渣王 发表于 2003-2-3 22:02:00

沙坪各网吧都应该咁

上网的时候,我有个网友,我查到她的IP在韩国,于是我很兴奋!以为我沟到咗个韩国妹,点知一问先知,其实她在河南!于是我就谂到啦,原来个网吧老板都系一个完美主义者,用咗代理,把自己的IP变成韩国了!这样就安全很多了!
今天我又跟一个网友聊,他的QQ端口是4000的,我以为她在家上网!谁知一问才知,原来她的确在网吧,于是我更好奇了!这间网吧更厉害,用了显示4000端口的代理,厉害!这样人家一看都以为他的网吧是家庭电脑,也就没兴趣了!
所以我劝告沙坪各网吧也应该用代理开QQ,这样人家就不会知道有人在你的网吧上QQ了,而带来不必要的攻击!

学友 发表于 2003-2-4 15:54:00

不过我睇见好多人都冇用代理啫!

渣王 发表于 2003-2-4 20:59:00

所以沙坪D网吧好唔安全,新咏上次被我某个朋友,只用了一句
\\61.145.19.230\$C
咁就入咗佢部机啦,然后删咗所有嘢,你话沙坪D网管系唔系蠢咧

疾风 发表于 2003-2-4 21:26:00

渣王 发表于 2003-2-4 21:53:00

楼上个,点解唔讲嘢啊

疾风 发表于 2003-2-4 22:07:00

无乜野,
上次我用telnet入到61.145.19.230,原来系无密码既
我认真睇过距个c盘,发现有个reboot.bat既文件,我想呢台机都已经被人入侵过罗
我想应该有人校正个时间来重启部机,所以我将距部机时间改到2009年,都曾经入过距部
收款机同音乐在线呢两部机子,才发现呢个网吧存在既安全问题实在太多,
下一次来的时候发现个D盘被格左,想一想,人地做生意既,帮下人地啦,将距个密码改左,都系无用,原来之前比人地删左好多野罗,。
距个61.145.19.229个telnet未封哦,钟意练手既朋友不妨试,个密码我就唔公开罗,自己有能力就破啦

渣王 发表于 2003-2-4 22:10:00

所以才可以直接被人共享而不用密码,很白痴!
精彩的TELNET也开咗,不过好像有密码
新咏嗰间死蠢,已经被我个朋友删咗唔少啦,佢哋以前连防火墙都唔装,依家可能装咗啦

痴王 发表于 2003-2-4 22:19:00

有甘既事!

渣王 发表于 2003-2-4 22:24:00

系啊,你依家都可以试下啊

明知故犯 发表于 2003-2-5 14:43:00

甘样我地还使揾食既,断我米路!!~~
页: [1] 2 3
查看完整版本: 沙坪各网吧都应该咁