao七距~~~~~! 我都难委距好意思讲D甘既野啊~!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2003-11-1 01:10
经一事,长一志,以后要带眼识人咯!
作者: 小光    时间: 2003-11-3 00:46
我知咯~!!! 不过呢种人吾死都无用~!
作者: 渣王    时间: 2003-11-23 02:40
做人无话一定一定要分你我界限…… (哇,好耐无来无呢个论坛添,无人记得我啰)
作者: 至IN是油仔    时间: 2003-12-12 00:50
你地一定系讲紧[好友网爸]啦。
作者: 只想快乐    时间: 2003-12-30 14:23
鬼都知距地讲紧《好友网吧》啦!! 系你咁迟钝措!!!
作者: 小银子    时间: 2004-1-9 21:08
有咁架事???我地以后都唔去了 注:本人不是鹤山人
作者: TOY    时间: 2004-3-14 16:51
吾系吗,里个社会真系有D甘的事。
作者: 蓝蓝    时间: 2004-3-16 22:06
呵呵,好彩我从来都无去过个度上网,去亲都梗系稳人先过去!
作者: 带泪的承诺    时间: 2004-3-18 02:56
人生几许多波折呀!
作者: 蓝蓝    时间: 2004-3-20 19:17
咔咔~呢种好似吾系乜波折!
作者: carmen    时间: 2004-3-23 18:05
噢…………我不去的,我经常把车停在附近~
作者: 鋒    时间: 2004-3-23 21:08
杯葛+抵制

作者: 明知故犯    时间: 2004-3-23 21:09
哇~~~~~~~ 都唔好啊 果度行过路过都要死咖~~~~~~ 正一好似老鼠药咁咖~~~~
作者: jos    时间: 2004-4-2 14:11
乜路啊??我吾知响边一度咖,甘危险??要写到明乜乜路俾我注意下先得呀.
作者: Jimmy    时间: 2004-4-2 21:29
唉..我以前都当拒系兄弟........一样系上档............. 带眼识人就得啦..........................
作者: 明知故犯    时间: 2004-4-3 06:39
我头先凌晨4点几我见到距系我家楼下即系文丰楼下对面食四川麻辣火锅............ 小心中毒死!PK
作者: 邓风    时间: 2004-4-3 18:51
你唔埋去打锅距?记得用折凳打!
作者: jos    时间: 2004-4-6 12:00
你地米甘粗鲁啦..都过左去咯~~~米算咯...
作者: Setven    时间: 2004-4-8 20:07
这个世界有人会说自己老板是好人吗?
作者: 粉友    时间: 2004-4-9 00:47
楼上。你去食屎喇!!!!!!!!!!! 睇下你间“姣”友网吧几时执喇~~~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!面皮厚过树皮,你去吃屎喇~~~!!!!!!!!!!
作者: jos    时间: 2004-4-9 10:21
无眼睇咯..............
作者: mark    时间: 2004-4-9 18:59
哦,原来开网吧都系昆人既,大家唔好去呀
作者: 17    时间: 2004-4-9 22:26
係啰係啰。 果度啲机又残,又慢~!咪鬼去啊。。
作者: Setven    时间: 2004-4-10 14:49
哗 哗,好热闹呀,估唔到大家仲记得我啵,帮我卖埋广告仲要顶贴添、实在对我太好啦 边个屈边个你自己心照啦,一张贴可以改变到一间网吧的话,我起不是执左好多次,甘我不如自己搞几个BBS黎唱衰D网吧好过咯.我做野先啦. 不过我有一个少少既请求,恳请大网管GHOST把好友网吧既IP封掉,永远不得踏入鹤山人.网上行半步, 本网吧IP地址:219.130.140.42 网吧负责人电话:8191049 QQ:10688730 大家叫我杰仔就得啦,亲切D嘛!^_^ 好啦今日上黎同各位打声招呼,我有要事做,去做野先.
