明知故犯 发表于 2003-5-25 06:57:00

为你而揾的一首歌->〈乜嘢系恋爱〉希望你明白

我为你付出了很多
也许你根本不在乎
也许太多人为你付出
你的心已经变得冇感觉
但系,我只想你知道
当全世界的人都离开你~
至少你还有我默默地陪住你
即使也许你根本不在乎
但~~希望你好好对自己
好好对我~~~

乜野係戀愛 主唱:MP4/張茵

張茵:I want u  I need u

MP4:每個人都有佢地既愛情故事 
冇人知故事點樣開始點樣終止 
緣份要黎就黎 冇分係邊個時候 
話走就走 緣份已經到左盡頭 
le樣野唔係人人睇得咁通透 
經常都會有好多麻木既時候 
有人為愛可以死心塌地 付出一生 
係咪值得 就見仁見智你自己去諗 
情同愛要做出黎並唔容易 
口口聲聲話我又領略唔到當中意思 
情為何物 連詩人讀咁多書都唔知 
未曾體驗過個種滋味點會知 
係冥冥中注定 抑或係上天既安排 
le個世界咁大都可以走埋一齊 
總覺得生同死並唔係最遠既距離 
而係係你面前 又唔知到我愛你

*張茵:I wanna be with u
為何只有寫痛苦的回憶 你曾對我說把幸福留給我 
I don't want you break my heart 
愛會那麼痛苦 沒有你我不能夠深呼吸 
喜歡聽見你的甜言蜜語 就算愛過 怕得多 都願意

MP4:初初一開始 最鐘意日見夜見 
發夢都會見面 情話綿綿 電話講唔完 
發誓希望兩人熱戀直至永遠 
冇諗過愛情之後變感情既局面 
只係幾年既感情 已經冇火花出現 
再勉強係埋一齊 只會令人討厭 
想講分手開唔到口 咪再優柔寡斷 
搵個藉口解決左佢一刀兩斷 
暗戀相戀熱戀失戀 感情好混亂 
太多誘惑而家既人好易 移情別戀 
婚外情 一夜情 佢地玩弄感情 
三分鐘熱度之後 忘記晒所有事情 
其實只要對人唔係有太多既要求 
愛一個人 跟本唔需要有太多理由 
只要真心真意對待 已經好足夠 
孤勿論係曾經擁有 抑或天長地久

明知故犯 发表于 2003-5-25 07:05:00

我同你唔知还有无机会系番埋一齐
我现在想同你讲一句:
“就算我以后同过好多女仔,我嗰心最中意裹嗰都系你,而且无人比我更加中意你,你系我心里边最后的一道防线,如果以后的日子我同你系无机会系番埋一齐,我都希望你可以揾到一嗰爱你的男仔”

敏头 发表于 2003-5-25 11:56:00

明少。。。。
你系同啊边个边个讲加???

屎屎 发表于 2003-5-25 21:25:00

真系好痴情呀

★紫菜卷★ 发表于 2003-5-25 21:47:00

我支持明少啊!!!

明知故犯 发表于 2003-5-26 09:00:00

昨晚距留言俾我QQ,话距已经返到去佛山囖。叫我唔使担心囖。
距还话担心的是我喔,其实我都担心紧距咖,而距都知道啫~~!!
两嗰都牵挂对放的人,偏偏就系无办法系番埋一齐

RachelLee 发表于 2003-5-26 11:26:00

以下是引用明知故犯在2003-5-25 7:05:57的发言:
我同你唔知还有无机会系番埋一齐
我现在想同你讲一句:
“就算我以后同过好多女仔,我嗰心最中意裹嗰都系你,而且无人比我更加中意你,你系我心里边最后的一道防线,如果以后的日子我同你系无机会系番埋一齐,我都希望你可以揾到一嗰爱你的男仔”

明知
你甘样好hurt你以后那个架(如果吾系距)
希望你真系完全掉低呢段感情先好去稳第二个
如果吾系你对人地好吾公平既
你吾会有幸福既

★紫菜卷★ 发表于 2003-5-26 20:41:00

以下是引用明知故犯在2003-5-26 9:00:55的发言:
昨晚距留言俾我QQ,话距已经返到去佛山囖。叫我唔使担心囖。
距还话担心的是我喔,其实我都担心紧距咖,而距都知道啫~~!!
两嗰都牵挂对放的人,偏偏就系无办法系番埋一齐

唉!愛情真係偉大!應該係話本黎就甘偉大咯!~```
我明白噶!我理解!~

猪仔颖 发表于 2003-5-30 02:32:00

明少~我何尝唔系甘呢?
我同我以前男朋友都系医院实习个时识咖~拒以前真系好锡好锡我咖~不过而咖又唔系一样唔要我!!
我永远都会记住拒同学同我讲个句话"人走茶凉"
你同拒无可能咖啦~你唔好话我甘讲伤你呀!只不过我自己都经历过咋~我真系俾拒伤得好深咖!
有时D野我唔方便讲啦~不过做一个男人应该拧得起放得低!希望你会明啦~仲有好多好女仔等紧你咖!
唉~你讲起呢个女仔搞到我又啉起我老公添!!衰衰甘!!!!!

枫暴 发表于 2003-6-1 23:03:00

猪仔颖:唔好意思囖!搞到你甘唔开心先!!
      对唔住囖!距讲嗰个系我啊!!
页: [1] 2
查看完整版本: 为你而揾的一首歌->〈乜嘢系恋爱〉希望你明白