心跳的回忆

标题: 距话同我做返个好朋友喔。 [打印本页]

作者: 谷行云    时间: 2003-4-23 14:59
标题: 距话同我做返个好朋友喔。
和他分手已有一个星期有多了,我的心情也渐渐地平静了。前天,无意中收到了他的信息,他想和我做个好朋友,当时我也考虑了一下,毕竟大家好好的开始,我也不想搞到因爱成恨。抬头不见也低头见,我也不想搞到碰了面也不打招呼的人,于是答应了他,他收到信息后好高兴。 现在我在想,我这样做是大方吗?才一个星期,这么快就答应他,在别人眼中或者说我拖泥带水,或者说我仍未放得下旧爱。 你说,我是大方,还是拖泥带水,还是未放得下?
作者: 傲笑红尘    时间: 2003-4-23 15:50
未放得低。。
作者: 谷行云    时间: 2003-4-23 15:59
但按礼貌上讲,唔答复又好似。。。。。。。。 现在答复了,系旁人眼中又话我未放得底。
作者: 傲笑红尘    时间: 2003-4-23 16:02
甘你以后同距保持距离咪得咯。。
作者: 处女座男孩    时间: 2003-4-23 16:26
如可不见便不见!
作者: 傲笑红尘    时间: 2003-4-23 17:22
保持响朋友既界线。。。
作者: 芝see姑bi    时间: 2003-4-23 18:28
做番朋友好啊!!多个朋友好过多个敌人啦!
作者: 邓风    时间: 2003-4-23 21:07
小谷你认为你可以咩???
作者: 谷行云    时间: 2003-4-23 21:41
我觉得由情人变成朋友,要大家个心好睇得开至得。 我果时将距个QQ删了,而且改成了拒加好友。他现在发信息给我想加返我,我都唔知加唔加好。 求助ing...........
作者: 傲笑红尘    时间: 2003-4-23 21:59
加返距又有咩所谓呢? 做返朋友都好过见到都面左左啦!

