心跳的回忆

标题: 生命-------------给我的亡友 [打印本页]

作者: 明知故犯    时间: 2002-11-9 15:14
标题: 生命-------------给我的亡友
阿康,对于你既死我唔知想讲D乜,本来想揸番起已经好耐无掂过既笔为你写番D野既。。 不过而家都于事无补,读书时以前成日帮你写作文,写情信追女仔。。但是而家你就比我快走咗一步好想为你写D野,不过我已经无咗果份心情。。。作未读书时学校既第一才子,而家你去世。我竟然唔想写番D野来怀念你。。。。。。。。。。 你话过今年要等你第6嗰姐姐嫁埋先要距今年既利是既。。。。点解你唔等埋先去啊。。 你讲野都唔讲信用既。。。我得知你去世既时候,我接电话既手都震埋,我好唔想相信呢嗰系一个事实,但是你的确已经离我远去。。。我会怀念读书时我帮你写作文,写情信追女仔既日子。。毕业之后我地虽然少咗联络,但你还是我最好既老友 阿康你系我最好既同学,最好既朋友,最好既兄弟。。。。 你以前送比我条珠链我会一直戴住嘎。。 我会好挂住你嘎。。。 你系天堂睇住我啊,我会努力做人嘎嘞。。。。 而家我虽然唔想揸笔为你写D野,但是我揾咗首歌送比你          周华健既《朋友》 这些年 一个人 风也过 雨也走 有过泪 有过错 还记得坚持甚麽 真爱过 才会懂 会寂寞 会回首 终有梦 终有你 在心中 朋友 一生一起走 那些日子 不再有 一句话 一辈子 一生情 一杯酒 朋友 不曾孤单过 一声朋友 你会懂 还有伤 还有痛 还要走 还有我
作者: 开心^^到傻    时间: 2002-11-9 15:16
呜~~~~ 好感动啊!
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-9 15:19
大家睇还睇。。唔好踩我只贴啊。。。踩我贴者就是与我明知故犯为敌。。。。
作者: 零弧度    时间: 2002-11-9 15:28
吾好甘伤心了,你比心机D做野,开心D做人,相信拒在世界的另一个地方知道也会很开心的有人说过,这只是另一种存在,你想念拒,拒会感应到,会为你祝福的。
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-9 15:30
前几日我还同你有讲有笑倾紧计。。 估唔到第二日你就甘样去咗。。。。。。。 你还未结婚嘎,你忍心就甘样去咗咩。。。 你还话过同我一齐开公司做世界。。。。 点解你甘无信用 衰仔我一嗰人好好受咩。。 你甘残忍丢低我一嗰人咩
作者: 零弧度    时间: 2002-11-9 16:04
你吾好甘啦,相信拒都吾想见到你甘样架。
作者: 开心^^到傻    时间: 2002-11-9 16:15
就系咯!
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-9 16:36
阿康,以前读书时一到星期六日,你就会打电话比我嘞,“明少,去唔去饮茶啊?”。。 果时我地两个人次次星期六日都去饮茶既,。。我记得有一次你同我都冇带钱出街,你就卖咗你部单车,将D钱去饮茶。。惗起来都几搞笑。。我还好想听多次你呢句话---“明少,去唔去饮茶啊?”。。。呢一句话系我地两个人既默契,而且我知道呢一句话已经成为永恒。。以后都冇机会再系我耳边出现。。。。
作者: 开心^^到傻    时间: 2002-11-9 16:42
又提伤心野?
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-9 16:46
好感动! 朋友,真心的朋友好难~~~~珍惜珍惜~~~!
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-9 16:47
本贴纯为悼念亡友。。。。灌水人员请冇系度阿之阿咗
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-9 16:51
本来今日想去拜下你。。不过我都系无去。。去咗又可以点?你都冇可能再系我面前出现 我既心好痛。。。你忍心要你阿妈白头人送黑头人咩?你系天堂会开心咩?你点做人地嗰仔啊????唉。。不过一切都已经过咗去囖。。。 明年11月6日我会探你
作者: 开心^^到傻    时间: 2002-11-9 16:53
你吾好再伤心啦! 你朋友回记住你概
作者: 邓风    时间: 2002-11-9 18:23
让我们祝他在那一方过得快乐吧!
作者: 开心^^到傻    时间: 2002-11-9 18:32
嗯~~~ 巨一定会开心!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-9 18:47
生命, 总是脆弱…… 在你没去在意的时侯, 生命总是那麽的静悄悄…… 到你留意的时侯, 它却不知在何时已偷偷溜走…… ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 只能说一句, 在有生之年好好珍惜自己的生命吧! (即使我自己也做不到……)
作者: 开心^^到傻    时间: 2002-11-9 18:51
系啊~~
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-9 21:04
阿康我应唔应该为你而哭一次呢??? 虽然你我都系男仔
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-10 12:55
别哭! 他不会希望见到你哭! 坚强一点吧!
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-10 15:42
寻晚我揾以前系沙中读书时既毕业相。。。以前你总会讲:“明少,睇晒成嗰沙中我地班都算多靓仔囖,,阿胜,还有你。可惜你唔中意媾女”。。。。。。。。。 果张毕业相我慢慢睇落去,发觉原来最靓仔既系你。。。。。
作者: 血霸天    时间: 2002-11-10 23:53
难得一个知已。一个最好既朋友。就甘走左。真系可惜。遗憾。。 不过人死都已经不能复生啦。。睇开D啦。完成巨未完成既心愿啦。
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-11 02:21
由1995年8月1号识你到现在。。。4日前你过身,呢4日我脑海涌起以前好多片段。。每晚我返到家中,听住收音机,我PH值>7既野溢满眼眶,泪水已经唔系女人既本钱,哭也唔系女人既专利。。。。。。
作者: 邓风    时间: 2002-11-11 16:50
明少的心情大家系可以理解的!!!! 男人哭吧不是罪!!! 哭出黎会舒服D嘅!
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-11 18:40
吾好哭啦,坚强D啦,你的亡友,都不想见到你甘伤心的样子喔
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-11 18:58
哭, 一次就够了!
作者: 邓风    时间: 2002-11-11 20:44
我都唔知哭过一次啦~!!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-11 20:57
