心跳的回忆

标题: 沙坪有个女仔因为见网友,被人杀害 [打印本页]

作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-5 18:40
标题: 沙坪有个女仔因为见网友,被人杀害
唔知大家有冇收倒风呢?我妈咪个朋友个老公係付责呢单档咖,所以我阿妈成日爆料俾我听,果个女仔个妈妈同我爸爸係同学嚟咖,个女仔係我地乡下隔离村咖。 听人讲个女仔啱啱毕业,几靓女下咖,係间网吧到做,因为见网友,所以係间旅店到俾人杀咗,个网友係江西仔嚟咖,佢失踪咗10几日佢屋K人都唔知;后来议旅店D人闻倒好臭,去查下,点知係杂物房发现个女仔条尸,已经死咗起码一个星期以上,之于点死同个男仔点解要杀佢就唔知啦。。。。 希望大家小心D,尽量唔好见网友啊。。。特别係D北仔。。。
作者: sims    时间: 2002-12-5 18:44
好残忍阿,无人性阿!甘个女仔你同乡隔利嘎,几岁阿?那我吾敢见网友啦,好容易被杀阿!
作者: 淹死的鱼    时间: 2002-12-5 18:55
我寻晚就听过啦!真系好惨架!我有个朋友都系负责呢单野既。当日仲要留响度睇住条尸先。讲到好鬼肉酸!
作者: 疾风    时间: 2002-12-5 18:57
莫非坤哥个条友唔系吹水,,得闲都要叫距带我地去见识下先得
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-5 18:57
个女仔19岁咖,桃源南头果边咖,啱啱先毕业,几讲几靓女添。。。就咁就…………唉。。。所以话要小心呢。。报纸都成日讲依家D人因为见网友而点点点,其实我觉得呢D多数都係D外地人做嘅。本人地都唔会咁样啊
作者: sims    时间: 2002-12-5 19:10
鹤山要独绝外来工,红颜多薄命阿!
作者: 醒目の曱甴仔    时间: 2002-12-5 19:15
怕怕啊`` 吾好搞我`` 呵呵`
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-5 19:15
咁又唔一定全部都係衰人,其实好多外来工对我地都有贡献咖,唔可以一竹篙打沉一船人
作者: 醒目の曱甴仔    时间: 2002-12-5 19:16
懒有文化系度啊`` 哈哈``
作者: 碧咸    时间: 2002-12-5 19:20
吾好殺我呀!!!!嗚嗚~~~~
作者: sims    时间: 2002-12-5 19:34
但这些都是小数阿,沙坪好多小偷都系外来工阿。他们好狼嘎,小心!好在都有小小优点,人工平!
作者: sims    时间: 2002-12-5 19:34
碧咸,边个会杀你阿,又吾系女仔!
作者: 淹死的鱼    时间: 2002-12-5 19:40
就系因为距地人工底,所以我都既人工都唔高啊!死北佬,去死啦
作者: sims    时间: 2002-12-5 19:51
用得好,最后那个词!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-5 20:54
咪就系,有时真系几讨厌D捞妹捞佬架!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-5 20:55
呢件事,我都有听到呀,我系学校听D同学讲起架,都觉得几恐怖喔,所以话呢网络上的野,大家要小心!
作者: sims    时间: 2002-12-5 20:58
讨厌都无办法阿,鬼叫鹤山好稳阿,D钱叭叭声甘赚!你得闲可以玩阿他们,叫他们搬花盘,搬完吾比钱
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-5 20:58
嘿嘿,留左讲添呀,听讲果个人,鹤山警察,上西江去捉人,之后返离要枪毙,但个男面临枪毙时刻,都笑骑骑,讲:我无悔啦,走遍江湖,呃迟好多少女,哈哈~~~~~~~~~(真架,我无吹牛的,我听同学讲架) 唉,所以话呢,真系觉得个男人本身可能系傻既,大家都系要小心小心为妙
作者: sims    时间: 2002-12-5 21:01
那个人可能有精神病阿,可能好多女仔已经死在他手下啦
作者: 依然    时间: 2002-12-5 21:12
唔通距将距果女仔。。。。 然后。。。
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-5 21:32
甘就要距自己先知啦,可能距真系吾正常既
作者: YAMAHA    时间: 2002-12-5 23:25
唉~~~~~呢北仔真变态,所以以后对北仔唔好咁放心啊!!
