心跳的回忆

标题: 求學古劳咏春 [打印本页]

作者: SamPang    时间: 2004-3-28 18:02
标题: 求學古劳咏春
大家好! 小弟虽身在香港,但有舆趣学习古劳咏春一系。
未知各路英雄有否推介?本人联系地址 yeungkaipang@hotmail.com 感谢 SamPang
作者: Jimmy    时间: 2004-3-28 19:08
我识FING春...........
作者: SamPang    时间: 2004-3-28 19:19
LOL. Indeed I know how to fing chun too. but I am looking for Wing Chun ar. My friend
作者: ghost    时间: 2004-3-29 00:02
沙坪有间咏春馆啫
作者: 鋒    时间: 2004-3-29 09:51
系?
點解我唔知既? 我可以去學嗎?
作者: ghost    时间: 2004-3-29 10:52
可以。。好像500元學費。。。。 其實。。你可以比錢我我教你南拳同長拳嗜。。。。。 我學過架。。 雖然我最熟系五步拳,但系南拳同長拳我都仲記得架!
作者: Jimmy    时间: 2004-3-29 14:04
我识拾字拳.......... 真系拾字嚟架........
作者: 明知故犯    时间: 2004-3-29 14:24
小弟幼时闲习散打,如有兴趣,请从速报名! 过时不候!敬请留意!
作者: 非也    时间: 2004-3-29 14:51
我古劳架嘛,做咩唔问我者。。。。。
作者: 明知故犯    时间: 2004-3-29 15:11
车。。。。古劳大嗮咩。 咁你识唔识整洗头水??? 就算古劳人都唔一定识咖~~~~ 猪头!
作者: 非也    时间: 2004-3-29 15:13
。。。。 人地又无话大晒,你无端端话人地做咩啵~!!! 我只不过系话我有可能知之嘛。。。。。 衰人!!
作者: 明知故犯    时间: 2004-3-29 15:30
55555555555555555 你又点知我系衰人呀??? 你知道就好,无讲出来吖嘛。我怕羞咖!!!

作者: Jimmy    时间: 2004-3-29 16:52
以下是引用明知故犯在2004-3-29 15:11:00的发言:
车。。。。古劳大嗮咩。 咁你识唔识整洗头水??? 就算古劳人都唔一定识咖~~~~ 猪头!
古劳人同整洗头水有乜关系?? 明仔.......话过我听................

作者: ghost    时间: 2004-3-29 18:13
古勞有個化妝王國“艾琳”
作者: 明知故犯    时间: 2004-3-29 20:44
9494。。。。。。
作者: SamPang    时间: 2004-3-30 08:56
以下是引用非也在2004-3-29 14:51:00的发言:
我古劳架嘛,做咩唔问我者。。。。。

非也, 假若非小姐熟古劳,小弟可到古劳一行了解实情。 我对古劳地方,名胜,和咏春都甚有舆趣。 有空请舆我联系。yeungkaipang@hotmail.com 谢谢
作者: Dino_f    时间: 2004-3-30 09:02
老人家忠告:
不要單獨與陌生網友會面!!
作者: ghost    时间: 2004-3-30 09:05
但系,如果系我地呢一D版主管理員陪同下一齊去就唔同啦。 安全感也大D啦。。。
作者: Jimmy    时间: 2004-3-30 09:48
系啊...安全.............有我带路.........安全........... 我有朋友学过.................
作者: SamPang    时间: 2004-3-30 09:55
多谢Dino兄的忠告。 小弟实在太大意,纲友见面实在有一定的危险牲。只因小弟得知略有消息便失了方寸。对不起。 我在银行工作多年,但刚刚转换工作环境。所从有空,便想到古劳一行了解古劳咏春实情。并无非份之想。 谢谢 PS. 未知在古劳设馆的是冯家或是古家呢?
作者: Jimmy    时间: 2004-3-30 09:57
我姓冯................ .......应该系冯家............
作者: 小林林    时间: 2004-3-30 14:21
系沙坪有间拉!在新成宛2区!
作者: SamPang    时间: 2004-3-30 22:14
小林林, 未知有否联系电话,方便小弟了解馆中情况? 因我身在香港未能亲身到访。 非常感谢。
作者: 无聊的三月    时间: 2004-3-31 22:52
应应该系冯家 因为我都性冯
作者: SamPang    时间: 2004-3-31 23:11
请问你是学古劳咏春吗? 如果系我就有好多野想问。
作者: 17    时间: 2004-4-3 16:00
哗~~~乜咁岩,我都係姓冯咖,真係同姓一家亲喇。我老表都係古劳嘅,佢有好多朋友都识咏春咖。。
作者: SamPang    时间: 2004-4-6 01:25
有冇兴趣大家認識呀? 我認直!請问學的是馮振定馮廉一系? 勞煩哂。
作者: Jimmy    时间: 2004-4-6 21:32
我有两个朋友学过.................交咗几千蚊..........学识点样扎马........放屁!!!! 我仲好打过拒..............唉.............我同拒试过手啦................未够我果一皮......... 我一拳打得爆块木门...........拒树皮都唔擦损一下..........真系羞家.....
作者: 血霸天    时间: 2004-4-7 07:15
讲泳春都唔问下当年坦克既闭门弟子。。。。。我?? 虽然我未满师就嫌辛苦逃走。 不过泳春既11下半既拳种我都仲记得下。。 而家沙坪果间系我老表开既。正教头。冯炎良*古劳木便村姓冯*(即当年沙坪最响朵既坦克) (不过巨唔会再教人既。只系挂名) 而家沙坪既泳春武馆正教头兼老细。候德贤。
作者: Dino_f    时间: 2004-4-7 09:30
弘揚中國武術!發揚中國俠士精神! 中國人民萬歲!
中華民族萬歲!
作者: Jimmy    时间: 2004-4-7 11:40
垣克挂住赌钱.............唉...........
作者: 17    时间: 2004-4-9 21:29
哦。乜我地姓冯个名咁响咖。。 睇嚟我地都要学番两手唔好失礼先得。。
作者: 胡子哥    时间: 2004-4-11 15:07
好辛苦噶~ 我舅父会啊~ 帮人睇场噶~ 距教过我啊~ 好辛苦噶~
作者: ★靓坤★    时间: 2004-4-11 15:42
[U][B][move][fly]晕 啊 自己去古劳找人啊嘛
晕啊 [/fly][/move][/B][/U]
作者: mark    时间: 2004-4-11 17:37
哗~~~~~~~~~~~~个个好似晒命甘,我不唔知乜野叫功夫.我只系识世界烂仔拉登唔洗同你打既,拒有尖端既武器好打都无用.
作者: KWTang    时间: 2004-6-17 13:01
学功夫好牛精伽
作者: 8246    时间: 2004-6-17 16:02
救世主来啦~~~~~我~~~~土生土长既古劳人~~ 我啊叔~~~~咏春高手~~ 我~~`十岁跟我啊叔学咏春学左几年~`~`一个字~~~~竞 不过我无练几年~~~~~吾记得晒啦~~~~555555555555
作者: Mint    时间: 2004-6-18 13:53
我个friend个老豆是教这个滴
作者: 忘不了    时间: 2004-6-19 23:24
我乜都唔识,有支枪!谁来同我只秋?

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1