心跳的回忆

标题: 鹤山数码超市 [打印本页]

作者: dango    时间: 2002-12-4 13:14
标题: 鹤山数码超市
嘻嘻~ 数码超市啵! 如果俾你投资,你会唔会买返个铺位呀?? 有“钱图”咩? 俾你租铺,你又会唔会租个度卖电脑 or 手机 or 翻版光碟 or 数码产品 呀?
作者: 心灵风暴    时间: 2002-12-4 13:18
我当然系4合1啦
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-4 23:29
我不知几想呀,可惜我读紧书,未有时间去投资!鹤山终于开始变啦
作者: 酷.    时间: 2002-12-5 09:53
吓????鹤山甘样叫做变啊?
作者: dango    时间: 2002-12-5 11:26
呢个超市有可能做得起咩?行业未成气候之前好难啊! 鹤山在电脑、数码、光碟呢方面仲未俾人睇到有集中一条街经营会带来什么好处。 集中经营,引来的必然是激烈的竞争,商家利润减少。 地点离闹市较远,人流少,而卖呢D产品的铺面应该系设在人流较多的地方,毕竟产品更新换代快,如果经常无人问津,甘你D产品就好易OUT!如果系你,你会唔会租个度? 看过宣传单张,数码超市铺位其中一个卖点就系附近D人好富贵,不过有无想过,如果单单以呢样为卖点,有脑少少的都知道,IT产品都可以算是耐用品,如果净系做呢几个小区的客户,以及现时的家庭拥有程度及该区可销售程度,生意又可以做到几多? 一个未起步的数码超市,如果你现在已经在城区有一家电讯或电脑商铺,你又会唔会搬过去或者开多间? 我想只有吸引外来投资(投资个D人都唔知算唔算系墨鱼咯),数码超市先有可能。 不过,鹤山D有钱佬唔旨在...
作者: dango    时间: 2002-12-5 23:04
唔知大家知唔知,鹤山鞋城已经拆左咯,早两个星期我经过个阵已经拆紧。
作者: 小灵儿    时间: 2002-12-6 09:35
但是...鞋城个网页,还在更新呢...新版推出不久...哈哈...
作者: 男大当恋女大当爱    时间: 2002-12-6 15:32
我琴日经过过阵都差唔多拆完啦,大家知唔知果度想做乜呀??
作者: 小光    时间: 2002-12-16 02:01
乜鹤山有个鞋城咩? 我吾知嘅`?
作者: 独来独往    时间: 2002-12-17 15:48
楼上的你好卜啊~~ 数码城一定吾得`~ 因为其集散地都在广州啦`~ 沙坪好似搞乜都吾得架~~ 什么食品城\鞋城啊~~ 总至就是一事无成~~~
作者: 晴天`娃娃    时间: 2002-12-17 18:05
新城数码超市以经有人进驻,前景一片光明。 快D来看一看,米走宝了。。。。。。。。[em04]
作者: 小光    时间: 2002-12-18 00:07
以下是引用独来独往在2002-12-17 15:48:44的发言: 楼上的你好卜啊~~ 数码城一定吾得`~ 因为其集散地都在广州啦`~ 沙坪好似搞乜都吾得架~~ 什么食品城\鞋城啊~~ 总至就是一事无成~~~
咁你又吾好咁讲 只系沙坪做得无咁好啫`
作者: maya    时间: 2002-12-18 00:09
数码商城我估可能会好似鹤山鞋城一样下场!
作者: 小光    时间: 2002-12-18 00:10
咁就要到时先知``
作者: 凤飞云    时间: 2002-12-20 15:02
边个系小光啊???光头仔??? 乜你甘OUT咖~~~好心你就去多D街啦。。。 鹤山鞋城都唔识???成个大乡里甘。。。。 大家话系唔系啊???
作者: 凤飞云    时间: 2002-12-20 15:06
系鹤山搞呢D野。。。 我睇暂时呢几年都未系时候。。。。。因为鹤山佬嘅消费水平太低啦。。。 有钱就去叫鸡。。 去食。。。 冇乜人会使钱系数码呢方面。。。 以上纯属个人意见。。。
作者: 小光    时间: 2002-12-20 23:51
凤飞云你系乜水啊》? 你又会识我? 仲系啊`我吾钟意行街咖`你估我好似你咁啊`成个女仔咁`~ 我吾识好出奇咩`你估我好似你咁八婆啊``
作者: 功夫小子    时间: 2002-12-23 11:34
是啊.我都这样认为,始终鹤山毕竟是太细了.大家去看下江门电脑城就知了.平时人影都唔多只.现在鹤山数码城相信会比江门更差.
作者: 功夫小子    时间: 2002-12-23 11:39
光头仔,边个唔识你啦!!
作者: 功夫小子    时间: 2002-12-23 11:40
要不要我公布你的身份出来啊.总之成日泡网吧的无乜边个唔识你.咪以为你好神秘先得家
作者: 小光    时间: 2002-12-23 23:07
。。。。。。。。 你咁讲我仲边有声出啫~ 乜你都讲晒啦``
作者: 功夫小子    时间: 2002-12-27 14:50
车!!!
作者: 小光    时间: 2002-12-27 23:14
车咩车`!?
作者: jimmy-nj    时间: 2002-12-30 18:25
唉,讲嚟讲去,政策不够宽松,投资者无信心! 有板你睇啦,鞋城,甚至现在的新世纪,搞得好咩? 家下连市场都卖埋啦! 仲有乜野可以发展啊? 要想鹤山有发展,政策下手~~~~~~~(否则投资无望~)
作者: 秋暮    时间: 2002-12-30 22:09
治下D贪官先啦!
作者: 小光    时间: 2002-12-31 00:37
贪官无乜可能治得晒喔`
作者: jimmy-nj    时间: 2002-12-31 14:01
有啲贪到出面,你地咬拒食啊?唉~~~ 点解无个正正式式的溓正组织出嚟做下野啊?
作者: 秋暮    时间: 2002-12-31 22:59
官官相卫嘛!无法啦!等都唔知要等到几时喽!
作者: 明知故犯    时间: 2003-1-1 03:45
或者国家新领导班子可能有作为喔~~
作者: 小光    时间: 2003-1-1 06:04
睇过点先算啦`
作者: 瓜子    时间: 2003-2-1 00:04
数码超市要到几时先搞定啊~~!!
作者: 芝see姑bi    时间: 2003-4-10 00:47
应该好快!!
作者: Jimmy    时间: 2003-4-12 03:11
我知边个系果度开咗间电脑公司~! 不过我谂要发展果度,应该系一两年后的事!沙坪地方细,竞争太大啦!
作者: RachelLee    时间: 2003-4-12 05:35
沙坪真系甘差咩?
作者: Jimmy    时间: 2003-4-12 06:03
以下是引用RachelLee在2003-4-12 5:35:01的发言: 沙坪真系甘差咩?
唔系真系,系直头罗!
作者: 仙境天使    时间: 2003-4-12 18:07
去过边乌蝇都唔多只啦............

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1