ANSON 发表于 2002-10-12 13:03:00

【鬼世界】之五

深圳灣酒店芭蕉樹“夭”

今年考完會考,我(小如)就同兩位同學Cindy同波波一齊上大陸玩。我o地三個人決定去深圳灣玩,所以就買o左一個深X灣酒店o既旅遊住宿Package ,三個人o既價錢都係七百零蚊。不過後o黎先知平o野原來真係冇好o架!

一入到間酒店其實已經覺得印象唔係咁好,拿o左房之後仲大鑊,我好記得由Lobby一兜過去,就係一條好長o既走廊,條走廊陰陰濕濕咁,每隔一段距離就有一條樓梯直通地下花園。

入到房本來都驚有污糟o野,點知間房又幾光猛,跟住我o地就去歡樂谷、小人國玩,直到夜晚成十點幾先返酒店。

返到酒店Cindy話要沖涼先,跟住波波又話要做Facial,我又唔鍾意睇電視,所以就企o係窗邊望外面囉!我o地間房外面係酒店後公園,不過好衰唔衰用綠色射燈照住o的樹,好鬼恐怖。

望望o下,突然見到公園角落竟然有一個女人挨o左o係一棵樹度,仲向住我揮手。個女人好靚o架!長頭髮,著住一件紅色花裙,望落去一o的都唔似大陸人。我見佢向我揮手,咁咪同返佢揮手囉!點知見到後花園走出一個男人,佢好惡咁指住個女人大聲鬧,跟住個女人就飛埋個男人度,好似想「練」佢條頸咁。後尾個男人係咁o係度指手劃腳,冇幾耐個女人就突然唔見o左。

我即刻跑落去後公園搵o個個男人,「究竟個女人去o左邊﹖點解突然間唔見o左o既﹖」個男人就答我:「你知唔知你頭先差o的大冇命呀﹖頭先o個個唔係人,而係芭蕉妖,佢頭先想拿你命,你仲同佢揮手!」

據o個個男人講,呢棵芭蕉樹已經成樹精,而芭蕉樹精通常都會係好靚o既女仔。所以以後如果再見到有靚女坐o係樹下面,千祈唔好亂同佢打招呼,因住畀佢勾你魂拿你命。

[此贴子已经被ANSON于2002-10-12 13:03:38编辑过]

ANSON 发表于 2002-10-12 13:03:00

Jimmy 发表于 2002-10-12 13:05:00

唔恐怖!

冇感觉~

倩兒 发表于 2002-10-12 18:06:00

眼花`~~
唔得閑睇住~~~~
而家仲有小小頭暈添~~~

有冇恐怖D咖?

小宝宝 发表于 2002-10-12 20:37:00

睇到头都晕埋仲唔恐怖啊

倩兒 发表于 2002-10-13 00:16:00

正式既~~~如果恐怖睇到頭都暈就話有價值嗜~~~睇完甘長既野唔頭暈~~即系白睇~~

咪系~

小光 发表于 2002-12-18 07:48:00

无咩感觉``
页: [1]
查看完整版本: 【鬼世界】之五