明知故犯 发表于 2003-10-15 11:40:00

这次我们真的最后一次分手

其实这个决定我只是今早才决定。。

凌晨我上通宵班,傍晚7点几你先在中山休息回来沙坪,夜晚9点的时候你话要和旧同事聚一聚,但是你到凌晨5点才到我上班的地方找我,累我担心你整个晚上,你居然还可以笑笑口地对我讲:“我同事请我去酒吧玩嘛,之后我去咗XX网吧上网囖,上到累咗就顺便在那里睡着咗。”
我听咗之后好激气,你男朋友我都在网吧上班,你就去其他网吧上网,你宁愿在其他网吧睡觉都不愿来陪下我,当时那种感觉真的好难受,如果你唔想陪我上班,你可以返我家睡觉吖,唉!!!!!!!!!其实呢件事只是一件小事,不过从呢件事我已经知道我们已经无咗恋爱的感觉。
早上10点我送你去搭车返去佛山,在路上我吞吞吐吐咗十几分钟才将“我们还是分开一段时间比较好”这几个字讲得出口。。。。。。。。。。。。。呢十几个字你知道我要下几大的决心才讲得出口嘛?你一定唔知!!因为你唔是我。

之后你就回了一句:“嗯,我知道了,你唔使送我去啦,你自己返去先啦”。。

在回来的路上我的眼好蒙好蒙,我尽可能唔哭出来,我走到一条后巷拿出一支烟点着,我只希望其他人以为我只是俾烟熏红咗眼睛,熏到满眼都是眼泪。。。。
回到网吧发呢只贴之前,我的情绪还是好低落,但我唔想其他人同情我,安慰我。我要学会强颜欢笑
我自己的事自己搞掂自己负责。。。。。。。

以后我会将自己深埋在烟雾当中~~~~~~~~~~~~~~~~~~

阿Yu鱼仔 发表于 2003-10-15 18:18:00

悲剧!

女去女还在!

音乐无限之吉他手 发表于 2003-10-16 02:16:00

走佐咪愠过个咯,我要女够跟人走佐佬啦,又唔系甘,唔通去死佐距咩,我无甘傻~~

枫暴 发表于 2003-10-16 13:39:00

系囖!!
大把靓女啦!!!
唔好甘著着喔~~~~~~~~~~~~~~~~
我唔值得你对我甘好喔~~~~~~~~~~~~
我以为你无事咋!!!
我以为你好想讲出口咋!!甘我米转身就走啦!
你都讲到出口唔通我赖死啊???

枫暴 发表于 2003-10-16 13:42:00

散咗就散咗啦!!
吾好唱通街甘得吗??
好烦啊!!
仲有咩好讲啫??
吾好再讲甘多野好唔好??

鹤山滑嘟嘟 发表于 2003-10-16 17:50:00

讲多D,唔讲D人要点知你地D野呢。

明知故犯 发表于 2003-10-16 22:06:00

从认识你的第一日到今日或者以后的日子我始终都坚信我最爱的人就是你。。。。。。

其实我真系唔想分手,我发觉你对我的感觉已经开始变质,已经开始慢慢变淡,连最起码出街想拖一下你的手你都嫌三嫌四。所以我只有被逼讲出分手。。。我真系唔想咖,我都好痛苦。

我对你唔够好,我希望你呢一班火车可以找到一嗰最好的,最幸福的终站!!!

衷心的祝望!

鹤山滑嘟嘟 发表于 2003-10-17 21:20:00

太精彩了,讲多D添~~~

邓风 发表于 2003-10-18 14:10:00

哗!好感动哦!

鹤山滑嘟嘟 发表于 2003-10-18 17:20:00

是罗,简直就是听者伤心见者流泪。。。。
太感动啦~~~~~~
页: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 这次我们真的最后一次分手