心跳的回忆

标题: 我既内心解白.... [打印本页]

作者: 明知故犯    时间: 2002-10-11 04:08
标题: 我既内心解白....
今晚又系5点先训得着,其实呢D日子我都过咗4年有多囖,以前读书又系咁,出到来社会又系咁,呢D日子我究竟还要过几耐先得啊,我真系怕过呢D日子. 如果可以俾我拣既话我一定吾想,不过我呢嗰人一事无成,女友又无,工又揾到,我都吾知道我呢嗰人生存系世上还有D乜野用.. 以前既女友话我为咗上班无晒时间陪佢,咁我而家辞咗工好耐嘞,结果佢都系冇返到我既身边,我真心对佢,结果换来一句话:"我系中意玩啊,我一D都吾想拍拖".....唉 点解我做人咁失败呀,我都已经好辛苦嘞... 呢几年人地睇我就觉得我系好开心咁样,其实我内心世界有边嗰会明解吖...揾嗰知心既女友真系咁难??? 我成日撩人地就系我怕闷,我一闷就会惗好多野,我吾想俾自己惗咁多已经过咗去既野啊...因为过去太多既野令我太伤心了,以前D朋友系因为我有钱先会同我一齐玩,而家我穷咗就开始离远我......... 唉~~做人点解会系咁啊.....真系想一死就罢就嘞.... 但是一惗起我还有好多野未做,就吾想甘快死住,我还未做过人地既伴郎,我还未揾够钱俾屋企用,我还想做埋月下老人,介绍女仔俾我D朋友,佢地都好多无女友噶........ 可惜既就系我直到现在都还未有女友,我点介绍比佢地呢...呵呵.....不过我又吾系自私既人......... 唉~~都系时候听下歌仔放松下自己等自己无甘乱惗埋以前D野先嘞
作者: 明知故犯    时间: 2002-10-11 04:10
我系度发呢只贴得吾得啊?????????吾好转我只贴去其他版度啊.......... 大家请睇下我既内心解白嘞,俾D意见我嘞,凡系睇过既都要打几只字落去啊
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 06:31
如果死可以解决问题,世界就唔会有人口问题啦!感情呢d野随缘啦,唔好特登去稳啊,就算稳到,都唔会系好真架。你唔系失败,系机遇未到皆,加油啦!我相信机遇始终会来到你面前的!^-^
作者: 明知故犯    时间: 2002-10-11 07:05
睇你甘样讲,甘我嗰心都舒服一D
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 07:42
嘻嘻~~~~
作者: 明知故犯    时间: 2002-10-11 07:50
我甘真心既解白你都笑????
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 08:02
唔系啊,你话你个心舒服左,我替你高兴,笑咋
作者: 贱兔    时间: 2002-10-11 10:47
努力充实自己,只要一直努力,那个另一半始终会出现的。
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 10:57
嗯,始终都会有一个真真正正属于你的人的
作者: 贱兔    时间: 2002-10-11 11:01
两者不是从属关系的
作者: alisson    时间: 2002-10-11 11:04
呵呵……甘应该是乜关系??
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 11:43
米就系,我都唔知咩关系,你有乜高见啊兔
作者: 日落    时间: 2002-10-11 12:23
明兄,睇到你既真心说话,我依家先知道你都系一个性情中人, 你既语言表达能力都唔错。。。 讲到你依家既心情。。。 有时做人就系甘。。。。睇开D。。因为。。。你个贤弟我同你差唔多。。 有时感情呢样野系用语言表达唔出黎,所以,我都唔想讲咩野,我好了解你既感受。。 不过,我相信——明天会更好。。
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 12:26
明哥,你睇下几多人关心你,开心嘛?高兴嘛?哈哈~~~~~
作者: alisson    时间: 2002-10-11 13:21
有D事情同感觉根本用语言是表达吾到咖,有D事情可以吾讲出来仲好呢
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 13:42
甘应该系咩事啊
作者: alisson    时间: 2002-10-11 13:46
见人见智咯
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 16:21
一个人一生中会遇到3个人 一个是你爱的人只有你懂得怎样去爱才会遇到你生命中的第二个人 爱你的人你只有感受到爱与被爱才会遇到第三个 你的终身伴侣 你遇到了你爱的人爱你的人就好快被你发现了慢慢等吧
作者: alisson    时间: 2002-10-11 16:48
想一个人是好痛苦既,等一个人更加痛苦,等待根本吾是一个好办法,如果等待可以得到自己想要既,我会等一世咖,那怕只让我见到你的微笑,我都愿意去等待
作者: 大咩咩    时间: 2002-10-11 16:49
哇~~~~~你犀利`
作者: alisson    时间: 2002-10-11 16:53
多谢你赞波
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 16:54
讲得岩,俾我,我都会甘
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 16:56
我都会
作者: 日落    时间: 2002-10-11 17:28
会咩野呀??
