无名 发表于 2002-12-21 12:19:00

亲身经历: 奇怪电话骚扰

都系前几年的事啦,当时大概是装左手机一年度时间啦.
事件好简单:
有一晚,好鬼夜啦,早就训左,突然比电话吵醒,当时虽然种蒙下蒙下,但是已经有小小不知名既感觉,因为我既电话号码好少人知。心想,可能又系打错瓜。点知,罗起个手机一看,哇,即时毛管都树起,头皮发麻,来电显示出个号码吓死人,号码前边具体忘了,但是后面印象好深,1444444,总之好Q恐怖,当时时间显示系2点几,差不多3点啦. 于是我就无接听.点之后面种恐怖.
断了线后,就想继续睡觉啦,点之过左5分钟又达过来,尼次我就接左,但是对方无声,喂左几次都无人应,于是又挂左线, 谁不知过左5,6分钟又打过来,当时更是惊啦,又再接听,又系无人讲也,不过听到好似有风吹树甘既声,应该是郊外。 如是这般,打左5次到啦,搞都我惊到鬼. 本来我都算大胆啦,最惨后面我打返转头(种2次),那边竟然接通,但是又是无声,又是那种沙沙声,个阵我先知惊啊.
于是我就干脆关左部机,第二日我打电话去移动问,说不是本地区号码.... 于是我连续一个月晚上无开机. 过左一段时间,那个号码都忘了.

虽然过左几年时间,但是一想起,而家都种有小小惊,特别想起那沙沙的声音.(绝对不是电流声),好Q恐怖.

maya 发表于 2002-12-21 16:45:00

梗系移动通信的问题啦,你仲以话有个女人系度同你讲野添
有时用电脑打出黎都系有D咁嘅号码,,,沙沙声系唔系部电脑个咪D声啊?

随风 发表于 2002-12-21 17:33:00

哈哈,那我想是你发梦看到这些啦!
由于大过惊,你都忘记了是梦啦!!
所以当真实咯.......
哈哈果然聪明.......

凤飞云 发表于 2002-12-21 18:13:00

车~~~~~~~   鬼信你吹水咩...
系咪你做得亏心事多啊?
所以发埋D甘嘅梦啊??

我够用左手机几年啦.. 唔好见我有试过???

小光 发表于 2002-12-21 23:44:00

你估呢D嘢个个都有机会试嘅咩
你无咁福份试咖喇`

无名 发表于 2002-12-23 08:57:00

你可以吾信,但是事实就是事实, 无 半点吹水. 我有无话一定有野。

就好似有人话边条街经常碰到个味野,但是你行左10年都无碰过一样。.. .

凤飞云 发表于 2002-12-23 13:27:00

就系喽... 证明佢系度吹水喽`~~~~

昆友~~~

凤飞云 发表于 2002-12-23 13:30:00

我呢几日都受到骚扰啊... 仲系女人声.....讲普通话嘅....

功夫小子 发表于 2002-12-23 15:27:00

是啊我每逢每月20号前,都不时有个女声电话条过来,仲一日三次.

随风 发表于 2002-12-23 15:34:00

嗯嗯,飞云兄呀系唔系你需要特别服务呀!!!!!

页: [1] 2 3
查看完整版本: 亲身经历: 奇怪电话骚扰