心跳的回忆

标题: 很爱你,不想靠近你 [打印本页]

作者: 夏娃    时间: 2002-9-23 01:14
标题: 很爱你,不想靠近你
你轻轻的舞着 在拥挤的人群当中 许多人投射过来异样的眼神 我知道 你是上帝的宠儿 不想靠近你 纵使相识很久 甚至记不起 我们 从什么时候开始 知道对方 也纵使很多次 和我说 你的故事 到底谁是你真正的眷顾 从来没有告诉我 已经感觉 其实你自己 也在问自己 这个问题 也曾经 看到你试图 靠在我的身旁 告诉我你也喜欢我 即使这个时候 你的眼中 依然有 未了的迷惘 依然我是你的 小妹 依然你是我的 大哥 依然别人在你的周围 依然你牵着别人的手 依然让自己寂寞着 依然时常听你的倾诉 不想放弃 更不想失去 沉默是希望你 能够明白 沉默也是在等待 你的眼睛开始变得清澈 保持现在的距离 也是我的刻意 不想太近 让你看不到 我的良苦用心 很爱你 现在不想靠近你
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-9-23 09:31
吓!!!!爱就爱啦,,,点解不想靠近呀???
作者: 俏俏    时间: 2002-9-23 09:58
这样的单恋太辛苦了吧???
作者: jerry    时间: 2002-9-23 12:28
尝试下吧~~ [fly]maybe [/fly] [I][B]会成功的[/B][/I]
作者: 浩歌    时间: 2002-9-23 13:00
勇敢迈出爱情既第一步喇!!
作者: 扬    时间: 2002-9-23 13:08
敢爱敢恨,敢作敢为, 哎,真系羡慕。。。
作者: 洁    时间: 2002-9-23 18:30
呵呵!! 比起等别人来爱,自己都要行动咖~~
作者: 疾风    时间: 2002-9-23 19:09
暗恋啊,丢假!
作者: 逍遥小子    时间: 2002-9-23 19:44
怕丑既妹妹仔思想! 可爱!!
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-9-23 22:11
而家唔兴暗恋架喇。。。我不漏都主张爱就要说出口。。。无论结果系点得个知呀嘛。。妹妹。。。
作者: 浩歌    时间: 2002-9-24 00:23
“爱要主动说出口”???甘样唔系会降低自己既身价咩?女仔唔系一向以黎都放吾底自己个种矜持既态度咩??可能呢D就系好多女仔想爱又唔敢讲既原因喇,唔系个个都敢好似鱼鱼甘够胆讲出口咖!!
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-9-24 09:15
你知唔知者。。。有D野唔讲就迟架喇。。。。成日放唔低呢样个样点得呀。。。到你迟左开口个阵你连拎都拎唔起罗。。个阵想放低都无得放呀。。。。
作者: 浩歌    时间: 2002-9-24 19:17
就系啰,妳将呢D思想宣扬下嘛。。其他女仔无妳甘识捻咖!!
作者: 小灵儿    时间: 2002-9-24 21:17
其实每一个人做事都有她的理由...别人可能无法去理解~~~~~```
作者: 浩歌    时间: 2002-9-24 23:19
甘连距自己都稳吾到理由,甘系米有D蛮不讲理呢?
作者: 小灵儿    时间: 2002-9-24 23:43
又或都有苦衷呢~~~~
作者: 浩歌    时间: 2002-9-24 23:51
女仔最擅长“莫须有”咖喇!
作者: 小灵儿    时间: 2002-9-24 23:52
死嘢...你系咪骂得少???成日响度含沙射影........
作者: 浩歌    时间: 2002-9-24 23:57
妳认吖??我指全体女性之嘛! 人地讲得岩,宁得罪小人,莫得罪女人!! 女人,我怕怕!
作者: 小灵儿    时间: 2002-9-25 00:00
哗....仲得死...你踩一个可以原谅..你仲踩晒..全体女性... 衰人....全体女性..不但是全中国女性..是全世界的...女性.. 你一定是五行欠打了~~~~`````
作者: 浩歌    时间: 2002-9-25 00:03
全世界男人多定系女人多吖拿???
作者: 小灵儿    时间: 2002-9-25 00:06
全世界听老婆话嘅男人多...定系唔听老婆话嘅男人多吖嗱???
作者: 日落    时间: 2002-9-25 00:17
应该后者多。。
作者: 浩歌    时间: 2002-9-25 00:26
我地男人誓不做“老婆奴”!!
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-9-25 08:45
到你有个阵时^^^^^叫你行你都唔敢企啦。。。。。“死佬,听你企仲响度坐??罚顶啖冠......"个阵你就知死。。。。。
作者: ou    时间: 2002-9-25 08:54
點解你的想法甘無個性咯
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-9-25 10:01
关你鬼事呀!!!
作者: 小灵儿    时间: 2002-9-25 10:04
我支持精灵比目鱼.......哈哈哈~~~~````````````
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-9-25 10:18
当然要啦!!!
作者: 浩歌    时间: 2002-9-27 00:08
男人靠自己双手征服世界,女人就靠征服男人黎征服世界!!
作者: 小灵儿    时间: 2002-9-27 00:31
你咁讲。。。即系证明我地女人好利害啦。。。 你啉下。。男人很利害,征服了世界,可是女人更胜一层,征服了可以征服世界的男人! 你说不是吗? 哈哈哈。。。 还有呀,如果是不听老婆话的人多呢,那么难怪中国这么多穷人了~~````呵呵!!
作者: 流行前线    时间: 2002-9-27 00:55
乜依家仲玩D甘既野咖。。。
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-9-27 09:21
呢D系理论者,实际上几厉害既男人都会被女人征服。。。。但一句“女人不该让男人太累”。。。。。
作者: 小灵儿    时间: 2002-9-27 18:39
咪就系.....同浩歌讲..就最晒气~~````
作者: 处女座男孩    时间: 2002-9-27 18:43
就你地揸~仲懵吓懵吓~唉~~~~~~~生在福中不知福啊!!!!!!
作者: 小灵儿    时间: 2002-9-27 19:15
你有本事..咪唔好就啰....笨~~``` 事问有几多个男人咁冇风度...唔就嗜~~```
[此贴子已经被小灵儿于2002-9-27 19:15:59编辑过]