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 17:30
我会去等待她的微笑不只是在视频聊天中
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 17:30
睇前面啦
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 17:32
我就是睇前面啊
作者: 日落    时间: 2002-10-11 17:38
我无睇呀。。无咩时间~```````````
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 17:40
不如依家视频咯 好唔好皆~~~~~ 芝芝
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 17:40
好心你睇下啦
作者: alisson    时间: 2002-10-11 17:41
你点做版主既,学人地九吾答八,甘既行为点得
作者: 日落    时间: 2002-10-11 17:45
咩呀。。。。。5555555555。。我喊咯。。。。。 我边有时间呀。。我一阵仲要晚修呀。。又要自己煮饭。。。 又要自己洗衫。。我自己一个人住既咋。。。。。。。。
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 17:45
你系话边个啊?我?
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 17:45
就是你啊
作者: alisson    时间: 2002-10-11 17:47
吾是话芝芝你啊,我话果个日落 日落甘吾是几好咯,样样自己做齐,自己照顾自己独立生活几好
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 17:48
系罗,甘你系屋企做乜都得啦
作者: 日落    时间: 2002-10-11 17:48
不如甘啦。。我请你做我既工人啦。。每个月比返钱你咯。。。。。500够未?? 一个住好惨咖。。。。唉。。真系好想有个伴~````可以日日帮我洗衫~````````
作者: alisson    时间: 2002-10-11 17:50
哗……呢D叫做乱来啦,日落你甘有钱不如去请非庸啦
作者: 日落    时间: 2002-10-11 17:51
EEEEEEEEEEE。唔想。。。。。。。个个都系黑妹。。个个都老到死。。我只系想请你~
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 17:51
我就是整天在家的小孩 我觉得都几好 不过我好少自己煮饭 我系屋企都系上网并不是做乜都得 不过在家裸跑啊发春啊之类的平时不能做的都可以做的~~~~~~嘻嘻
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 17:52
哗!要我做家务?米搞!除左煮饭,但系500甘少~~~~~~`` 你就好啦,真系羡慕你
作者: alisson    时间: 2002-10-11 17:52
哈哈……我就快是师奶来啦,请我等于请一个阿婆返去者
作者: 日落    时间: 2002-10-11 17:53
啊婆~```````` 晕。。。死啦。。我好似离晒题~````````
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 17:55
有边个想做家务啊~~~??
作者: alisson    时间: 2002-10-11 17:56
哈哈……500蚊仲好羡慕啊,我宁可响网吧打工啦,家务咪搞
作者: 日落    时间: 2002-10-11 17:57
所以眯系——惨——咯~!
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-11 17:58
我系羡慕距自己住咋
作者: alisson    时间: 2002-10-11 17:59
有钱既可以搞个科技全自动,乜都吾使做,甘仲何来惨可言呢
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 18:00
就算有钱都唔好甘晒法啦
作者: 日落    时间: 2002-10-11 18:01
9494~````````
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 18:03
有阵时做下家务都几有情趣的
作者: alisson    时间: 2002-10-11 18:12
一个人做没趣,不过同自己中意既人一起做家务又吾同讲法啦,就算几辛苦我都会努力去学既,努力甘煮一餐自己中意既人吃,果种感觉几幸福啊
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 18:16
如果是爱人煮一餐俾你食就更加幸福啦 不过我还没有试过她的手势
作者: alisson    时间: 2002-10-11 18:21
哈哈……我都想煮比他吃,吾知他赏吾赏面呢,其实我煮D野吾是好差者,我想煲汤比他饮
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 18:24
我觉得褒汤最好了 不知道他看到你的贴有什么反应呢
作者: alisson    时间: 2002-10-11 18:25
哈哈……他没可能知既,虽然我好希望他可以看到,但我知我没甘既机会
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 18:28
点会呢 是你的问题???
作者: alisson    时间: 2002-10-11 18:30
哈哈……吾好讲D伤感既问题啦,我吾想我同他既问题拿上来讲,如果他知道,他会吾再理我既
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 18:32
SORRY啊唔好嬲我啊
作者: alisson    时间: 2002-10-11 18:42
没啊,有乜好嬲者,我惊他嬲我者,到时他吾理我我吾是好大锅
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 18:48
你对他甘好距都会嬲你??? 点解???
作者: alisson    时间: 2002-10-11 18:52
吾知波,你去问他啦
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 18:56
~~~~~~~分明为难我啊我都唔知距系边个
作者: alisson    时间: 2002-10-11 18:59
哈哈……他有权嬲我同有权吾接受我,我明既
作者: 心灵风暴    时间: 2002-10-11 19:02
你对爱情的执著我好佩服
作者: alisson    时间: 2002-10-11 19:04
但有时过于执著系响度伤害紧自己,我都吾想甘,但是我真是放吾底果种感觉
作者: 日落    时间: 2002-10-11 23:15
距讲紧个果人眯系我咯~```````````
作者: 猫猫    时间: 2002-10-11 23:23
係你?!