作者: skyhitquan    时间: 2004-4-11 14:41
好心你拉~~做人就~~~~ 好彩我就只去纵横~~
作者: mark    时间: 2004-4-11 15:27
人地温到钱懒得你地点讲嗜,风流杰不知晚晚几风流寻晚又请我地去知已.今晚我地又去咯做人唔系臭就系香啦有钱佬有边个系好人呀,无手段果个就唔会发达啦
作者: 明知故犯    时间: 2004-4-13 23:14
我无话过呢只贴可以改变到乜嘢,我而家都唔计较边个屈边个,而且我都唔系唱衰你间网吧,由始到终我都无讲过你间网吧的名!! 黑道的人我识得唔会比沙坪任何一个人少,如果我要搞事,我又点会在论坛踩你网吧呢,我可以叫人搞事,而且绝对唔会上到我身,我份人就是既然做得朋友就永远都是朋友不论你系唔系利用我。。。。
作者: TOY    时间: 2004-4-14 12:11
“既然做得朋友就永远都是朋友不论你系唔系利用我。。。。” 哗!!!!!你好伟大啊!!边个交到你D甘的朋友一定很好福气。
作者: 邓风    时间: 2004-4-14 12:19
你交唔交姐?
作者: jos    时间: 2004-4-15 11:47
我要交呀......不过我已经识距咯.....吾熟者............呵呵........... "黑道的人我识得唔会比沙坪任何一个人少" 明哥乜你甘巴闭咖????黑道D都识吾小,你会吾会系其中既……???????
作者: 17    时间: 2004-4-15 18:25
明少..讲得岩... 我交定你呢个朋友喇.. 果D人明知自己身有C,如果唔系距自己又点会认呢.. 唉.~~
作者: jos    时间: 2004-4-17 10:44
都系果句....过去的就由得距过去~~~~~~
作者: ★靓坤★    时间: 2004-4-17 14:47
无错 既然已经过去 还想来做么啊 唉 人啊
作者: 小光    时间: 2004-4-25 22:05
人性就是如此 有乜办法
作者: Harry    时间: 2004-4-27 01:54
"黑道的人我识得唔会比沙坪任何一个人少" 一山还有一山高呀!哥哥!!!唔系讲识得人多就掂晒啦!而家个个都讲个钱字架啦!!边个有钱就做大佬!呵呵呵!钱可以出卖任何一个人的!什么叫做收卖人心呢!
作者: 明知故犯    时间: 2004-4-27 11:11
唔清楚哦。。。。。。。 不过我一开声,他们都会帮我的。。 因为我以前都帮过他们不少咖
作者: Harry    时间: 2004-4-27 13:26
呵呵呵,厉害!
作者: ★靓坤★    时间: 2004-4-28 23:17
唉 尼个题还有甘多人谈啊 唉
作者: jo    时间: 2004-4-30 15:08
唔系呱. 我差唔多日日都经过个度嘅窝 咩叫做奸商咋 唔奸又点赚到$$呢 不过我鄙视呢D人
作者: 腾讯    时间: 2004-4-30 23:02
你讲的噶间店是不是鞋店来的啊?我前日系沙坪某某地方又遇到好似你同样的事情啊,打左110阿SIR都无晒反应的啊
作者: 明知故犯    时间: 2004-5-1 11:47
总之沙坪专出垃圾
作者: ★靓坤★    时间: 2004-5-1 17:52
你捂通想在沙平找到的、好野么??
作者: jo    时间: 2004-5-1 19:08
沙坪都有好多好野咖. 睇下你稳唔稳到之吗 无讲到沙坪真系好似个垃圾缸甘先得咖
作者: 明知故犯    时间: 2004-5-2 17:32
如果有机会出去外地发展 打死我都不会回来沙坪~~~~~~~
作者: jo    时间: 2004-5-6 12:15
甘你上次又话就算系搞生意都话要系返自己个地头搞 晕吖..到今日居然变咗版本嘅
作者: 明知故犯    时间: 2004-5-7 11:39
现在沙坪越来越乱。。。。。。。 有机会的一定要走人!
作者: jos    时间: 2004-5-8 10:57
你自己对得沙平多觉得吾好者~~~其实....
作者: 明知故犯    时间: 2004-5-8 12:02
我知~~ 其实沙坪是一个垃圾缸吖嘛

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1