作者: 小光    时间: 2002-12-5 23:29
`~~~好鬼恐怖啫~~~~~~~~~~~~~果个简直系超级无人性噶~~~~~~~~ 有D惊惊~~~点算`~~~~
作者: 小光    时间: 2002-12-5 23:38
肥朋你好得闲啊``响呢度灌水~~~~!!!
作者: YAMAHA    时间: 2002-12-5 23:45
咪住!有新消息,有人话系个“士吧嗱“俾个女仔杀左啵仲话果个女仔其实三十几岁,仲有老公添,佢老公知道左呢件事后就唔见左,仲话唔知俾边个捉左,我睇可能系外星人捉左佢老公去做白老鼠,死喇原来最衰系外星人,下次要留意下你身边有冇果嘢啊!
作者: 小光    时间: 2002-12-6 00:27
哇```肥朋你吾好响度发留料啊``好大罪咖```
作者: 明知故犯    时间: 2002-12-6 02:05
肥明一向都中意老作咖啦!!!! 我几惊系芝士妹妹距比人咩咩咗啊!!! 好彩唔系喈!!
作者: 小光    时间: 2002-12-6 02:21
我讲肥朋吾系肥明喔`` 明少你睇清楚D```
作者: 小小芝芝    时间: 2002-12-6 08:28
哗!超恐怖阿!!!!!!!!!!!!救命啊!!!!!!!D死北佬距傻架?!D北妹仲衰!
作者: ※≠花のTyler    时间: 2002-12-6 09:35
晕匆匆~
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-6 12:29
係啦,好似平时返学咁,D北妹打横係条街度行,好鬼讨厌啊,有时真係想就咁车埋去。。。 哗吓,,乜个江西仔真係咁讲?真係死不足惜,呢个社会居然会有D咁样嘅人渣。。。
作者: 紫柯    时间: 2002-12-6 14:33
北仔,我地都系讲唠仔的喔,其实鹤山人会吾会吾中意北京人或者上海人或者讲普通话的台湾人架?
作者: sims    时间: 2002-12-6 15:01
话,你吾好车埋去阿!打北仔都犯法嘎,鹤山的治安都系比这些人渣搞掛了!
作者: 紫柯    时间: 2002-12-6 15:06
北仔的范围太大了。吾好拉埋d文明的普通话地区先得架。
作者: sims    时间: 2002-12-6 15:18
你发咩贴嘎,讲紧鹤山阿!
作者: 紫柯    时间: 2002-12-6 15:24
我就系讲鹤山啊!你睇完先答啦!!!!!
作者: TIM    时间: 2002-12-6 15:36
哈哈~~就系咯而家D人~~~~ 唉~~~~
作者: sims    时间: 2002-12-6 15:56
有咩,吾觉窝!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-6 17:56
甘呢架,其实鹤山离左好多外来人者,果D北佬咪系咯,简直阻住晒,影响!~
作者: sims    时间: 2002-12-6 18:12
甘甘都无办法啦,人地千里迢迢来到挣钱嘎,比条生路他们啦
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-6 18:15
听讲呢一共有两单案呙,一单果个女仔死咗係一小个楼顶啊,俾一个四年级嘅小学生发现。听讲俾人奸杀咖,依家一小D人唱行佢啦。。。
作者: sims    时间: 2002-12-6 18:21
又系奸杀阿?咩人所为阿,吾会又系涝仔阿?个四年级学生真系大胆阿 !
