谷行云 发表于 2003-6-4 20:35:00

女追男,真的隔层纱吗?

经常有人话:男追女,隔座山。女追男,隔层纱。
女追男的真的这么容易吗?
有多少女孩子真的有这么大的胆子?至小,我没有。
哈哈~~~~

菜菜 发表于 2003-6-4 20:56:00

有的,幸福是要争取的.假如我遇到的话我会主动

17 发表于 2003-6-4 20:57:00

嗯!我说不一定吧!
不过如果两个人都有感觉,大家都适合的话。尝试俾机会大家相处下!

17 发表于 2003-6-4 21:00:00

不过我谂呢啲事情不要太过急进,经终要给一些时间大家了解。

小灵儿 发表于 2003-6-4 21:08:00

objection!

表面上系正确的,但女追男换来的结果只会是失败,因为女追男,通常会被人认为"唔值钱"
正常来讲男人对"送上门的东西"系没有反抗能力,佢地只会认为几经辛苦后追回来的才会值钱,
但过后...男的通常会觉得你冇啲矜持所以身为女方最好就唔好做主动啦!

17 发表于 2003-6-4 21:37:00

嗯!每件事情都唔一样,唔可以咁快就下定论。
不过妳又唔错得晒嘅,经终人係善变嘅动物。
可能到最后係果个男仔会追番个女仔都唔出奇咖!
唉!~~~~~~~

敏头 发表于 2003-6-4 22:32:00

唉``````我就唔会甘主动拉。。。
我宁愿默默甘中意距。。唔比距知好过拉。。。
费事知道佐之后连朋友都无得做。。。甘果阵米总伤??
不过我有个F。。。。距?(女)既幸福就系自己争取番离加。。。
本来初初个男既都唔中意距加。。。。
但到而家距地真系好好感情吖。。。成日系度洒花窗添吖。。。。
我真系好羡慕距加。。。好羡慕距既果种勇气吖。。。。。

屎屎 发表于 2003-6-4 22:52:00

但也有人说过
"男人睇唔起追他的女人,而女人就看不起追她的男人"

我觉得其实呢句话真系好有道理

小光 发表于 2003-6-5 14:29:00

以下是引用敏头在2003-6-4 22:32:08的发言:
唉``````我就唔会甘主动拉。。。
我宁愿默默甘中意距。。唔比距知好过拉。。。
费事知道佐之后连朋友都无得做。。。甘果阵米总伤??
不过我有个F。。。。距?(女)既幸福就系自己争取番离加。。。
本来初初个男既都唔中意距加。。。。
但到而家距地真系好好感情吖。。。成日系度洒花窗添吖。。。。
我真系好羡慕距加。。。好羡慕距既果种勇气吖。。。。。

你都可以好似距甘咖~!

明知故犯 发表于 2003-6-6 02:04:00

有句话:嫁一嗰爱你的人,不要嫁给一嗰你爱的人

此主话题如上面句话意思一样
页: [1] 2 3
查看完整版本: 女追男,真的隔层纱吗?