心跳的回忆

标题: 请问大家怎样看待:分手还是朋友吗? [打印本页]

作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-18 12:48
标题: 请问大家怎样看待:分手还是朋友吗?
请问大家怎样看待:分手还是朋友吗?
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-18 12:51
好难咯,通常分手好难做返朋友,就算系朋友,都会好难相处,特别系真心相爱过的相方,更难可以会在分手后做返朋友~
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-18 12:52
我的第一次恋爱,分手后我总是逃避,后来变成永不见面了!~ 我的第二次恋爱,分手后我仍是逃避,我叫他不要找我,我也没再去找他,但后来我想和他再做回朋友,他却不给我机会了!~
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-18 12:54
其实我好想分手仍是朋友的, 但为甚么总是不能?
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-18 12:56
恋爱呢架野,系甘架啦,分手好难会再面对,因为相方深爱过~如果再做返朋友,就会常常想起大家以前的开心事伤心事~
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-18 13:16
点解人就吾可面对现实呢?
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-18 13:21
可能呢D就人既本性呱~`吾敢面对,只想逃避
作者: 小城    时间: 2002-11-18 16:49
分手应该还是朋友。 大方D米得咯。
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-18 18:10
我都想, 只是当我想通了的时侯, 他却想不通了!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-18 18:19
嗯嗯,男仔好难明既,分手会变得小气~~不想再面对分离的感情
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-18 18:43
也许他并不是真的爱我吧, 所以分手后连见面的机会也不给我了!
作者: Ken_Master    时间: 2002-11-18 22:36
以下是引用阿Yu鱼仔在2002-11-18 18:19:58的发言: 嗯嗯,男仔好难明既,分手会变得小气~~不想再面对分离的感情
边个话咖!!果阵时距叫我以后唔好见距啊!!!其实我好想同距做返朋友咖!!但系距唔想我都无办法!!!!
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-11-19 09:52
一D一D人啦。。。。有D人怕你会再钟意距所以咪连见面既机会都唔比你咯。。。 分手了又如何???大不了见面打个招呼。。我认为分手成为朋友是绝对有可能的。。 如果对方不是这样想,连做朋友的机会也不留给你的话,他这样的气度会你应该觉得庆幸, 事关你及早发现自己爱错人了。。。。。这样小家的男人不配做你的男友吗?我不知道你怎 想,我就不喜欢这类型的人了。。。。
作者: 剩下的果实    时间: 2002-11-19 11:11
其实呢个问题好难讲,要睇情况既 睇下系你负拒抑或拒负你罗
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-19 12:12
见面打个招呼,算吾算做返朋友呀?
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-19 12:18
都是我的错! 我同距分手后就叫距吾好再稳我, 到而家我想稳返距, 点知距已经吾想再见我!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-19 12:24
后悔呢,? 为何当初你叫距吾稳你,你现在又想返去他身边呢,好似有D伤距喔
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-19 12:40
因为, 距之前伤得我好深!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-19 12:50
甘你咪好伤心,唉我明白你因他而受的深痛,我都清楚痛苦的难过
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-19 12:56
伤过…… 痛过…… 哭过…… 也死过…… 现在活过来了吗? 我不知道……
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-19 12:59
我觉得你呢排好似好吾开心甘啵,一味讲D吾开心的事,唉~~~你一定系好心痛好心痛啦,心病还需心药医,希望你可以变得好过得啦
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-19 13:02
现在已经好了一点了, 前两个月, 我简直好像死了一样!
作者: 陈晓东    时间: 2002-11-19 14:42
分手都仲可以系朋友咖,,, 好似我而家咁,同我以前个女朋友好好朋友咖, 有乜唔可以啊~
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-19 15:54
系甘既话, 你最幸福! 好好珍惜呢分友情啦!