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-6 18:25
我唔知啊,呢D嘢又未多数係奸杀。。。唉。。。
作者: sims    时间: 2002-12-6 18:29
吾同找个网友出来,找个房间,看阿电视,食埋消夜,跟住同她讲,你系时候回家啦,等我送你一程啦!啊!甘就死左拉啊
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-6 18:33
听讲,个女仔俾佢捉咗上一小,之后就俾人……,阴公。。。。我谂一定吓鬼死个小学生 係啦SIMS,你係未镇中咖?
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-6 18:40
吾系呱,系一小,点解会系一小既,咪吓亲好多小学生,乜一小门口无人睇门口架?基都会系里面发生这样的事情,如果流传左出去,一定好多家长又吾放心比D孩子去一小读书咯
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-6 18:46
一小个门口拆咗嘛,你冇行果边,当然唔知知道啦。。。
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-6 18:47
吓,真系吾清楚啵,甘咪好危险,唉~~~~~~真为一小的小学生担心
作者: 紫柯    时间: 2002-12-6 18:57
唉~~~~~~~~~~~~~~~~我放弃。你可能吾明我放弃么。但系我真系放弃了。
作者: sims    时间: 2002-12-6 19:05
我吾系镇中嘎,我一中嘎,不过现在去了外面啊!
作者: sims    时间: 2002-12-6 19:07
现在的网虫真系白痴啊,甘容易就跟埋D网友到处啊? 点解要拉个女仔上一小啊,吾同那里气氛好?
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-6 21:56
唔知道呢?可能贪果度少人呱
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-6 22:27
可能贪果度容易比小学生发现呀,所以系果度落手
作者: sims    时间: 2002-12-6 22:57
教育下一代?做埋示范?
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-6 23:03
咪就系,教坏下一代就真
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-6 23:06
依家个社会越来越复杂,人性越来越虚幻啦,,不过我相信呢个BBS嘅人都係 好人嚟咖。。。
作者: sims    时间: 2002-12-6 23:08
之吾系》我真系觉得现在D人无人性,一代不如一代啊!
作者: sims    时间: 2002-12-6 23:09
希望鹤山治安好D啦
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-6 23:11
鹤山治安好。有D睇得吾打得呢,唉,现在虽然话好左,有巡逻队,行,D巡警,我有时真系发觉距地无乜用架,唉~~~
作者: sims    时间: 2002-12-6 23:14
嘿,做个样嘎咋!鹤山都多案件发生啊,我地经常去体育馆看宣判啊
作者: *紫色火炎*    时间: 2002-12-7 01:55
甘是距黑仔者!!~!~!!~!!~!
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-7 09:25
係啦係啦,,阿鱼讲得啱。。。我成日见D巡警係士多到偷懒啊
作者: 小光    时间: 2002-12-7 09:35
巡警偷懒经常咖啦``我都吾知请佢地返来做乜噶```` 晒米饭```
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-7 09:39
就係,,,晒纳税人D钱。。。
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-7 12:48
咪就系,唉,现在仲系多左D骑单车的巡警添呀,你地有无见到呢? 真系睇到都觉得D巡警,寒酸。令愿距地拉住只警丸狼狗好过~
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-12-7 14:21
我今日先睇过呢张贴不过主题所讲既事我早就听说过。。。。而且各有版本。。。。可以确定一点就系楼主报错死者年龄、工作地点,而个位话距死者三十几岁个个版本就更夸张。。。仲有就系凶手还没有处决,他哪句对白是警察上到去江西响间网吧度拉距出来个阵,问距知唔知点解拉距,距好老定甘讲:“因为我杀了我一个网友。” 无论系听到哪个版本也好我地都应该从正面睇到反面,在网络上,有知心的朋友,但人心隔肚皮,不要轻信别人。。
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-7 14:27
甘即系边句真,边句假,一传十,十传百,传到乱晒大聋~ 乜江西那个人吾系已经枪毙啦咩? 唉,真为个鹤山年轻少女可怜,甘年轻就甘样去左!
作者: sims    时间: 2002-12-7 16:36
巡警又如何,剩系巡来巡去,都吾捉贼嘎!呢D版本传内了就变了十几个版本啦,你又吾系吾知现在的人讲一半又吾讲一半,剩低个D吾系就作埋它啦!
