心跳的回忆

标题: 女朋友用电脑 [打印本页]

作者: 学友    时间: 2002-11-22 17:31
标题: 女朋友用电脑
前段时间,我买了块电视卡,装在电脑上看电视的。正好我的女朋友来找我玩,她是电脑白痴,就会上QQ,我在她面前演示了一番, 她果然用崇拜的语气说: 你好厉害,电脑都能看电视啊?   “小意思啦!”   “你好棒啊!”   “呵呵!”   “我也要玩!”   “好啊!你先玩,我给你拿饮料去。” 等我回来,发现女朋友不见了 ,电脑萤幕却留下了一堆字: C:\电视 Bad command or file name C:\看电视 Bad command or file name C:\开电视 Bad command or file name C:\打开电视 Bad command or file name C:\电视开 Bad command or file name C:\开 Bad command or file name C:\我要看电视 Bad command or file name C:\我要看中央6 Bad command or file name C:\卫视中文 Bad command or file name C:\ ......我要看电视啦! Bad command or file name C:\我火大罗 Bad command or file name C:\到底给不给看ㄚ Bad command or file name C:\@!$!$!$!~!@~!#~~%%@^@$^@$^$^ Bad command or file name C:\臭电视 Bad command or file name C:\以後不跟你玩了 Bad command or file name C:\唉呦...拜托啦...开一下 Bad command or file name C:\真的不开 Bad command or file name C:\真的.... Bad command or file name C:\好...给我记住... Bad command or file name C:\FORMAT C:
作者: 零弧度    时间: 2002-11-22 18:15
呵呵,可爱。
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-11-22 19:06
哈哈哈。。。连DOS都唔识用,居然识得FORMAT???偑服啊。。。。 乜DOS可以打中文咖咩???
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-22 22:34
DOS,系无中文版的
作者: Ken_Master    时间: 2002-11-22 23:50
发帖果个正白痴!!!DOS可以打中文0既咩??MS-DOS就得!! 甘你条女你话得系电脑白痴!!又点会Format命令啊?? 唉~~~~~~~~~~~好心你作D野唔好甘假啦!!!
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-11-23 12:11
其实个笑话,我好早之前就见过啦,都唔係佢作。。仲有,,楼上的,唔该你尊重一下发贴人。。OK?
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-23 12:38
咪就系,甘样骂人,好伤人架,都吾比D面人地既,真系为发贴人惨咯~ 不过,真系好无聊,都吾好笑的笑话
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-23 12:38
不如我讲个笑话比你地听呀。。。。。。。。。。。其实笑话好好笑。
作者: TIM    时间: 2002-11-23 14:10
稳来讲~
作者: 学友    时间: 2002-11-23 16:53
啊,唔好笑咩!其实果个就系MS-DOS嘛!!
作者: 小芝芝    时间: 2002-11-23 16:53
正式既!
作者: Ken_Master    时间: 2002-11-24 00:37
以下是引用芝士加朱古力在2002-11-23 12:11:39的发言: 其实个笑话,我好早之前就见过啦,都唔係佢作。。仲有,,楼上的,唔该你尊重一下发贴人。。OK?
呵呵!!唔好意思!!!我会跟进咖啦!!!OK!!!??一时手快姐!!!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-25 22:33
晕,一时手快,口直心快,要改啦,咪如果甘样对GF,就死硬啦
作者: 乾隆    时间: 2002-11-26 13:44
改左小小,有人发过啦
作者: 学友    时间: 2002-11-26 17:57
要想得到人地嘅尊重就应该尊重别人!!!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-26 18:01
系呀,如果连人地都吾尊重,甘别人都不会尊重你自己啦
作者: 东门吸水    时间: 2002-11-28 17:59

