8246 发表于 2004-10-14 12:35:00

探讨鹤山人既消费水平

沙平近段时间开左吾小专卖店~~~~入边D野贵吾贵就见人见智啦,

但系我个人认为对于鹤山人既人均收入来讲都系贵~~~

甘样我就想问鹤山人既消费水平到底有几高???哩D专卖店起鹤山到底撑得有几耐~~

(迟下"起新天地"个度又开间M记,已经有间KFC,甘到底有几多人去食??)

如果起沙平开间专卖adidas NIKE       puma等名牌体育用品专门店,到底有无得赚,有无人买得起?????

大家发表下自己既意见啦~~~~~~

Mint 发表于 2004-10-14 12:46:00

我有一个朋友既表哥系XX名牌体育用品专门店。。。

入面既鞋都系A货,同生生个D既一样。。。价钱只不过比生生贵几倍

8246 发表于 2004-10-15 14:22:00

有无甘笋啊????

最起码都要400蚊以上一对啦~~~

我系话如果真系甘贵究竟有几多个鹤山人买得起???

kiko 发表于 2004-10-19 05:51:00

沙坪的消费绝对系高嘅!

但沙坪的人的收入绝对唔高嘅!

8246 发表于 2004-10-19 22:17:00

甘起沙坪开专门店有数为吗??

非也 发表于 2004-10-22 01:19:00

有架,如果你开D有名气既牌子既专门店就有。

依家好多人都钟意去广州个边SHOPPING啦,因为沙坪呢D牌子店少啊嘛。

只要款式多,价钱合理,甘可以留住好多客架啦。

好似你讲ADIDAS甘,应该会几好生意,因为好多人都愿意罗几百蚊出黎买一对跟得上潮流既运动鞋。

8246 发表于 2004-10-22 02:07:00

不过我吾见得鹤山人既消费有甘高喔~~

收入水平乜吾系同消费水平持平既咩??

非也 发表于 2004-10-22 02:18:00

你认为呢?! 你都系沙坪人,睇下你身边既朋友就知了。。。。

毕竟沙坪既小康家庭都几多下。。。 你唔觉得沙坪D十几二十岁既人打扮得越来越入时咩?!

十几二十岁个D消费群,唔可以忽视哦。。。。。

8246 发表于 2004-10-22 23:02:00

我系古劳加~~~~~

非也 发表于 2004-10-23 02:50:00

有分别咩,认真考虑下罗。。。。
页: [1]
查看完整版本: 探讨鹤山人既消费水平