作者: 泪痕    时间: 2002-11-19 19:45
都分了手啦,还做朋友来干什么呢!!!理智一点就是这样了
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-11-19 23:26
分手是一宗错误投资的醒觉。。。。。何必伤心呢? 更好既野会出现响未来的日子里的。。。 过去的日子是用来回忆的,未来的日子是爱来追求的。。。。。 人只有不断地向前跑才会走找到光明前路架。。。。 过去的就让它过去吧。。。。。“它”不当你是朋友你咪狠心D当距死鬼左咯。。。。。
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-20 00:25
唉....情难舍啊
作者: 陈晓东    时间: 2002-11-20 01:49
咁又唔一定话分手无朋友做嘅, 至少我以前个女朋友仲关心我, 我都仲关心佢, 有时男仔同女仔响一齐唔一定要拍拖咖, 做朋友都好好啊!~
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-20 12:23
话晒都曾经深爱过, 仍然挂念是必然的!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-20 12:26
挂住,吾出怪,但时刻想念着,就让自己辛苦
作者: 精灵比目鱼    时间: 2002-11-20 22:21
不过我觉得一个人如果心里爱着别人,哪么在没有放低哪人之前,就不要恋爱了。这样对爱你的人太不公平了。。。。。
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-21 09:33
是的, 还是放不下, 再碰恋爱竟然找不到恋爱的感觉了…… 所以, 看见恋爱, 只能远远的逃开……
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-21 12:43
有时,伤过后,就不想再恋爱
作者: Ken_Master    时间: 2002-11-21 21:47
同感!!同感!!!!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-25 12:23
我的天…… 昨天他终于跟我说话了! 虽然只是在网上跟我说, 但那一刻, 我竟然感动得流泪!
作者: 邓风    时间: 2002-11-25 18:52
那个他难道是我??? 嘻嘻哈哈!
作者: Q版小螞蟻    时间: 2002-11-25 22:19
証明你沒有放得下來,如果你的心放開了,做不做朋友,根本無所謂!!!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-25 22:20
做吾做朋友都系甘啦,我就令愿吾做啦,曾经一起过,现在又做返朋友,点都会有D面左左
作者: Q版小螞蟻    时间: 2002-11-25 22:28
我覺得真系無所謂,I didn't care!!!俾你做到朋友又如何?又咪一樣甘過!!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-27 08:15
可能你不是我, 各人感受都不同, 对于我和第二个“他”来说, 曾是最深爱,所以我不想放弃! TO邓风: 我不认识你,我说的“他”绝对不是你!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-27 11:30
一阵, 我要和他再次见面了, 好开心!
作者: Q版小螞蟻    时间: 2002-11-27 21:01
終於有一天你會知道真相!!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-27 22:05
到时你就会好伤心
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-29 09:46
我终于见返距啦! 好开心! 即使同埋距一齐我总倒霉, 即使总是一齐捱面包, 但系好开心!
作者: 小灵儿    时间: 2002-11-29 10:03
有缘的话去到边都会见得到,........恭喜你! 我希望可以做返朋友啰,但未必个个男仔都咁大方.... 要面对现实的时候就应该去面对.....反正都已经成事实了.....
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-29 12:21
系呀,事实就系事实,无得改变,止终要面对
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-29 23:21
希望我都可以好似蓝月儿甘样...... 希望我都可以犯贱一下
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-30 12:26
不是犯贱, 是幸福! 是失去后再得回的幸福!
作者: 紫柯    时间: 2002-11-30 20:30
甘你地以家系朋友定系情侣啊?好多时D野系要争取架。
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-1 18:25
我已经好努力去争取! 而家我地可以话系情人挂!我都讲吾清啊!~ 不过,同埋距一齐我真系好倒霉! 唉!无计!鬼叫我爱咩!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-1 18:46
曾无数次, 我想放弃…… 曾好几次, 我已放弃…… 但到头来, 痛的只是我自己…… 不想放弃, 我想要天长地久! 可以吗?? 好想……好想……
作者: 周杰伦    时间: 2002-12-1 18:56
我有你甘爱我的女朋友就好了。有时爱真系好疯狂。好投入,难以自拔。不过付出得多系会有相对的所得的。
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-1 19:43
我都想有回报,不过无……
作者: 周杰伦    时间: 2002-12-1 20:01
你试下吾付出,睇下结果会吾会更少。
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-1 22:08
付出越多,牺牲越大
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-2 12:25
我对着他付出过好多好多, 曾经, 得来的只有伤……伤……伤…… 不过现在, 他又再和我在一起了, 即使不常见面, 但我已很满足, 真的, 就这样子我已足够!