作者: 疾风    时间: 2002-11-30 13:08
cow,错漏百出,在DOS下屏幕只能显示25行文字,你个屏幕能显示39行?个只女朋友唔会用计算机点都会识得运行中文平台?
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-30 13:47
咪就系,所以应该系呃人架啦
作者: 学友    时间: 2002-11-30 17:23
作古仔呃细路哥啫喱!
作者: 秋暮    时间: 2002-12-1 11:12
前后有矛盾,白痴到再白痴都唔会去DOS啦,距乜都唔识又点会去到DOS呢? 既然演示过,个女仔都应该知道系系WINDOWS下运行架啦,点解会去DOS睇啊? 仲有,如果大家想用电脑睇电话我建议都系买个电视盒好D啊,无电波干扰会睇得清D, 加上电视盒带摇控,方便好多架!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-1 11:27
哈哈,距分明讲紧自己女朋友笨,呢架D女仔先无甘蠢呀,我地现在已经醒左好多架啦,比你地男仔更聪明架啦
作者: 秋暮    时间: 2002-12-1 11:39
系真唔系啊,唔好吹水播。
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-1 11:54
甘系者,不过,更聪明的女人,在男人面前都是软弱的
作者: 秋暮    时间: 2002-12-1 13:34
好似你甘啊?
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-1 13:48
其实边个女人吾系甘呀,吾通你真系想自己的GF聪明过自己,有用过自己咩,如果系甘,咪乜都比GF踩住离食
作者: 周杰伦    时间: 2002-12-1 16:18
其实,女仔的依赖性就系甘养成的。不过男仔的独立性都系因为尼个原因而产生的。
作者: 秋暮    时间: 2002-12-1 17:01
其实,我觉得就算自己个GF比自己叻都唔系一件坏事啊,每上人都唔同架啦,其实你睇真D会发觉宜家D女仔的确系比男仔叻架,只不过因为旧社会遗留落黎既一D思想仲影响紧我地姐,作有新新人类,到在我地尼一代人,男仔同女仔边个叻D已经唔再重要啦。
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-1 22:26
以下是引用周杰伦在2002-12-1 16:18:55的发言: 其实,女仔的依赖性就系甘养成的。不过男仔的独立性都系因为尼个原因而产生的。
哈哈,乜甘架,不过男仔系永远比女仔独立架啦,要照顾GF阿嘛
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-1 22:27
以下是引用秋暮在2002-12-1 17:01:14的发言: 其实,我觉得就算自己个GF比自己叻都唔系一件坏事啊,每上人都唔同架啦,其实你睇真D会发觉宜家D女仔的确系比男仔叻架,只不过因为旧社会遗留落黎既一D思想仲影响紧我地姐,作有新新人类,到在我地尼一代人,男仔同女仔边个叻D已经唔再重要啦。
系呀系呀,现在读书里,好多都系女仔比男仔叻,不过,叻极的女孩子在BF面前都是变得笨笨的小羊羊,听听话话架啦
作者: 紫柯    时间: 2002-12-2 08:14
有没甘夸?
作者: 秋暮    时间: 2002-12-2 10:00
系事实
作者: 周杰伦    时间: 2002-12-2 12:07
点解我条女甘醒。同左我啪拖之后从倒数第1边倒顺数20。犀吾犀利。
作者: 秋暮    时间: 2002-12-2 15:17
好犀利啊!!
作者: 听海    时间: 2002-12-2 15:38
哗!!!
作者: 周杰伦    时间: 2002-12-2 15:54
爱情的力量就系甘啦。哈哈。
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-4 22:47
爱情真的这么伟大?令世上许多人去享受爱的感觉!~
作者: sims    时间: 2002-12-5 19:13
她学一半吾学一半,真系够惊阿
作者: 芝士加朱古力    时间: 2002-12-5 19:16
我依家知道DOS点用中文啦 不过可能在我地学校D机先得 入PDOS95啊,阿鱼,你地班知唔知啊??我地入果度做中文嘅C语言啊
作者: sims    时间: 2002-12-5 19:36
其实DOS好好用阿,我部机吾装DOS,好多经典游戏玩吾到阿。
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-5 21:03
吾系嘛,点解DOS,可以吾装既,用架既咩?
作者: 小光    时间: 2002-12-6 02:03
我来灌水嘅```````吾好打我``
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-12-6 23:48
你。。。。。。。。。。。。。。大胆啵,灌水,仲讲埋出离,你好收手啦,咪我同芝士行动架

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1