作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-9-27 20:21
虽然我地甘讲唔系肯定男人一定会听女人话,但男人在心爱的女人面前总是会变得听听话话的。。。。值得注明既一点就系“心爱”两个字喇。。。。
作者: 小灵儿    时间: 2002-9-27 20:35
有道理......每个人..都会有他的..或她的..."心爱"
作者: 浩歌    时间: 2002-9-27 22:01
鱼鱼就讲得岩喇。。。小灵儿妳学下人地喇!!
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-9-27 22:24
你甘讲即系你都会系甘既人啦浩歌哥。。。。
作者: 浩歌    时间: 2002-9-27 22:39
车。。。到时先喇。。,而家无点知嚄!!到时见机行事啰!嘻嘻^&^
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-9-27 22:45
车!!!!!!!!!
作者: 小灵儿    时间: 2002-9-27 23:26
讲比版主夫人听。
作者: 扬    时间: 2002-9-28 21:30
我认为男女平等嘛,呢D野无话边个征服边个既, 表面上再怎么坚强的女人,内心也总有软弱的时候。
作者: 小灵儿    时间: 2002-9-28 22:40
呀......你到底系咪我地女同胞嚟架............咁讲嘢嘅... 鯊鱼.........我地唔好侵佢玩~~```````
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-9-28 23:48
唉!!!!!!!!!理智D来讲。。世界上永远也不会有男女平等的。。
作者: 扬    时间: 2002-9-29 09:09
哎!!我也是站在中间既角度来睇啧,又未经历过, 我记得有句哲理:任何人处在同一个处境,他的行为都会大致相同。
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-9-29 09:12
我就话不是任何人喇。。应该话相同性格的人先系。。。因为性格不同处事方式也不同呀。。。行为当然不一样。。
作者: 明知故犯    时间: 2002-9-30 06:20
TO:发贴人 有部日剧其中一句对白:YOU CAN!........ 不过你首野开头几句甘熟面口既??????? 好鬼似系<<第一次亲密接触>>既轻舞飞扬首嘢喔~~
作者: 洁    时间: 2002-9-30 08:25
任何人处在同一个处境,他的行为都会大致相同。 我超级无同意呢句话~~就拎学校来讲啊! 我地系封闭式咖,,每嗰人都响咁样咖环境~ 无一定做法就一样!!即使性格相同都无一定做法就会一样~
作者: 紫柯    时间: 2002-11-11 14:50
爱有时真系好怪架,吾一定爱就要讲架。有D爱系吾可以店架。
作者: Q版小螞蟻    时间: 2002-11-11 22:09
當你抽離當中的角色,其實真的沒有什麼大不了,只是當局者迷,旁觀者清而已!!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-18 11:53
是啊, 爱情总是盲目!
作者: 邓风    时间: 2002-11-18 19:40
不计较付出与收获!

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1