作者: 周杰伦    时间: 2002-12-2 12:28
尼D就系回报啦。其实尼D甘想法,你要多D同你男朋友讲啊。等距知道你有几中意距啊。
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-2 12:36
距知道的, 距知我有多爱距, 但残惹既系, 距话距无果种感觉! 不过, 我而家已尽量改变我既性格, 距易知道我好努力, 所以比我机会, 所以, 我一定要努力!
作者: 紫柯    时间: 2002-12-2 15:21
米住,我觉得你系在倒做无用投资咯。其实距想你改变成么样啊?我几担心你甘会一无所获啊。
作者: Q版小螞蟻    时间: 2002-12-2 21:50
愛情是創業版上的科技股,大家都想它好!!!!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-3 12:09
即使到头来一无所有, 即使我所做的所有都只是白费, 我也不会放弃, 我已放弃过一次, 这是上天给我的再一次机会, 我一定要努力去争取, 我要以后可以对我自己说: 我无悔无憾!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-3 12:10
嗯,好呀,做得对呀,做人应该系甘
作者: 紫柯    时间: 2002-12-3 12:34
记住紫柯永远祝福你,吾理结果点样。上帝保佑你。失去距仲有我地。
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-5 08:19
TO:紫柯 系未即系“如果爱的海样干枯了,不要忘记,我们这里还有鱼。”啊???
作者: 紫柯    时间: 2002-12-5 09:06
嗯!嘻嘻,系啊,点都好我会支持你架。边个有烦恼的就来稳我啦!
作者: 淹死的鱼    时间: 2002-12-5 19:42
分手了,就唔会再系朋友,分手了,就唔好再见我,分手了,就唔好再关心我,你既关心,只会令我更难受!
作者: 邓风    时间: 2002-12-5 19:45
甘就叫分手快乐咯~有无甘潇洒啊?
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-6 18:21
我曾经也对他说过跟78楼的说话: “分手了,就唔会再系朋友,分手了,就唔好再见我,分手了,就唔好再关心我,你既关心,只会令我更难受!” 但到头来,当距吾再同你讲野,当距吾再见你,当距吾再关心你,伤的痛的最终都系你自己! 恋爱是个沼泽地,陷进去就再也难全身而退,即使有幸能让你退出,也必定伤痕雷雷! 否则,你并不是真爱!
作者: 紫柯    时间: 2002-12-7 20:05
蓝月儿其实有时真系好想有人可以安慰啊。我以家系自己安慰自己,老母需要我的安慰,我在尼边好多野烦。同个屋主有搞吾好关系,厄老母话我过得好好,其实都吾知咸左几多次啊。好多时要自己安慰自己架。
作者: sims    时间: 2002-12-7 20:24
紫柯的烦恼我们都很明白,你还可以偿试找朋友聊聊,或许你会觉得舒服点呢?坚强点吧,你要得承受自不同方面的压力,路还长着呢!
作者: 开心到傻    时间: 2002-12-7 20:26
系啊! 仲有路要行! 甘快就悲伤.. 吾得既!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-8 12:58
寻日同我朋友 A 倾过, A 系我的朋友也是他的朋友, 我和他的事 A 全都知道! A 同我倾左好耐, 劝我离开距, A 话不忍见我继续陷进这个深坑。 我哭了一大场, 虽然好吾舍得, 但迟早都系痛, 吾舍得都要舍得! 所以, 现在我决定要离开距了! 这次我想得很清楚, 虽然好痛! 正如他所说,他希望我坚强! 哭过这次后我不要再为他哭了! 他欠我太多的泪! 他不值得我为他哭! 我要对得住自己! 我一定要做到!