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-7 17:07
我唔知啊,不过我讲嘅第一单料起码有8、9成真,,因为我阿爸係识得佢父母。。我地隔离村咖。。。而且我妈妈个朋友个老公係负责呢单案咖。。。我全部听我阿爸同我阿妈讲咖
作者: sims    时间: 2002-12-7 17:35
那你罗料吾系快个报馆阿?
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-7 17:37
又真係快过报馆咖
作者: sims    时间: 2002-12-7 17:51
那个女仔的家长有无好伤心阿?
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-7 17:59
你话呢??晒气啦。。。
作者: sims    时间: 2002-12-7 18:09
听你这样的语气讲,他们好似不是太伤心阿!
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-7 18:11
我点知呙,,我都冇见过佢父母。。。
作者: sims    时间: 2002-12-7 18:13
父母珍惜孩子,应该好伤心阿!愿天下子女关怀父母阿!
作者: sims    时间: 2002-12-7 19:48
芝士加朱古力 我看到了鹤山报的详尽报道啊,呢件事好严重啊,那个女仔21岁咋!
作者: 小光    时间: 2002-12-7 22:01
系?边期鹤山报有讲啊?????
作者: sims    时间: 2002-12-7 22:14
有啊,上网看嘎吗!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-7 23:01
我个同学话,电视新闻,都有讲呢件事呀
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-7 23:56
以下是引用sims在2002-12-7 19:48:30的发言: 芝士加朱古力 我看到了鹤山报的详尽报道啊,呢件事好严重啊,那个女仔21岁咋!
边个网边个网??我想睇啊
作者: sims    时间: 2002-12-8 08:17
http://heshanbao.govmails.com/焦点话题那里啊!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-8 09:21
http://202.104.205.69/hsrb/news/newstext.asp?fID=83912 呢个第详细地址喔! 系呀,楼上那个网,系鹤山新闻架,吾错呀,我都好多时睇架
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-8 09:29
那个江西人,网名叫:超级阿鹏! 大家小心小心!
作者: 小光    时间: 2002-12-8 09:53
收到收到````````不过果个超级阿鹏都已经落左网啦``
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-8 10:35
惨啊。。。个女仔姓李咖,真係我地乡下咖。。
作者: 开心到傻    时间: 2002-12-8 10:56
吾会啩!~
作者: sims    时间: 2002-12-8 12:01
点解个男仔要杀她呢?人地吾制吾系算罗,不过他可能想到自己花左甘多钱在江西搭飞机罗来广东,吾值啊!所以先杀她
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-8 16:07
你又知,你甘清楚个江西人甘样谂./
作者: sims    时间: 2002-12-8 16:28
你会吾会去江西见完个网友,一点收获都无而离开啊?手信都要买啊吗》?
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-8 16:33
那又如何,吾通你到一个地方,你就一定要得到一样野 如果是不好的野, 我令愿不要
作者: sims    时间: 2002-12-8 16:45
我会啊,我吾甘心嘎!求其特产都买D啦,好似那个江西仔是劳改犯啊!
作者: 小光    时间: 2002-12-8 20:56
系劳释犯`~(不过好似一样嘅喔``)
作者: 周杰伦    时间: 2002-12-9 13:27
江西劳改犯?!江西系省定系市啊?
作者: sims    时间: 2002-12-9 14:02
话都明江西仔,梗系省啦
作者: 小光    时间: 2002-12-12 00:33
又系D咁旧嘅话题`
作者: shasha    时间: 2002-12-13 10:23
D捞佬系识得甘样咖啦。。。
作者: TIM    时间: 2002-12-13 22:06
哈哈~就系~~
作者: shasha    时间: 2002-12-14 10:57
讨厌啦。。死捞佬。。。岩啦,拉去打死距岩咖啦。偷野,迷奸。。。。之类都系好似捞佬好D。。。
作者: 小光    时间: 2002-12-14 11:20
哇`~SHASHA~~佢地踩你条尾啊~~~~~`咁激动做咩啊`?

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1