Discuz! Board

搜索
热搜: 活动 交友 discuz
楼主: 大咩咩

沙坪边间西餐厅最好~~~~~~

3万

新手上路

帮我稳埋吖。。。。。。。。。。。我要个最靓架/。。。
在我们年少的时候, 我们都渴望自己能无私地爱着所爱的人, 并渴望着所爱的人也能无私的爱着自己! 于是,带着这种信念, 我们在爱的路上出发了! 我微笑,是为了你微笑!!!

新手上路

吾叫都识做咖啦。。。卡卡卡`~

新手上路

winterknight虽然我唔知你系边度。不过我知你肯定唔系系鹤山既。 有时做人唔使甘串既。虽然自已出左国。叫做见识多左小小。不过甘又点? 都唔使系边同乡面前扮晒野既。你以为食过真正既西餐好巴闭咩? 你自问。真正既西餐真系好食过中国人煮既西餐? 比件牛扒你食剩系用果两支酱黎点。会好食过中国人煮既黑椒汁? 或者你既口味唔同呱。又或者你既心压抑住你。西人煮既餐一定好食过中国人煮既西餐。 每人口味唔同。就算真系果只酱汁既味道好食过黑椒汁白汁或其它汁。你都唔使甘黎串自已 国家自已家乡既人吖嘛。
江湖总干事-----天哥 [urL]http://www.heshanren.com[/urL] 力拔狂风歼万敌, 龙吟骇浪卷千舟。 手执闪雷轰天地, 脚踏圪坤震山河。 ————血霸天

3万

新手上路

天哥。。。。。。。。虽然你人在他乡但你心在家乡而且仲甘有我地心真系另人好感动吖。。。鼻涕都流晒出来。。。。。。。你唔信呀??我装住距留返你返来去食鱼宴个阵比你睇。。。。。。。
在我们年少的时候, 我们都渴望自己能无私地爱着所爱的人, 并渴望着所爱的人也能无私的爱着自己! 于是,带着这种信念, 我们在爱的路上出发了! 我微笑,是为了你微笑!!!

3万

新手上路

以下是引用winterknight在2002-10-24 15:05:04的发言: 对于沙坪这么一个弹丸之地, 能出了铭香, 阿波罗之类的料理店已经算很不错了, 你当然不能要求他们的质量和native的西方国家料理相比啦. 铭香的氛围和服务态度都可圈可点, 料理上嘛, 过得去啦...阿波罗的都可以作为一个换换口味的落脚点, 但我觉得"下不为例"咯...
真系好寸啊!搞错阿你!
[glow=255,yellow,2][color=blue]Wherever you go,whatever you do, I will be right here waiting for you. Whatever it tastes or how my heart breaks, I will be right here waiting for you........FOREVER!!!!![/color][/glow]

2万

新手上路

食惯日本菜啲人呢.....讲嘢都系大牙啲架啦... 又唔见佢晒下佢日日食个啲日本菜..........人哋讲到西餐个时佢又张开个口得个^O^
http://www.hsrbbs.com/photo/chris01.gifI like english,design,shopping,etc

3万

新手上路

正式既。。。。。。。。。。(沙坪话)唔知饮水不思源个D人识唔识听喇。。。。。。

3万

新手上路

我唸佢唔識囉,可能連中文都唔會囉
[glow=255,yellow,2][color=blue]Wherever you go,whatever you do, I will be right here waiting for you. Whatever it tastes or how my heart breaks, I will be right here waiting for you........FOREVER!!!!![/color][/glow]

新手上路

血霸天: 你讲你自己还系讲我啊... Seattle之嘛, 有咩甘巴闭嗟, 吃左几餐steak, omelette, 就以为懂得咩叫西餐阿? "系美国既超市RIB STEAK卖几钱磅你又知唔知?"...可笑, 那不是废话吗? 有唔见你问我享法国的supermarket cheese点卖? 又或者享Italy restaurant度Panna Cotta 几钱? 我知我窜...但我有本钱窜啊, 唔学得D人问来问去剩系识STEAK!

新手上路

我事实无乜甘巴闭。我都只不过系比D无知妇孺识多小小野。唔似得D人甘。 以为自已识几句英文就系度老HI。如果你系见识广既。就唔会有甘多人系度老HI你啦。 识小小就系甘多人面前老HI。。超。我最唔顺你呢种人。真系唔用粗口叼多你两句都唔得。 成只HI甘。事实上我无点食西餐。因为我睇见就想呕。我谂我煎既牛扒同整既奄列。多过你呢世人食既。 你又凭乜野系我面前老HI?系我面前讲西餐点点点。。叼。。
江湖总干事-----天哥 [urL]http://www.heshanren.com[/urL] 力拔狂风歼万敌, 龙吟骇浪卷千舟。 手执闪雷轰天地, 脚踏圪坤震山河。 ————血霸天