作者: 航海针    时间: 2002-12-8 16:06
我们连说分手的机会都没有,
作者: 航海针    时间: 2002-12-8 16:10
但愿再见也是朋友
作者: 疾风    时间: 2002-12-8 18:35
分手还是朋友的是人,分手后不是朋友者不是人罗。
作者: 淹死的鱼    时间: 2002-12-8 18:38
当爱已成歌,美丽的往事都已成为风景。潇洒D讲声byebye。如果以后有缘既话,就黎爱多我一次!但依家就让我地各走各路啦!
作者: 淹死的鱼    时间: 2002-12-8 18:40
以下是引用疾风在2002-12-8 18:35:11的发言: 分手还是朋友的是人,分手后不是朋友者不是人罗。
呢个SB从来都未有“恋”过,唔好理距,我为认识距而感到羞耻!
作者: 疾风    时间: 2002-12-8 18:50
靠!失恋之后果然不同凡响啵。
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-9 11:21
以下是引用航海针在2002-12-8 16:06:33的发言: 我们连说分手的机会都没有,
天哪!~ 我都未同讲,吾知边个讲左比距知我既决定, 距真系吾睬我啦!~
作者: 疾风    时间: 2002-12-9 13:17
你条死仔,,,我既事你点知,,我都无话过比你知。
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-9 18:33
吾理我就算! 从没见过如此小气的男人! 即使个心好伤,我也不要了!
作者: Q版小螞蟻    时间: 2002-12-9 21:54
當情已逝,愛不再屬於你的時候,任你點傷心,點流淚,要發生的總會發生!!積極一點啦!!抬起你的頭來!!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-10 12:57
我明白, 就像我果两首歌的歌词:
作者: Q版小螞蟻    时间: 2002-12-11 21:53
明就要知,知就要做,唔好得個講字,行動最實際!!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-12 12:26
我失败, 我无用! 距寻日一打电话比我我就冲左过去, 以前的说话全部变成空话! 那个不争气的心早已不知在何时散落风中……
作者: shasha    时间: 2002-12-12 14:12
天各一方咯.
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-12 15:51
上天注定我今世要死系距手上!
作者: 紫柯    时间: 2002-12-12 17:27
如果我条女可以好似你甘,我打死都同距结婚啊。
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-12 17:42
如果距曾有过你一成既想法, 叫我即刻去死我也愿意! 天哪! 系未我前世欠左你D乜野, 你要我今世黎偿还!
作者: 紫柯    时间: 2002-12-12 17:51
真系惨啊。睇来你都有我10分之1的惨啦。几同情你的,不过有时该放就放啦。记得下次稳好似我甘的男仔就得啦。咔咔
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-12 17:57
呵呵!~ 有缘的话, 12月31号网又会见见咯!~
作者: 紫柯    时间: 2002-12-12 18:08
在边架?
作者: 周杰伦    时间: 2002-12-13 09:29
在鹤山架,你去吾倒的啦。
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-13 12:49
系鹤山咯, 乜你吾系鹤山架? 具体地点而家仲未定啊!~

作者: 紫柯    时间: 2002-12-13 18:54
我吾系鹤山架,我都未去过鹤山啊。不过有几个friend系鹤山的,所以米来左到咯。

作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-14 12:00
甘啊? 甘你得闲未过黎探下我地咯!~
作者: 龙仔    时间: 2002-12-14 12:51
我咪甘! 我分手咪做番朋友! 不过同距冇野講之嘛! 卡卡咔咔卡咔咔
作者: 蓝月儿    时间: 2002-12-14 18:33
我都想啊!~ 无计, 鬼叫我死甘蠢咩!~
作者: 龙仔    时间: 2002-12-15 00:16
甘你咪令到自己可以冇甘蠢囖!
作者: 雪静    时间: 2002-12-15 00:30
车!~!~!~ 你讲晒啦!~!~

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1