我自己都系, 识讲吾识吾做, 无鬼用!
作者: 邓风    时间: 2002-11-11 21:04
都系自己爱得深啫! 无错架! 唔好怪自己,自己其实系最可怜的啊!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-11 21:07
讲得无错, 最可怜的其实系自己!
作者: 邓风    时间: 2002-11-11 21:09
所以我地应该懂得爱锡自己!! 开心D啦!!! 嘻嘻哈哈!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-11 21:10
好的! 笑一个 ^_^
作者: 邓风    时间: 2002-11-11 21:12
我同你笑两个!^_^ *_*
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-11 21:19
咔咔…… ^_^ ^-^ ^@^ ^&^ ^0^
作者: 邓风    时间: 2002-11-11 21:21
呵呵呵!!! 得咯唔好傻笑啊!!! 嘻嘻哈哈!
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-11 21:35
晕!~ 呢D吾系叫做傻, 系叫做可爱哦!~
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-17 22:28
阿康你离去有十多日嘞,我直到今日都还未去睇过你,可能我唔想面对你已死既现实,又可能我唔想见到你一个人孤灵灵系山上面的一座孤坟......过几日嘞,我会入去玉桥睇下嘞...
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-17 22:33
点解你一个甘好既人就要死,我又唔去揾野做,又抽烟,又饮酒,样样唔好既野我都有份...点解唔系我去死喔... 如果可以既话我愿同你交换,我代你去坐呢座孤坟
作者: 蓝月儿    时间: 2002-11-18 08:56
唉!~ 在聊天室见你老是口花花, 想不到内心也是个感性的人!~
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-18 14:00
阿康,星期六我地几嗰你生前好友可能会入来睇你啊....等我地入来啊...
作者: 邓风    时间: 2002-11-18 19:45
明少系一个好好嘅男仔黎架!
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-18 22:21
阿康,有件好笑野要同你讲下。。上日我去打球见到一嗰打球动作好似你既人,动作好似只八爪鱼,我竟然走埋去问佢要电话,好彩裹嗰人系我表哥识得既,如果唔系就真系笑死人囖
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-21 00:40
阿康,你知道而家好多以前既同学朋友都知道你既事。。距地都觉得你既离开都好可惜。。 距地话你甘好仔都会甘样。。距地好伤心啊。。
作者: 小光    时间: 2002-11-21 00:59
节哀顺便`同时为你有一个咁好嘅朋友感到开心`亦都为你失去一个咁好嘅朋友感到伤心
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-21 01:05
多谢你啊。。不过我觉得好可惜囖。。。因为我老友明年就要结婚囖,甘就去咗,唉
作者: 邓风    时间: 2002-11-21 17:38
让一切随风吧!
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-21 22:10
希望距开心囖
作者: 邓风    时间: 2002-11-21 22:11
你个HI佬搞埋甘多野搞到个网慢到閪甘啊!
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-21 23:03
我知啊!!使鬼我嗰签名多野啊!!!
作者: 邓风    时间: 2002-11-21 23:05
帮我搞埋啊!!!!
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-21 23:58
得囖。。。老友嘛。。。
作者: 邓风    时间: 2002-11-23 19:44
果然好兄弟!
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-24 01:21
除咗你,我已经无几多人陪到我嘞....
作者: 邓风    时间: 2002-11-24 10:39
大家好兄弟唔使讲野!!!
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-25 02:05
唉/....呢嗰星期我都无入去睇下距啊.. 唔知距会唔会怪我呢??
作者: 邓风    时间: 2002-11-25 18:51
有心就得咯,拒会明白你的!
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-25 22:14
我几惊距今晚三更半夜上来揾我啊..... 嘻嘻
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-25 22:19
哗,乜你甘离讲野都有架,呵呵~~~你地甘好朋友,距一定吾会忘记你既
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-25 22:53
不过我又好想距会报梦俾我吖
作者: 邓风    时间: 2002-11-27 15:15
真系死都记得你咯! 哈哈哈~~
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-27 22:40
我死都记得你知衰神添啊
作者: 邓风    时间: 2002-11-28 19:11
哈哈哈~~~ 大家甘老友唔使甘客气咯~~ 记得有垃圾收个阵叫埋我去啊~~ 嘻嘻哈哈~~
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-28 22:30
使鬼你无上去宝丽金啊!!! 呢排好鬼多啊
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-28 22:32
听讲果D地方,好多捞妹捞佬架,你地中意去咩?
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-28 22:33
我又听讲风风好中意执垃圾咖!! 佢就岩嗮囖
作者: 阿Yu鱼仔    时间: 2002-11-28 22:36
甘你咪介绍比距咯,等距去多D呀
作者: 明知故犯    时间: 2002-11-28 22:45
使你教咩!!! 风风今晚一定会去既!!
作者: 小小芝芝    时间: 2002-11-30 07:29
明少,加油啊!人虽死,但系距在你心中依然生存,系吾系?

欢迎光临 心跳的回忆 (http://www.hsrbbs.com/) Powered by Discuz! X3.1