作者: 日落    时间: 2002-10-11 23:25
YEAH。。嘻~`````````
作者: 明知故犯    时间: 2002-10-12 01:32
乜吾系我咩?? 我都几好噶.... 情人首选..哈哈哈
作者: 日落    时间: 2002-10-12 04:19
哈哈。。情人首选~````````````I服了YOU~``
作者: alisson    时间: 2002-10-12 09:48
哈哈……吾是你地波,其实我响度乱UP之麻
作者: 日落    时间: 2002-10-12 10:09
晕~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: alisson    时间: 2002-10-12 10:11
晕乜者,其实我有点后悔寻日讲甘多野,我真是怕他如果见到会吾理我,我真是好大锅,唉……烦!甘做都吾知岩定错
作者: 日落    时间: 2002-10-12 10:12
甘不如你偷偷地讲我听。。个果“距”系边个黎咖??
作者: alisson    时间: 2002-10-12 10:16
哈哈……秘密,因为相对好多见过我既人都会认为,我甘既样会有男朋友咩?其实D人甘觉得都几岩既,我有时都会问自己:“我又吾是靓女,点会有人中意我者,可能D人想玩我!”唉……也许人地话喜欢我只是想呃我,就是因为甘既心理让我一直以来都吾相信爱情!呵呵……几失败下
作者: 日落    时间: 2002-10-12 10:23
~``````````` 我唔系好明白你既心情。。 因为我系男仔,而我仲系一个俊男~~`````
作者: alisson    时间: 2002-10-12 10:28
哈哈……自大啦你,饱死啦!吾好讲我啦,越讲越多感触就大锅,比人看到好大锅咖,呵呵……
作者: 日落    时间: 2002-10-12 10:30
甘我事实唔系自大呀。我真系一个俊男黎咖~```````` 千真万确~``````
作者: alisson    时间: 2002-10-12 10:31
晕死当中…………
作者: 日落    时间: 2002-10-12 10:32
信我啦。。我系讲真咖~``````
作者: alisson    时间: 2002-10-12 10:33
我觉得你好似天主啊,信我者得永生,哈哈……靓吾靓仔见人见智者,正所谓情人眼里去西施
作者: 日落    时间: 2002-10-12 10:36
我地学校有好多人都话我几靓仔。。嘻。。。。
作者: alisson    时间: 2002-10-12 10:38
太阳从西边出左来??哈哈……
作者: 日落    时间: 2002-10-12 10:56
我讲既都系——事——实~!!!!!!
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-12 10:56
以下是引用alisson在2002-10-12 10:16:31的发言: 哈哈……秘密,因为相对好多见过我既人都会认为,我甘既样会有男朋友咩?其实D人甘觉得都几岩既,我有时都会问自己:“我又吾是靓女,点会有人中意我者,可能D人想玩我!”唉……也许人地话喜欢我只是想呃我,就是因为甘既心理让我一直以来都吾相信爱情!呵呵……几失败下
姐姐,美貌只能帮我们一时,不能帮我们一世,我们始终会老的,就算是靓女都会变老太婆。依家d男既都唔系十分注意外貌呱?况且靓唔靓系见仁见智姐,我认为每个人都有自己靓既地方,唔好因为甘而唔相信爱情,而放弃一段美满姻缘啊
作者: alisson    时间: 2002-10-12 11:02
呵呵……好感动,好多谢你安慰同关心啊,我想我会尝试去接受,我会努力去争取啦
作者: 日落    时间: 2002-10-12 11:09
我对你开解同关心。。你好似。。。一句多谢都未讲过啵~````````
作者: alisson    时间: 2002-10-12 11:12
乜你有咩?做乜我吾觉既
作者: 日落    时间: 2002-10-12 11:16
我呢种安慰同关心呢。。系出之内心。系唔使用语言表达出黎既。。。明无?
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-12 11:16
米就系
作者: 日落    时间: 2002-10-12 11:18
嘻嘻。。。。。小芝真乖~``````````
作者: alisson    时间: 2002-10-12 11:18
甘深奥既,死啦,吾明波
作者: 日落    时间: 2002-10-12 11:18
晕。。。。。。。。。你文化水平甘底咖~~~~~~~~~~~`
作者: alisson    时间: 2002-10-12 11:21
快叫白车有人晕左啊,你吾甘讲我都吾想讲啦,我其实文化水平真是好底,幼稚园刚毕业
作者: 日落    时间: 2002-10-12 11:22
哈哈。。。。。。。。。~~~`````````````
作者: alisson    时间: 2002-10-12 11:23
小心笑到肚痛又要叫白车就吾好啦
作者: 小芝芝    时间: 2002-10-12 11:37
姐姐,你已经好好喇,有d人幼稚园都未毕业啊(心照啦^-^)
作者: alisson    时间: 2002-10-12 11:38
哈哈……
作者: 日落    时间: 2002-10-12 12:05
你地讲紧边个呀?? 唔会系我呱~```````````````

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1