零弧度 发表于 2002-11-22 18:22:00

许志安〈男人最痛〉

嗰晚天气好冻,你揽得我好实。
我仲好记得,我哋皮肤紧贴时候嘅嗰种暧
同埋外面世界嘅嗰种冰冷
突然间你吸一口气,好大力咁係我颈上面咬咗一下
好痛~
你话要我记住呢一种痛,等我记得你
你话我越爱你,我就会越痛
嗰晚係我最后一次见到你.......

心~突然的隐隐痛
如空穴来了阵寒风
没法强忍,看你偷泣的眼,看你朝思夜盼
我再蠢都会懂

明知,是仍捨不得你,我亦宁愿让情有疾而终
若你要走,你只需讲一句,对我狠心地去,说爱今天告终

怎么偏躲于漆黑中让我永远看你看不懂
再不想担心也不想一再被动
难忍再次偶遇于街中望你忐忑因他出现失控
而男人最痛~男人最痛~算这种

估唔到到咗今日,我仲好清楚咁记得呢一种痛
而嗰种痛仲竟然不断扩张到一种不可收拾嘅地步
我知道只有你嘅痛先可以减轻我嘅痛楚
而我唯一可以做嘅,就係透过伤害自己来伤害你
因为只有亲眼睇到你因我嘅痛而痛,我先感受到你对我嘅爱

长苦,为何不肯短痛,我问,如因为难弃这情种
愿你放心,我会好好的过,我怎么的做我,也胜过今年似疯

怎么偏躲于漆黑中让我永远看你看不懂
再不想担心也不想一切被动
难忍再次偶遇于街中望你忐忑因他出现失控
而男人最痛~男人最痛~算这种

明知,是仍捨不得你,我亦宁愿让情有疾而终
若你要走,你只需讲一句,对我狠心地去,说爱今天告终

不过好奇怪,后来嗰种痛慢慢慢慢咁消失
我继续好好过我嘅日子
我亦都开始爱上咗其它嘅人
虽然係某一啲冰冻嘅夜晚,我仲记得你係我颈上咬过一下
我仲清楚记得,嗰一种痛.....

潮水中的沙石 发表于 2002-11-23 12:35:00

无奈是百般不得意的等待!
男人痛!痛在心!是不经意的流露!
女人痛!或许痛在心?!但更多痛在外表!
女人可以通过外表而减轻内心的苦痛!
而好男人永远将心痛蕴藏在心底!

阿Yu鱼仔 发表于 2002-11-23 12:46:00

男人最痛,我发现有时我地班D男仔好傻甘,唱起呢首歌:男人最痛,男人最痛,唉~~~
系甘系到傻,我地话距地发姣,嘻

紫柯 发表于 2002-11-23 15:17:00

呵呵,其实男仔同女仔都一样的。只不过女仔有地方给你去依靠。男仔痛同边个讲阿。没得讲,讲都系越讲越没人理解,越伤心。不以么都吾好讲,自己吞左距好过。

邓风 发表于 2002-11-23 19:25:00

讲得岩咯@!!
伤自己好过伤人地啊!

雪静 发表于 2002-11-24 12:49:00

好大无畏精神啵~~!!~

阿Yu鱼仔 发表于 2002-11-24 12:56:00

哗,乜原来男人甘伟大呀?
讲得出:伤自己好过伤人地,呵呵,有无甘伟大呀

雪静 发表于 2002-11-24 12:57:00

男人自己梗系咁讲啦!~!~

邓风 发表于 2002-11-24 13:01:00

我无叫你地D女人信啫!

阿Yu鱼仔 发表于 2002-11-24 13:06:00

你地D男人就系成日呃女人架啦,但鬼叫我地信呀,无计架,自己呃自己都好过伤自己
页: [1] 2
查看完整版本: 许志安〈男人最痛〉