作者: 邓风    时间: 2003-4-23 22:37
甘即系小谷你后悔啦!!!
作者: 明知故犯    时间: 2003-4-23 22:56
以下是引用谷行云在2003-4-23 14:59:17的发言: 和他分手已有一个星期有多了,我的心情也渐渐地平静了。前天,无意中收到了他的信息,他想和我做个好朋友,当时我也考虑了一下,毕竟大家好好的开始,我也不想搞到因爱成恨。抬头不见也低头见,我也不想搞到碰了面也不打招呼的人,于是答应了他,他收到信息后好高兴。 现在我在想,我这样做是大方吗?才一个星期,这么快就答应他,在别人眼中或者说我拖泥带水,或者说我仍未放得下旧爱。 你说,我是大方,还是拖泥带水,还是未放得下?
你甘样即系对距还抱有希望~~ 你甘做只会姑息养奸 做朋友可以.不过时间太快囖..... 起码要俾大家一嗰长的时间过滤一下嘛...
作者: 敏头    时间: 2003-4-23 23:54
我又唔觉波。。。 其实有时虽然分佐手。。。。 但毕竟都相爱过。。。 点解唔可以做返朋友呢??? 我以前一分佐手我就话同距做返朋友加拉。。。 因为我唔想失去距~~~~~虽然唔系情侣。。。。但我都想以朋友既身份同距出离玩下。。。 系距身边关心距~~~~~ 你地认为甘唔好过见到面大家面左左咩????
作者: 小光    时间: 2003-4-24 00:32
有D会`! 有D吾会`
作者: Jimmy    时间: 2003-4-24 01:11
曾有一名女性朋友同我讲过,拒话分咗手后,唔会再能做朋友! 原因@#%@^@#$!@#%$(省略.........)
作者: 处女座男孩    时间: 2003-4-24 01:16
梗系甘既者!使讲既~你肯啊,跟住之后你个D女都唔肯啦~老实个句,曾经真爱分手不生死已属万幸!感谢上帝。阿门!
作者: RachelLee    时间: 2003-4-24 03:16
我觉得,话想同对方做返朋友既多数系提出分手既人 如果自己仲系甘中意距既 同距做朋友,见到距,个心始终会吾舒服 讲话无咩所谓都系呃人既 就算可以做朋友我相信都会系几年之后既事 除非你吾系真系甘仲意距
作者: 谷行云    时间: 2003-4-24 14:11
以下是引用明知故犯在2003-4-23 22:56:09的发言: [quote]以下是引用谷行云在2003-4-23 14:59:17的发言:
你甘样即系对距还抱有希望~~ 你甘做只会姑息养奸 做朋友可以.不过时间太快囖..... 起码要俾大家一嗰长的时间过滤一下嘛... [/quote] 我都觉得时间太快了,但果时收到他的信息,唔复又唔知点,我都话抬头不见低头见。 好矛盾。
作者: Jimmy    时间: 2003-4-24 15:05
我都觉得时间太快了,但果时收到他的信息,唔复又唔知点,我都话抬头不见低头见。 好矛盾。 [/quote] 睇嚟你系中意拒,未放得开!
作者: 谷行云    时间: 2003-4-24 15:34
是我提出分手的,话晒都唔系好多日,我这么快答应他实在有点不好。 但时间不能走返转后,不过我唔会找他。正如明少所说的,要用时间来过滤一下先咯。
作者: Jimmy    时间: 2003-4-24 16:12
感情伤风特效药----------时间!
作者: 蓝蓝    时间: 2003-4-24 18:31
呢个我赞成啊! 时间真系可以冲淡一切啊!!!!
作者: 敏头    时间: 2003-4-24 22:46
恩~~~~我都觉吖。。。。 好似我甘。。。旧年五月份同距散佐,之后我总系好中意距加。。。 好多时静系想住距。。。。离而家都就快一年咯。。。。 我对距既感觉都淡佐好多。。。。而家反而觉得做朋友总好添。。。。可能系分佐手既呢一年入面,我从朋友口中得知佐好多野拉。。。。
作者: 小光    时间: 2003-4-24 23:23
你估冲茶咩~!话淡就淡~!
作者: 敏头    时间: 2003-4-26 11:18
你只要谂返你以前同距一齐既野。。。。。 你就会谂通好多野。。。 可能你会憎距添。。。
作者: 精灵比目鱼    时间: 2003-4-26 11:57
我唔明点解好多人认为分手做返朋友都无谓 我前一任男朋友成日打电话同我倾计架。。。唔好以为距想食回头草窝 而系倾距家阵女朋友既野,问我应该点样处理。。。。 距经常讲,好彩我地分左手,拍拖个阵你鬼肯教我甘多野,家阵有免费感情导师。 大方又好放不低又好,总之底线是“我们还是朋友”哪就可以了 是否可以发展做返好朋友就要顺应天命咯~~~
作者: Jimmy    时间: 2003-4-26 12:32
CACA.你有无咁大方?
作者: RachelLee    时间: 2003-4-26 12:56
好凄惨啊 甘都有既???
作者: 敏头    时间: 2003-4-26 15:53
以下是引用精灵比目鱼在2003-4-26 11:57:11的发言: 我唔明点解好多人认为分手做返朋友都无谓 我前一任男朋友成日打电话同我倾计架。。。唔好以为距想食回头草窝 而系倾距家阵女朋友既野,问我应该点样处理。。。。 距经常讲,好彩我地分左手,拍拖个阵你鬼肯教我甘多野,家阵有免费感情导师。 大方又好放不低又好,总之底线是“我们还是朋友”哪就可以了 是否可以发展做返好朋友就要顺应天命咯~~~
甘你成日听距讲距而家同女朋友发生既野。。。。 你个心系点谂加????真系咩事都无????
作者: 番鬼    时间: 2003-8-26 00:08
爱距唔一定做唔到朋友,唔爱距也不一定做到朋友, 其实如果你真系中意距枷话,同距做朋友,保持联络,知道距一切安好,就已经足够啦,系米? 曾经相爱过,无话对与错既,你都无法违背自己既意愿!~系米??

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1